L'entrevista de Peya introdueix Perifèria (Vida Records, 2021), un treball que explora els no-llocs i dona veu a aquelles persones que el sistema deixa de banda. Paral·lelament, Arnal i Bagès són veu i melodies atmosfèriques de Clamor (Fina Estampa, 2021), un àlbum on el duet es reinventa i aposta per noves claus sonores. Per altra banda, Panxo i Póllet de Zoo conversen amb Xavier Aliaga per descobrir més del seu àlbum Llepolies, que veurà la llum aquest mes. Alhora, el duet Vienna parla amb profunditat del seu primer llarga durada, Tot allò que una vesprada morí amb les bicicletes (LCM Records, 2021). El pack doble de la revista es pot adquirir a quioscos i llibreries, i en format digital a la plataforma iQuiosc.cat.
El número 314 dedicat a les músiques en clau de dona aborda les estrenes de Rita Payés, Magalí Sare, Lia Sampai, Ariana Abecasis, Queralt Lahoz, a més, d'entrevistar Sara Roy, que presenta els treball [A]mar (Halley Records, 2021). A més, a la secció Acords i desacords, Gemma Humet recorda la sort de tenir cançons i Consol Sáez hi reivindica el paper del periodisme.
La revista també explora el punk-folk amb Ebri Knight i Talco Masquerade, s'endinsa en la gravació d'El gran ball de Txarango, on han participat una quarantena d'artistes, i també incorpora Caïm Riba amb Llunes de Plutó (RGB Supports, 2021), Valtònyc, Luw i Galgo Lento. En el reportatge dedicat al músic del mes, The Tyets i Flashy Ice Cream expliquen com han fet entrar el trap a les aules.
A Músics i cellers Joan Colomo i René Barbier comparteixen un tast al celler Clos Mogador de la DO Priorat. El disc del mes de Jordi Bianciotto està dedicat a Parc (Hidden Track Records, 2021) de Ferran Palau. I la revista es tanca amb la nova secció T'enrecordes de Joan Josep Isern que parla d'un aspecte sorprenent que són els silencis als concerts.
Finalment, la revista anuncia la convocatòria del concurs Sona9, que avui mateix obre el període d'inscripcions. I també inclou la crònica dels festivals BarnaSants i Tradicionàrius.

Doble portada del número 314 d'Enderrock Foto: Michal Novak i Juan Miguel Morales Disseny: Manuel Cuyàs
Una escena valenciana efervescent
A més de destacar els nous treballs de Zoo i Vienna, el número 315 dedicat al País Valencià entrevista en profunditat Valira i Ciudad Jara per saber més dels seus nous discos, a més de Maluks, que parlen del seu esperat debut. El Premi d'Honor als III Premis Carles Santos, Juli Bustamente, fa un recorregut per la seva trajectòria artística, que va començar als anys 70.
La publicaciío també descobreix les novetats de Sandra Monfort, que presenta el primer treball en solitari; Òscar Briz, que sorprèn amb un dotzè àlbum que musica exploracions psicotròpiques; Tomàs de los Santos amb Elsa Tronchoni, que retorna amb versos de Joan Salvat-Papasseit amb l'espectacle i disc La rosa als llavis (Bureo Música, 2021) després de cinc anys de silenci; el també retorn a l'escena de Rafa Xambó i les melodies de pop independent del duet Júlia.
El nou número igualment introdueix els projectes i treballs d'Ann, Joe Pask, Aina Palmer, Carles Caselles –que inicia una carrera en solitari en paral·lel a Smoking Souls–, N340, Abraham Ribas, Esther, Atlàntic i Tremp. Finalment, la revista analitza el panorama amb un reportatge amb profunditat de Josep Vicent Frechina posant èmfasi en els premis Ovidi i parlant amb la responsable de música a l'Institut Valencià de Cultura, Marga Landente, i el director de la fira Trovam, Joan Gregori Maria.
La revista especial valenciana encarta un disc recopilatori amb una quinzena de cançons de tots els guardonats als III premis Carles Santos, impulsat per la Generalitat Valenciana, que es distribuirà amb la revista i se'n farà una edició especial per a biblioteques i punts d'informació juvenil.

Doble portada del número 315 d'Enderrock Foto: Irene Bernad i Andrea Catalán Disseny: Manuel Cuyàs