estrenes

La Flashy i la Pawn, el més fresc

Amb aquesta frase Yung Mare (P.A.W.N. Gang) tanca el nou clip que avui estrenem de Flashy Ice Cream, «Brexit»

| 28/07/2021 a les 12:00h

Giancana i Sneaky Flex (Flashy Ice Cream), Yung Mare (P.A.W.N. Gang) i Koalekay (31FAM)
Giancana i Sneaky Flex (Flashy Ice Cream), Yung Mare (P.A.W.N. Gang) i Koalekay (31FAM)
Flashy Ice Cream va de pujada. Després de guanyar amb Don Gelato (Delirics, 2020 el Premi Enderrock 2021 a millor àlbum de música urbana per la crítica, els de Sabadell ja són a punt de publicar un nou treball. D’aquesta nova etapa, que suposa un pas més pel duet traper, experimentant amb noves sonoritats de la mà del productor Daax, en vam descobrir ara fa un mes la primera entrega: “Només tu”, i avui n’escoltem la segona: “Brexit”. Un tema que compta amb la col·laboració de Yung Mare (P.A.W.N. Gang) i que estrenem acompanyat d'un videoclip màfies realitzat per la productora audiovisual de Giancana i Carles Turú (Flashy Ice Cream), Blackvision.
 

Conscients d’estar-se consolidant com a un dels grans noms de la música urbana catalana del moment, en aquest nou tema, Flashy Ice Cream tira d’egotrip. “Que estem al top top. Qui ho fa així en català?”, deixa anar Giancana a l’inici de la cançó, i Sneaky Flex rebla amb un “mentre puja el preu de Flashy. I en català, que no ens farem rics en català. I tu cata-la, com estem pujant, tu no ens pots pillar”.
 
I és que l’egotrip, aquesta temàtica en què els artistes se saben bons i ho clamen als quatre vents, és ben característic de la música urbana. Giancana ho explica així: “L’ego en la música urbana és molt important, perquè el seu origen ve i neix de les batalles de galls, de tirar la merda a l’altre i de 'xupar-te la pròpia polla'. I no te’n pots desvincular. Una cançó de trap no és com el pop, que la puc escriure jo i un altre la pot cantar: és un sentiment propi que sorgeix de l’ego de cada persona. Sovint la lletra és intransferible i perd sentit si la canta un altre. Té un component egòlatra i totalment subjectiu, d’escriure des del jo.”
 
Però aquest ego no els ha fet pas allunyar-se dels seus companys de professió: ans al contrari, en comptes d’esdevenir rivals, s’han unit. Per aquest tema, de fet, compten amb una base suggerent de Koalekay (dels també sabadellencs 31FAM, amb qui comparteixen estudi), i amb un dels vocalistes de la banda trapera pionera a Catalunya: Yung Mare de la P.A.W.N. Gang. “Nosaltres sense ells, i ells sense nosaltres, no hauríem arribat on som. Ens hem aportat molt els uns als altres”, explica Sneaky Flex. “Si cadascú anéssim per la nostra banda, al final ens acabaríem cavant la nostra pròpia tomba i no serviria per crear un panorama real de la música urbana”. I és que, com conclou i assegura Giancana, “com més creix l’escena, més hi guanyem tots”.
Especial: Estrenes
Arxivat a: Enderrock, estrenes, Flashy Ice Cream, Yung Mare, P.A.W.N. Gang, Koalekay, actualitat, videoclips

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.