Estrenes

L'Iglú més primaveral es fon amb «El color de les cireres»

Presentem el nou senzill de la jove banda barcelonina, que apareix només dos mesos després del seu disc debut

| 09/06/2021 a les 14:30h

Iglú
Iglú | Miki Lloret
Tan sols dos mesos després de publicar el primer àlbum IO (Acqustic, 2021), inspirat en el nom del primer satèl·lit descobert de Júpiter, el grup Iglú torna amb un nou senzill: "El color de les cireres". Un tema amb un estil indie pop i reminiscències de la música dels vuitanta que estrenem avui en exclusiva. Aprofitem, a més, per parlar amb ells d'IO, produït i gravat a l'Atlàntida Studio i amb la col·laboració de Lluc PlanesPau Roget o Gerard Aledo (Animal).



Fa tot just dos mesos que vau treure l'àlbum de debut, i ja descobriu noves cançons!
La veritat és que tenim molta música feta i no li veiem sentit a tenir-la guardada a l'ordinador. És el que més ens agrada fer i ens venia de gust compartir aquesta cançó que sentim tan adequada per al moment!

Què us ha inspirat a fer "El color de les cireres" i per què aquest títol?
Veiem cireres per tot arreu durant aquests dies i creiem que, inconscientment, les teníem al cap! Després, fent la lletra, ens vam adonar que tenia molt sentit amb el tarannà de la cançó: aquella olor de primavera, sol i dies llargs amb aquella persona que et remou per dins. A nosaltres ens fa una mica la sensació de pel·lícula.

I l''IO' que titula l'LP que acabeu de treure, d'on va sorgir?
Ja feia temps que havíem pensat aquest nom. Prèviament havíem tret una cançó anomenada "Júpiter", i IO és el primer satèl·lit que té aquest planeta. A més, ple de volcans al seu interior. IO és una explosió de creativitat en un món desconegut per a nosaltres; com el que suposa fer un disc sense saber molt bé com!



Doncs per no saber-ne, heu tret un disc amb un bon grapat de cançons! Què ha suposat per vosaltres aquest primer àlbum?
Hem après moltíssim com treballar, i crec que hem trobat un so que ens agrada molt i el sentim nostre. Només és el primer de molts.

El confinament de l'any passat sembla que us va inspirar molt a l'hora de compondre'l. Com va ser l'experiència?
Va ser una de les poques coses positives que ens van passar durant aquella època. Teníem tant temps que la música era la nostra única via per viatjar a altres llocs sense moure'ns de casa. Trucades de Zoom interminables i WeTransfer a tope per passar-nos els projectes i les pistes. Gràcies a la tecnologia vam poder fer 4 temes sense veure'ns les cares en directe. I la veritat és que no va estar gens malament, tot i que no ho canviaríem mai per fer música junts.

Què és el més important per vosaltres quan creeu una cançó o un disc?
Crec que som uns músics sense gaires prejudicis i fem el que realment ens agrada. Realment els nostres referents no són gaire del panorama musical català, però nosaltres ens sentim catalans i comuniquem en català. Tampoc no veuríem sentit a cantar en un altre idioma que no fos aquest. Per tant, el que hem intentat fer és cantar en català les cançons que ens recorden als grups que a nosaltres ens agraden. Però tot i això, creiem que és important no posar-se barreres a l'hora de fer música i, si un dia ens surt alguna cosa en un altre idioma o un altre estil, i n'estem enamorats, ho publicarem!
Especial: Estrenes
Arxivat a: Enderrock, actualitat, Iglú, estrenes

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.