festivals

​El Dansàneu, Premi Nacional de Cultura

El Festival de Cultures del Pirineu celebrarà la XXX edició del 25 de juliol a l'1 d'agost

| 27/05/2021 a les 11:45h

La companyia de circ Nilak i Arnau Obiols, a la passada edició del Dansàneu
La companyia de circ Nilak i Arnau Obiols, a la passada edició del Dansàneu | Joan Blanco
El Dansàneu, que ha tingut diversos formats al llarg de la seva història i que actualment funciona com un festival de Cultures del Pirineu que posa en valor la riquesa patrimonial i natural de les Valls d'Àneu, ha rebut el Premi Nacional de Cultura, que atorga el CoNCA. Així mateix, també han estat reconeguts l’escriptor i pintor Narcís Comadira, la fotògrafa Maria Contreras Coll, l’editora Maria Carme Dalmau, i l’artista de l'electrònica Mónica Rikić.

El Dansàneu, que celebrarà la trentena edició del 25 de juliol a l'1 d'agost, ha conegut aquest 27 de maig una bona notícia, ja que ha estat reconegut amb el Premi Nacional de Cultura. Els darrers anys, aquest esdeveniment ha anat construint-se un perfil propi amb una programació estiuenca que instal·la propostes de música i dansa, d'arrel però també clàssica i contemporània, en indrets emblemàtics de les Valls d'Àneu.

En l'edició d'enguany, com a exemple d'aquest tarannà, es podrà veure un espectacle inaugural del ballarí i coreògraf Cesc Gelabert, l'acordionista vallesà Joan Garriga, el percussionista i compositor de la Seu d'Urgell Arnau Obiols, la proposta de folk-jazz Rufaca Folk Jazz Orchestra, una col·laboració inèdita entre la ballarina Laia Santanach i Mishima i la històrica cantant mallorquina Maria del Mar Bonet, entre altres.

El jurat ha decidit atorgar aquest guardó "pel conjunt del projecte impulsat pel Consell Cultural de les Valls d’Àneu, que vincula dansa, territori, tradició i contemporaneïtat i que enguany celebra la trentena edició. Hereu de l’escola d’estiu de dansa i música tradicional fundada pel ballarí i coreògraf Joan Serra l’any 1992 a Esterri d’Àneu, el Dansàneu va fer un pas més el 2015 per bastir un projecte obert al públic de totes les edats que posa en valor la riquesa patrimonial i natural de les Valls d’Àneu a partir d’una proposta cultural diversa. A partir de la dansa i de la música popular combinada amb les propostes més contemporànies de la cultura d’arrel, incorpora els atractius de disciplines artístiques, culturals, socials i econòmiques ja presents al territori. Dansàneu Festival de Cultures del Pirineu. Aquest 2021,en el trentè aniversari, el certamen reforça el seu posicionament com a festival estratègic per a les Valls d’Àneu, respectuós amb el territori i articulat d’acord amb una triada cultural única com és la dansa, la música i el patrimoni entès des de diversos vessants: l’arquitectònic i artístic de les Valls d’Àneu, el natural i també l’immaterial. Liderat pel Consell Cultural de les Valls d’Àneu, el festival és avui una trobada que posiciona Àneu arreu i que advoca per una experiència cultural transformadora. El suport als projectes pirinencs, la voluntat d’acompanyar els creadors i creadores del país fomentant el concepte de «laboratori », el treball en xarxa i la voluntat d’esdevenir una referència transfronterera resumeixen els objectius i la filosofia de present i de futur".
 
Especial: Actualitat
Arxivat a: Enderrock, Premi Nacional de Cultura, actualitat, festivals, Dansàneu

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.