La directora del Canet Rock, Gemma Recoder, comenta que la seva intenció és, a més, comptar amb servei de bar i, a priori, no aplicar la sectorització del públic. Explica com, en un festival amb diferents escenaris, no tindria sentit aquesta separació entre els assistents i com, des de la comunitat científica, s'ha vist que aquesta mesura no és necessària. Tot i això, Recoder es mostra prudent a l'hora de garantir quines seran les mesures, ja que, tot i comptar amb el vistiplau de la conselleria de Salut, encara els cal acabar de pactar els protocols amb el Procicat.
El director del festival Vida, Dani Poveda, ha comentat que tots els protocols s'estan fent des de la fundació Lluita Contra la Sida i les Malalties Infeccioses (FLS) i l'hospital Germans Trias i Pujol, com ja es va fer en el concert de Love of Lesbian al Palau Sant Jordi. La idea -explica- és replicar les mateixes mesures, adaptant-se a les particularitats de cadascun dels festivals i als nous descobriments que es facin en aquests mesos: si cal o no fer test d'antígens a aquelles persones ja vacunades; si, en el cas del Vida -que té una duració de 3 dies-, cal fer proves diàries, per exemple; o si, en aquell moment, ja hi haurà tests a l'abast de tothom a les farmàcies.

Vida Festival Foto: Ray Molinari
En aquest sentit, el Canet Rock planteja la possibilitat de preparar punts per realitzar els tests d'antígens a les diferents capitals de comarca -després de veure com hi ha entrades venudes arreu de Catalunya-, així com promoure el lloguer d'autocars per desplaçar-se. D'aquesta manera, es procura que la majoria de gent arribi a Canet de Mar havent passat ja el cribratge. I és que, com ha assegurat Recoder, un test d'antígens negatiu assegura que durant 24h no s'és contagiós -per molt que s'estigui infectat, la càrrega viral seria tan ínfima que no es podria contagiar ningú-. El cost que genera tot el dispositiu, es pagaria, en part, amb un increment del preu de les entrades.