Actualitat

El racó més personal d'Elane

Parlem amb la rapera lleidatana sobre el vinil en edició limitada que acaba de publicar i en sortegem tres exemplars

Elane: «M'agradaria normalitzar la idea de rap feminista»

| 26/02/2021 a les 18:28h

Elane
Elane | Arxiu de l'artista
La rapera lleidatana Elane ens desvela el secret que amaga rere el vinil en edició limitada que acaba de publicar. L'obra esdevé el tancament oficial del seguit de cançons que ha descobert des del 2019 i que es recolliran al seu EP debut Son de esas (PPF, 2021). La peça només es podrà obtenir en format físic i inclou dues cançons: "Hiprofenia", que és el títol que marca un abans i un després en la trajectòria de l'artista i també inclòs a l'EP, i una altra cançó inèdita titulada "Otra copa", sobre la qual Elane ens explica algun detall. 



"«Otra copa» és la cançó més personal que he escrit fins ara: parla sobre la meva pròpia història d'amor amb una altra persona, i és un tema que vaig fer especialment per a ella; de fet, li vaig regalar pel seu aniversari i s'ha convertit en un tema molt especial per a nosaltres." És per això que la rapera ha decidit que aquest tema, que finalment ha inclòs al seu repertori discogràfic, es pugui escoltar tan sols de forma exclusiva i limitada per a les cent persones que comprin el vinil. Entre les quals, les dues persones que guanyin el sorteig que fem des de les xarxes d'Enderrock. Segons Elane, aquesta també és una forma de "fer un homenatge al hip-hop original, el que no es podia escoltar si no obtenies el casset físic perquè no sonava a les ràdios". 


La lleidatana -que amb poc temps ha aconseguit consolidar un públic de prop de divuit mil usuaris a les seves xarxes socials- fa tan sols un any que va començar a destapar l'EP que ara tanca amb aquest llançament exclusiu, però assegura que la seva forma musical ha evolucionat molt des d'aleshores. "Com a rapera he millorat una barbaritat durant aquest procés, no es poden comparar les primeres cançons, tant en mètrica com en estructura com en contingut, amb les que estic escrivint ara. El fet d'haver escrit molt m'ha ajudat a concentrar-me en el que vull dir." Paral·lelament al seu projecte musical, Elane fa tallers de rap a escoles i a centres cívics. Ella no va tenir l'oportunitat de fer aquest tipus de classes, però està segura que li hauria encantat. 

Com participar al sorteig
Vols un dels nous i exclusius vinils d'Elane? Durant aquesta setmana, i fins diumenge vinent (7/03), sortegem un test pressing i dos LPs de la rapera. Per entrar en el sorteig només has de seguir Elane a Spotify i a Enderrock a Instagram i comentar a la publicació que trobaràs tot seguit esmentant dos amics a qui creguis que els pot interessar!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Enderrock (@grupenderrock)

 
Especial: Actualitat
Arxivat a: Enderrock, sorteig, hiprofenia, entrevistes, lleida, rap, sondeesas, otra copa, senzill, elane

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.