Estrenes

Fetus canta la primavera de Jaume Arnella

Presentem en primícia «Sé que venen pels camins», avançament del nou àlbum de la banda, 'Sota, cavall i rei'

El trio revisita el repertori del folklorista Jaume Arnella en clau de punk garage

Les cançons amagades de Jaume Arnella

| 27/01/2021 a les 12:30h

Fetus
Fetus | Abril Martí

Després d'un parell d'àlbums publicats -L'epicentre del fangar (Bankrobber, 2017) i Terra cuita (Bankrobber, 2019)-, Fetus comença el 2021 amb un de nou, Sota, cavall i rei (Bankrobber, 2021), que es publicarà el proper 19 de febrer. En aquest projecte, la banda deixa de compondre per reinterpretar, en clau de punk-rock, les tonades del folklorista Jaume Arnella. En descobrim en primícia una de les melodies: “Sé que venen pels camins”.


El mateix Arnella explicava fa un parell d'anys en una entrevista per a Sons de la Mediterrània -amb motiu de la publicació de ...i que canten primavera (autoeditat, 2018)-, com "Sé que venen pels camins" va ser escrita i cantada als anys seixanta per "aportar el nostre granet de sorra a la lluita antifranquista per la democràcia i la llibertat".

Aquest tema, i un bon grapat més, són els que revisita Fetus d'un dels grans referents de la cançó popular, sota una caràtula de Roger Pelàez inspirada en l'àlbum Cançons de vi i de taverna (Edigsa, 1976) d'Arnella. Així, la banda emprèn un viatge des de l'Empordà fins als Pirineus, acompanyat per personatges com el Comte Arnau de Verdaguer o el guerriller Quico Sabaté. Paraules d'antics i presents mals, com les de Fèlix de Ramon Llull, s'emplenen de la força del que encara queda i, “cantant primavera”, fan de pont entre èpoques, explicant-nos històries ja escrites però no tancades. 

Per revisitar el repertori d'Arnella, des d'una nova i actualitzada perspectiva, el grup -format per Adrià Cortadellas (veu i guitarra), Telm Terradas (baix) i Adrià Jiménez (bateria)- ha comptat amb l'expertesa de la guitarra i el citar box de Jordi Anticó i les tecles de Guille Caballero (Els Surfing Sirles), a més d'amb Genís Bou (saxofons), la Marina Feliu (trompeta), Jordi Terradas (clarinet) i Gemma Pagès (flautes irlandeses). La presentació oficial del treball serà el 20 de març al Centre Artesà Tradicionàrius, dins del marc del festivals Tradicionàrius i Barnasants.

Especial: Estrenes
Arxivat a: Enderrock, Jaume Arnella, estrenes, estrena, Fetus, enderrock

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.