estrenes

​​Sons mínims entre gegants i capgrossos

Estrenem el clip de «Bon dia Lionor» de La Companyia MINIMíssimA

| 26/07/2021 a les 13:30h

La Companyia MINIMíssimA amb Lali Mateu i Roger Cusidó
La Companyia MINIMíssimA amb Lali Mateu i Roger Cusidó
Dimecres 28 de juliol, La Companyia MINIMíssimA actua a l'Ethno Catalonia de Banyoles (Monestir, 21 h). No ho farà sol, sinó que l'acompanyaran la ballarina Lali Mateu i Neus Plana (percussió corporal i flauta). Per anar fent boca, avui estrenem el nou clip de la sardana curta "Bon dia Lionor". 


A més de Lali Mateu, la ballarina que acompanyarà La Companyia MINIMíssimA a Banyoles, al clip hi balla també Roger Cusidó, un altre dels artistes que acostuma a acompanyar el projecte de Gerard Díaz de tant en tant. En aquesta ocasió, La MINIMíssimA fa sonar només un instrument mínim, la concertina –a més del també menut shruti peti. I ho fa en un indret ben especial, l'espai de creació de gegants i capgrossos Sarandaca, a Granollers. D'aquesta manera, conviuen al clip músics, ballarins i artesans que treballen en diferents àmbits i escales, però units per una mateixa cura del material tradicional. La imatge del clip va a càrrec d'Albert Bach, fotògraf amb qui La COMPANYIA MINIMíssimA ja va col·laborar durant el confinament amb un muntatge al voltant de fotografies de la natura.

Curiosament, la sardana curta "Bon dia Lionor", vinculada històricament als traginers, s'interpreta i es balla a Banyoles per la festa de Sant Antoni Abat. Tot i que la versió que en fa la MINIMíssimA és instrumental, a Gerard Díaz li agrada intuir en la lletra tradicional, tocada en l'actualitat, certa reivindicació de gènere i de classe, quan la protagonista Lionor diu al pretendent:
 
"Aneu-vos-en a bona hora,
que a mi no m'enganyareu.
Aneu-vos-en a bona hora, 
que a mi no m'enganyareu
que l'estat de la pastora
val més que ser senyora
i així no me turmenteu".
Especial: Estrenes
Arxivat a: Enderrock, videoclips, Sons de la Mediterrània, actualitat, Concurs Sons, la companyia minimissima, estrenes

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.