festivals

Un Canet Rock de ben a prop

El festival ha anunciat que se celebrarà el 3 de juliol amb 22.000 persones sense distàncies de seguretat

Vida, Canet Rock i Cruïlla treballen per celebrar els festivals sense distàncies de seguretat

| 19/05/2021 a les 09:47h

Suu al Canet Rock
Suu al Canet Rock | Gerard Mercadé
La directora del festival Canet Rock, Gemma Recoder, ens ho va dir clarament fa un any: "No farem un Canet Rock on la gent no es pugui tocar". Sota aquesta premissa, l'organització del festival, juntament amb els cicles Vida i Cruïlla, la fundació Lluita contra la Sida i les Malalties Infeccioses, la conselleria de Salut i el PROCICAT, ha estat treballant per poder celebrar aquest any tots els concerts amb certa normalitat. Així, el Canet Rock, com ha anunciat avui mateix, se celebrarà el 3 de juliol amb un aforament de 22.000 persones sense distàncies de seguretat i els concerts que ja estaven previstos: Stay Homas, BuhosZooSuuOques GrassesDoctor PratsMiki NúñezCiudad JaraItaca BandRoba EstesaLildamiJazzWomanMiquel del Roig Cesc.

Per fer-ho, cada assistent haurà de certificar, a l'entrada del festival, que ha donat negatiu a un test d'antígens realitzat en un dels punts instal·lats pel mateix Canet Rock. Una vegada a dins del recinte del Pla d'en Sala, s'haurà de dur una mascareta FFP2 -repartida per l'organització- que s'haurà de portar adequadament col·locada en tot moment, exceptuant els punts de restauració i servei de bar del festival.

La iniciativa forma part d'una prova pilot, que també faran els festivals Cruïlla i Vida, amb un control epidemiològic posterior, i que deriva de les primeres proves ja fetes a l'Apolo i al concert de Love of Lesbian al Palau Sant Jordi. Per poder-ho fer realitat, el Canet ha apujat a 7€ l'entrada del festival, quedant a 47€ per abonament.

El Primavera, més conservador
Altres festivals, però, han decidit no apressar-se a celebrar els concerts aquest estiu. Concretament, el codirector del Primavera Sound, Gabi Ruiz, va comentar a una entrevista amb El Periódico que no feien el festival per una "qüestió de responsabilitat", de la mateixa manera que no se celebraran altres grans esdeveniments estatals com el BBK o el Mad Cool. "Treballem amb molta gent menor de 40 anys que no està vacunada. La nostra responsabilitat és demanar a la gent que es vacuni. Ja que hem arribat fins aquí, treballant intensament i perdent diners, tinguem una mica de cap. Potser, en comptes d'abocar-nos a subvencionar els antígens, és millor subvencionar les sales de concerts, que no sé si sobreviuran", comentava Ruiz, fent èmfasi en la situació en què es troben moltes sales barcelonines. "No correm per obrir ja, arriscant-ho tot. Vacunem-nos i aguantem uns mesos més."
Especial: Festivals
Arxivat a: Enderrock, festivals, Canet Rock

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.