estrenes

Àngel Quintana relata l'«Estiu del desconcert» en clau musical

Avancem un fragment del llibre que l'autor torroellenc publica aquest dijous 3 de desembre, juntament amb la llista musical que forja la banda sonora de l'obra

| 01/12/2020 a les 13:00h

Àngel Quintana
Àngel Quintana
El professor i escriptor torroellenc Àngel Quintana publica enguany un nou llibre titulat Estiu del desconcert, a través de l'editorial L'Avenç. Durant la seva trajectòria literària, l'autor ha escrit obres sobre història, cinema, literatura o biografies, però en aquesta ocasió s'aventura amb un dietari.

En primera persona i amb un llenguatge amè, l'escriptor relata els primers mesos que va viure sota els efectes de la pandèmia de la covid-19, amb una significant picada d'ullet al llegat musical que ha forjat la seva pròpia banda sonora. Avancem en primícia un fragment de l'obra, que es publicarà per complet el proper 3 de desembre. 

 

Estiu del desconcert no és només un memoràndum evolutiu sobre les repercussions que la crisi sanitària ha causat a la societat al llarg d'aquests mesos del 2020, sinó una referència que inclou des de conceptes de caire subjectiu fins a paral·lelismes que Quintana ha connectat amb textos filosòfics de pensadors com Montaigne i el seus Assaigs. Tot plegat, sovintejant les referències musicals, de les quals l'autor s'ha servit per relacionar les idees que la transformació social durant aquest període li han proporcionat, amb cites a l'univers musical d'artistes o grups com The SupremesThe BeatlesNirvanaThe Smiths o Bruce Springsteen, entre tants d'altres. 

Així relaciona el moviment antiracista sorgit a Estats Units aquest estiu, arrel de la mort de George Floyd en mans de la policia, amb el Motown o la reivindicació de The Supremes; o la pobresa que ha evidenciat la pandèmia i que ja cantava Tracy Chapman l’any 1988.

Especial: Estrenes
Arxivat a: Enderrock, llibres, estrenes, Estiu del desconcert, Àngel Quintana

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.