Actualitat

L'èxit del primer concert massiu en pandèmia confirma la seguretat dels esdeveniments culturals

El concert de Love of Lesbian, celebrat al Palau Sant Jordi sense distància entre assistents, permet afirmar que aquest tipus d'esdeveniments no són punt de supertransmissió del virus

Concert de Love of Lesbian al Palau Sant Jordi de Barcelona

Arriba el primer concert multitudinari després del confinament

| 27/04/2021 a les 15:00h

Concert multitudinari de Love Of Lesbian
Concert multitudinari de Love Of Lesbian | Xavier Mercadé
Els resultats del primer concert massiu celebrat des de l'esclat de la pandèmia a Catalunya reafirmen que la cultura és segura. El passat 27 de març, el Palau Sant Jordi de Barcelona va acollir, per primera vegada en més d'un any, quasi 5.000 persones en l'actuació de Love of Lesbian. Aquests macroesdeveniments han estat catalogats en els darrers mesos com a punts de supetransmissió del virus i, per tant, restringits sota l'estat d'alarma. No obstant això, les dades sanitàries extretes del concert organitzat per Festivals per la Cultura Segura, ho han desmentit.


De les 4.592 persones que van assistir al concert, se n'ha pogut fer un seguiment sanitari al 96%. D'aquestes, i durant els 14 dies posteriors a l'esdeveniment, se n'han detectat sis positives -quatre de les quals es creu que es van infectar fora del concert-. En aquest sentit, el metge especialista del Servei de Medicina Interna de l'hospital Germans Trias i Pujol, i un dels responsables de l'estudi, Josep Maria Llibre, ha afirmat avui en roda de premsa que "el concert era més segur que cap altre punt de la ciutat". I és que, segons han observat, els casos detectats en aquestes dues setmanes entre els assistents al concert suposen una incidència acumulada de prop de 130 casos per 100.000 habitants, mentre que la incidència (els mateixos dies i en el mateix grup d'edat) entre la població de Barcelona va ser de quasi el doble: 259 casos per cada 100.000 habitants. Així mateix, Llibre reafirma com "l'anàlisi realitzat ajudarà a la implantació, en tot el món, d'esdeveniments amb assistència massiva".
 

Públic al primer concert multitudinari Foto: Xavier Mercadé


El concert es va dur a terme emb un seguit de mesures recomanades pel sector mèdic, començant pels tests d'antígens previs, fent obligatori l'ús de la mascareta facial FFP2 o optimitzant la ventilació del recinte. "A més, es va gestionar el flux de persones dins del recinte, zona de lavabos i de restauració, i els assistents es van ubicar en 3 zones separades i no comunicades. I amb tot, van poder gaudir del concert sense distanciament físic", recorda un dels fundadors de The Project (una de les promotores organitzadores de l'esdeveniment), Joan Rosselló.

"Érem conscients que estàvem representant el sector, i això ens legitimava per fer demandes a les institucions per poder muntar aquest concert, muntat amb el cap però també amb el cor i l'ànima", reivindica així mateix Rosselló. Quant a la posició que ens deixa això de cara a l'estiu, des de The Project afirmen que es faran concerts "amb mesures segures, amb el rigor de les propostes del sector mèdic". Per la seva banda, la consellera de Cultura, Àngels Ponsa, conclou que "la cultura forma part de la solució de la sortida de la pandèmia" i insta a totes les organitzacions a "treballar conjuntament". 
Especial: Coronavirus
Arxivat a: Enderrock, actualitat, cultura segura, barcelona, roda de premsa, experiment, love of lesbian, covid-19, concert massiu, Palau sant jordi

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.