festivals

Maria Arnal i Marcel Bagés, i la Companyia Elèctrica Dharma, entre les properes actuacions del BarnaSants

Entres aquesta setmana i la vinent, la 26a edició del cicle ens portarà gairebé una vintena de concerts arreu de Catalunya i el País Valencià

El BarnaSants aposta per la cultura més que mai

| 19/02/2021 a les 18:30h

Maria Arnal i Marcel Bagés / Companyia Elèctrica Dharma
Maria Arnal i Marcel Bagés / Companyia Elèctrica Dharma | Xavier Mercadé / Xavier Mercadé
El BarnaSants no s'atura i segueix oferint-nos concerts d'artistes ben diferents i per indrets del territori ben diversos. Durant aquesta última quinzena de febrer, el festival organitza un total de 19 concerts en què actuaran des d'artistes que repeteixen en aquesta edició -però  en una nova localització-, com Eduard Iniesta (avui a les 19:45h al Casinet d'Hostafrancs de Barcelona) o Maria Vives i Borja Penalba (dissabte 27 a les 20h als Lluïsos d'Horta de Barcelona), fins a artistes de renom com La Companyia Elèctrica Dharma (divendres 26 a les 19:45h al Centre Artesà Tradicionàrius de Barcelona), o Maria Arnal i Marcel Bagés (dissabte 20 a les 20h al teatre Joventut de l'Hospitalet de Llobregat).

El duet format per la badalonina i el flixanco ens presentarà en viu el seu nou àlbum d'estudi Clamor (Fina Estampa, 2021). Després de l'èxit del primer àlbum plegats, 45 cerebros y 1 corazón (Fina Estampa, 2017), Maria Arnal i Marcel Bagés han volgut crear una sonoritat folk amb una base electrònica per a parlar sobre els reptes humans d'un futur molt incert.

La Companyia Elèctrica Dharma, per la seva banda, torna altra vegada als escenaris. Després de la inactivitat tocant en viu a causa de la pandèmia, la icònica banda de Sants ens tornarà a animar i a fer vibrar amb les seves famoses melodies, que ja formen part de l'imaginari sonor popular, i amb alguns dels temes del seu darrer disc, Flamarada (RGB Suports, 2019).
 

Maria Rodés Foto: Arxiu


Dins de la programació del festival, també s'inclou l'actuació de la barcelonina Maria Rodés, que ens brindarà un concert el diumenge 21 a les 19h hores al Centre Artesà Tradicionàrius. Rodés ens desplegarà un repertori inspirat en el món de les bruixes i les seves connotacions. Aquest repertori, que ja explora en el seu últim àlbum, Lilith (Satélite K, 2020), ens transportarà a un viatge entre el mite i la realitat de les llegendes a través de les cançons.

Una altra proposta, però amb un caràcter més eclèctic, és la de Namina. Amb la seva veu i la seva guitarra, la cantautora ens ofereix un espectacle a cavall entre la poesia i la performance (dijous 25 a les 19:45h al Harlem Jazz Club de Barcelona). A través de la seva varietat d'influències, la jove cantant ens portarà tant versions com composicions pròpies amb llengües i melodies d'arreu. L'endemà (a les 19:45h al Casinet d'Hostafrancs), el cantautor valencià Òscar Briz ens presentarà en viu el seu desè treball, escrit durant el confinament, i enfocat a la psicodèlia de l'amor.
 

Namina Foto: Pep Gol

 

Dins d'aquest BarnaSants 2021, també hi ha propostes jazzísitiques com les de Mariola Membrives i Chano Domínguez (divendres 26 a les 20h a l'auditori Barradas de l'Hospitalet de Llobregat) i Guillaume López Trio (dissabte 27 a les 19:45h al Harlem Jazz Club). En l'àmbit de la fusió, també trobem artistes com Gaddafi Núñez (diumenge 21 a les al Casinet d'Hostafrancs).

A més, aquesta setmana també es podrà escoltar Eva Dènia i Merxe Martínez (divendres 19 a les 19:45h al centre de cultura contemporània Octubre), Joan Isaac i Carme Sansa (divendres 19 a les 20h a l'auditori Barradas), Cris Juanico (el dissabte 20 a les 19h a l'Escorxador d'Olesa de Montserrat), Guiu Cortés (dissabte 20 a les 19:45h al Casinet d'Hostafrancs ) i Marcel Pich (dissabte 20 a les 19:45h al Centre de cultura contemporània Octubre).

La setmana vinent, s'hi podrà gaudir de Dani Flaco en dues dates (tant el 25 com el 26 a les 19:45h al centre de cultura contemporània Octubre), Pancho Varona (dissabte 27 a les 19:45h al Casinet d'Hostafrancs), i un tribut a la cantant Guillermina Motta (diumenge 28 a les 19h al Teatre Joventut).
Especial: Actualitat
Arxivat a: Enderrock, Maria Arnal i Marcel Bagés, BarnaSants 2021, Actualitat, Maria Rodés, companyia elèctrica dharma, Oscar Briz, festivals, actualitat, Namina

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.