Verkami

Els nous projectes d'Enric Casasús i de Clàudia Baulies, a Verkami

La plataforma de micromecenatge acull diversos projectes musicals que busquen suport econòmic dels seus seguidors

| 29/05/2021 a les 14:00h

Enric Casasús
Enric Casasús
Article patrocinat per Verkami.
 
La plataforma Verkami és una de les eines més conegudes de micromecenatge en el món de la música. Etimològicament, la paraula que anomena el projecte prové de la combinació de les termes en esperanto verko -que vol dir creació artística o científica- i ami - que s'apropa al castellà 'amo' i vol dir estimar o agradar. Des d'aquest amor cap allò que fa del món un espai on poder crear, col·laborar i aprendre, una gran quantitat d'artistes inicien els seus projectes. 

L'objectiu de la plataforma consisteix a recaptar diners, a través d'un micromecenatge -és a dir, d'aportacions de diferents inversors-, per poder dur a terme diferents projectes. En el cas de la música, és sovint usat per finançar la producció dels discos i/o les edicions físiques d'aquests, a més de videoclips, etc. Els projectes que realitzen una campanya amb Verkami ideen un sistema de recompenses per a tots aquells que fan aportacions econòmiques en línia amb la inversió feta.

Avui presentem dues noves propostes que es troben en plena campanya a Verkami: el projecte d'Enric Casasús i l'àlbum de Clàudia Baulies.

ENRIC CASASÚS
El projecte musical d'Enric Casasús és un homenatge a Ovidi Montllor. Al disc 25 anys de vacances, que conté 12 cançons versionades del cantautor d'Alcoi i el tema "Perquè vull viure", participen Enric Casassús (veu), Jaume Pedrós (guitarres), Josvi Muñoz (acordió, clarinets, saxo, flautes de bec...), Lucho Aguilar (contrabaix) i Bernat Pellicer (estudi Tressets-Audio), a més de diverses col·laboracions. Les cançons escolides busquen recrear i oferir una nova lectura de l'obra de Montllor, i mostrar el seu punt de vista de la realitat.


Per aquells micromecenes que col·laborin amb el projecte, el grup proposa diverses recompenses que van des samarretes en roig o negre amb la portada del disc i una agulla amb la imatge de la portada, fins a un dinar a la taverna d'Enric, passant per un viatge a Alcoi.
 
El projecte neix per donar llum a un àlbum de 4 peces originals i inèdites de la jove compositora queer Clàudia Baulies que exploren la sonoritat de l'aigua. A través d’aquesta iniciativa, l'artista, acompanyada de cinc intèrprets (Esther Gutierrez Redondo, Nina Sunyer Vidal, Adrià Cano Rocabayera, Daniel Ariño Fernández i Ariadna Rodríguez Masafrets), vol celebrar la diversitat i donar visibilitat a la música clàssica contemporània, ja que, com afirma, "sempre ha estat la punta de llança de l'experimentació sonora".


Entre les recompenses que el projecte proposa per als mecenes hi ha l'entrega del disc en format físic, concerts privats amb tast de te, o làmines d’edició limitada.
 
Especial: Verkami
Arxivat a: Enderrock, Verkami, Clàudia Baulies, Enric Casasús

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.