estrenes

Els primers rajos de Gemm Sol

La cantant de Solsona debuta amb un LP titulat 'No està bé'

| 25/06/2021 a les 11:00h

Gemm Sol
Gemm Sol | Sílvia Poch
La cantant i pianista de Solsona, Gemm Sol, va endinsar-se en el món de la música a través del seu germà gran, productor musical de professió: "ell és músic, i des de sempre m’ha acostat a la música i ha facilitat el meu aprenentatge", admet. De fet, és el mateix germà que li va regalar, pel seu vintè aniversari, la producció del seu disc debut, que finalment surt a la llum avui 25 de juny sota el nom No està bé (Microscopi, 2021).



​L’artista, que forma part del grapat d'artistes joves que aquest any s'han llançat a la piscina amb àlbums propis i que hem recopilat al reportatge Pop de butxaca, explica que va començar a escriure cançons sense adonar-se’n, "provant d’explicar en veu alta el que passava dins meu". No està bé és un àlbum de nostàlgia, lluminositat i introspecció, un exercici de sinceritat amb una mateixa i una finestra a allò més orgànic. Respecte a la sonoritat, els temes amb què debuta l'artista freguen el pop melancòlic, tot de la mà de tocs de reggae i electrònica que li donen el to particular. 

Com gran quantitat artistes de la seva generació, confessa que “les xarxes socials han jugat un paper important a l’hora de donar-me confiança”. Des del seu perfil, Gemm Sol ha anat publicant esbossos de cançons, així com el que va fent amb el seu altre projecte en duet, Quarts de Duo, o els concerts que fa col·laborant amb el grup per a públic familiar Superherois. Les seves influències musicals passen des de Pau Vallvé, Maria Jaume o les mateixes Ven’nus i Ariox, amb qui coincideix en el reportatge esmentat. 

Especial: Estrenes
Arxivat a: Enderrock, pop de butxaca, estrenes, Gemm Sol, microscopi, no està bé

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.