festivals

Maria Arnal i Marcel Bagés, Manel, Judit Neddermann o Oques Grasses al Portalblau d'enguany

El festival empordanès tanca el cartell amb mitja dotzena de concerts programats entre el 30 de juliol i el 15 d'agost

| 05/05/2021 a les 18:00h

Portalblau
Portalblau | Sergi Paramès
El festival Portalblau arriba a la 14a edició amb un cartell ampli, interdisciplinari i divers. En els fantàstics entorns paisatgístics de la Mar d’en Manassa de l’Escala –amb unes magnífiques vistes al mar– i del Fòrum Romà d’Empúries –de gran valor històric i arqueològic– l’aposta estilística que presenta el cicle assoleix una programació de primer nivell, que tindrà lloc entre el 17 de juliol i el 15 d'agost.

MAR D'EN MANASSA
A l'escenari de l'Escala, s'hi podrà gaudir de mitja dotzena d'actuacions musicals. Suu (30/07) serà l’encarregada d’obrir el cicle de concerts, presentant-hi el seu darrer treball, Ventura (Halley Records, 2020), produït per Carlos Sadness. La seguirà Manu Guix (31/07), que compagina diversos projectes amb la seva carrera musical en solitari, que el 207 va donar un nou fruit: Després de tot (Música Global). L'endemà, estrenarà l'agost el concert de la reputada cantant de Vilassar de Mar Judit Neddermann amb una de les propostes musicals més personals i reflexives de tot el cartell. Al seu darrer àlbum, Aire (Música Global /Universal, 2021), l'artista explora el seu univers personal a través d'onze cançons de temàtiques transcendents com l'amor i el desamor, la pèrdua i el guany o la justícia i la injustícia.


El 2 d'agost, la cantaora barcelonina Alba Carmona, que va iniciar la carrera en solitari després d'abandonar el seu anterior conjunt, Las Migas, arribarà a Portalblau preparada per interpretar els temes del seu àlbum debut. El 3 d'agost serà el torn de la parisenca amb arrels gregues Dafné Kritharas, que formada entre les cançons judeoespanyoles i La Rebétiko (música tradicional grega), presentarà el seu Djoyas de Mar (Lior Éditions, 20218).


RUÏNES D'EMPÚRIES
El cicle seguirà el 5 d'agost amb l'espectacle musical a cappella de Cor de Teatre al Claustre d'Empúries, per deixar pas l'endemà a Maria Arnal i Marcel Bagés. El duet del flixanco i la badalonina, erigit com una de les propostes musicals més sorprenents i innovadores de la música d'arrel a Catalunya, interpretarà al Fòrum Romà d'Empúries els temes del seu darrer disc: Clamor (Fina Estampa, 2021). El 7 d'agost la cantant i trompetista Andrea Motis s'acompanyarà del destacat vocalista nord-americà Randy Greer per encapçalar la proposta més jazzística del festival. Però el cicle també comptarà, a més, amb propostes per a públic familiar, com l'actuació d'El Pot Petit -guanyadors del Premi Enderrock 2020 a millor disc familiar segon el públic per El Pot Petit - 10 anys (U98 Music, 2019)-, que hi presentarà la nova gira Vull cantar i vull ballar.


El cicle es tancarà amb una traca final de concerts d'alguns dels artistes més populars del panorama català. Oques Grasses (13/08) s'ha situat en un dels llocs més destacats de l'escena catalana. la banda osonenca va obtenir el Premi Enderrock 2020 a millor artista per votació popular, després de l'èxit aclaparador de Fans del sol (Halley Records, 2019), amb temes com "In the Night" o "Sta guai". Josep Montero i companyia presentaran a Empúries un sorprenent nou àlbum. L'emblemàtic quartet Manel (14/08) va assolir el número 1 amb el seu darrer llarga durada, Per la bona gent (Ceràmiques Guzmán, 2019), i el tocaran en directe a l'excepcional escenari empordanès, juntament amb els temes que acaben de presentar en el nou EP, L'amant malalta (Ceràmiques Guzmán, 2021). Per la seva banda, el terrassenc Miki Núñez (15/08) ha esdevingut un dels actius més destacats de la música catalana. Després del seu pas per OT i Eurovisió, va presentar a final de l'any passat el seu últim treball, Iceberg (Música Global / Universal, 2020), amb el qual ha aconseguit el Premi Enderrock 2021 a millor disc en llengua no catalana per votació popular.


GASTRONOMIA, DANSA I POESIA
La proposta del festival es completa amb una novetat enguany: l'espai Market, a la plaça Univers, on es podran degustar productes mediterranis. A més de gastronomia i música, i unes espectaculars vistes, a Portalblau també s'hi podrà gaudir d'espectacles poètics -com l'acte homenatge a Joan Margarit, que engega el cicle el 17 de juliol, o el recital poèticomusical de Mireia Calafell i Björt Rùnars- i de dansa -com els espectacles de la Cia. El Paller i de Magí Serra & Anamaria Klajnšček-.
Especial: Actualitat
Arxivat a: Enderrock, festivals, Portalblau, actualitat

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.