Verkami

Rampaire i Fantàctels tenen nous projectes a Verkami

La plataforma de micromecenatge acull diversos projectes musicals que busquen suport econòmic dels seus seguidors

| 22/05/2021 a les 14:00h

Alfred Porres (Rampaire)
Alfred Porres (Rampaire)
Article patrocinat per Verkami.
 
La plataforma Verkami és una de les eines més conegudes de micromecenatge en el món de la música. Etimològicament, la paraula que anomena el projecte prové de la combinació de les termes en esperanto verko -que vol dir creació artística o científica- i ami - que s'apropa al castellà 'amo' i vol dir estimar o agradar. Des d'aquest amor cap allò que fa del món un espai on poder crear, col·laborar i aprendre, una gran quantitat d'artistes inicien els seus projectes. 

L'objectiu de la plataforma consisteix a recaptar diners, a través d'un micromecenatge -és a dir, d'aportacions de diferents inversors-, per poder dur a terme diferents projectes. En el cas de la música, és sovint usat per finançar la producció dels discos i/o les edicions físiques d'aquests, a més de videoclips, etc. Els projectes que realitzen una campanya amb Verkami ideen un sistema de recompenses per a tots aquells que fan aportacions econòmiques en línia amb la inversió feta.

Avui presentem dues noves propostes que es troben en plena campanya a Verkami: l'àlbum de Rampaire i el nou projecte de Fantàctels.

RAMPAIRE
El projecte musical d'Alfred Porres, Rampaire, en què s'acompanya d'Albert Freixas (guitarres, teclats i veus), Rubén Alcázar (baix i veus) i Eduard González (bateria), està preparant un nou treball amb vuit noves peces inèdites: Aigua del cel. Un àlbum que, com diu el mateix Porres, és "l’origen i la fi de tot, el cicle de la vida i així son les seves cançons".


Les aportacions que rebi el projecte aniran destinades a l’estudi de gravació, mescla, masterització, fabricació i publicació del disc així com a l’enregistrament de videoclips i campanyes promocionals. El disc s’acabarà d’enregistrar i mesclar a mitjans de juliol i Rampaire té previst publicar-lo cap a finals d’octubre. A més, el grup proposa diverses recompenses per als seus micromecenes, que van des de samarretes fins a un concert privat en format acústic.
 

FANTÀCTELS
La banda Fantàctels acaba de gravar el seu segon treball, Ets un pringat, amb què sense abandonar la seva tendència festiva i reivindicativa, fa evolucionar la seva sonoritat des de l'ska clàssic a un so més modern. El disc “vol ser un crit de tota una generació menor de 35 anys que ha crescut enganyada”, expliquen des de la banda: "Ens han venut una idea d’èxit allunyada de la nostra vida real, fent-nos creure que trobaríem la felicitat sense dependre dels altres. Però arribats a la vida adulta ens adonem que hem estat vivint en una farsa".
 
Les aportacions que rebi el projecte aniran destinades principalment a sufragar els costos de masterització de l'àlbum, a la preparació d'un videoclip i al disseny de marxandatge, així com a millores a l'equip de so per a un directe encara més dinàmic. El grup proposa diverses recompenses per als seus micromecenes, que van des d’adhesius fins a la versió d’una cançó (a triar entre una selecció) amb la lletra personalitzada, passant per dessuadores i encenedors.
 
Especial: Verkami
Arxivat a: Enderrock, Fantàctels, Actualitat, Rampaire, Verkami

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.