estrenes

El Diluvi es retroba amb la vella «Culminació»

La banda valenciana versiona i actualitza l'original d'Ovidi Montllor, publicada inèditament ara fa quaranta anys amb el disc '4.04.42'

Una quinzena de músics valencians s'apleguen per homenatjar Ovidi

| 15/12/2020 a les 12:30h

Fotograma del clip «Culminació» d'El Diluvi
Fotograma del clip «Culminació» d'El Diluvi
El cantautor i polifacètic valencià Ovidi Montllor, publicava la inèdita "Culminació" ara fa quaranta anys, amb el seu darrer disc 4.04.42 (Ariola, 1980), un tema que posa de manifest l'abandó de la cultura per part dels de dalt, i la conseqüent precarització dels seus treballadors. Quatre dècades després, la banda El Diluvi l'ha escollit per a homenatjar Montllor en els vint-i-cinc anys de la seva mort, recuperant-la i reconvertint-la en un tema pefectament contemporani, vigorós i més que mai, reivindicatiu. 


La nova versió de "Culminació" ha estat escollida a consciència per reprendre el caràcter de protesta de l'original, actualitzar-la i parlar de la situació en què s'ha vist sotmès el sector cultural al llarg d'aquest 2020. ”Aquesta cançó -diu El Diluvi-, vol fer reflexionar cara endins a les companyes de sector, i cara enfora, al públic. I també de cara als despatxos i, sobretot, a qui decideix quan sí i quan no la cultura és necessària”.

El clip, dirigit pel realitzador valencià Pau Berga, tradueix el missatge de "Culminació" a través d'un personatge que representa una ventríloqua, certament oportunista, que acompanya el seu titella -representant de la cultura- durant un intens període fins que, fruit del propi narcisisme o buit existencial, l'acaba abandonant. Una metàfora visual i simbolista que exposa l'abandó de la cultura per part d'un govern que la menysté.

La banda valenciana serà una de les presents a l'espectacle d'homenatge a Ovidi Montllor aquest cap de setmana al Teatre Principal de València, juntament amb la presència i actuacions d'una quinzena d'artistes més, que interpretaran, com ells, altres temes versionats de l'artista acomiadat ara fa vint-i-cinc anys. 
Especial: Actualitat
Arxivat a: Enderrock, estrena, clip, Culminació, Ovidi Montllor, valència, El diluvi, estrenes

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.