Revista

El sud pren força a l'Enderrock de setembre amb Roba Estesa i La Fúmiga

La banda tarragonina i el conjunt alzirenc protagonitzen la doble portada del número 322 de la revista

En aquest nou número, s'hi recorda el fotògraf Xavier Mercadé, traspassat a finals d'agost

També es dedica un reportatge als 'rookies' emergents de l'escena catalana i s'entrevisten artistes com Roger Mas, Les Montses, Alba Reche o Pantaleó, entre d'altres

«Ja no fa mal», de La Fúmiga amb Samantha, és la cançó de l'estiu d'Enderrock

| 01/09/2021 a les 08:00h

El mestissatge i el pop-fusió cobren força a la portada de l'ENDERROCK de setembre amb Roba Estesa i La Fúmiga. Així, parlem amb el sextet del Camp de Tarragona, que presenta Rosa permanent (Halley Records, 2021), un nou disc que, virant cap a les sonoritats electròniques, reivindica l'amor i les cures com un acte d'empoderament. D'altra banda, entrevistem també la multiformació de la Ribera Alta, La Fúmiga, sobre el nou disc Fotosíntesi (Halley Records, 2021): una descàrrega de cançons enèrgiques, positives i festives influenciades per les bandes valencianes de vent i percussió. Amb aquest nou número 322, a més, encartem Revolucionem la música (CdM, 2021), un disc recopilatori que dona veu a tretze propostes sorgides del programa d’ajut a la creació musical de Les Cases de la Música. Com sempre, la revista es pot adquirir a quioscos i llibreries, i en format digital a través de la plataforma iQuiosc.cat

En aquest número de setembre, també es recorda la figura del fotoperiodista i cap de fotografia d'Enderrock Xavier Mercadé, que va morir recentment després d'una llarga lluita contra el càncer. Recollim una selecció de les nombroses mostres d'afecte cap a la seva figura d'amics, artistes, companys i tota mena de personalitats del món cultural, a més del comiat que li hem dedicat a l'editorial d'aquest mes. Així mateix, també s'hi pot veure la darrera Foto del mes de Mercadé, protagonitzada per la banda de punk The Capaces.

Paral·lelament, en aquesta nova entrega s'hi troba un reportatge dedicat als rookies emergents de l'escena catalana, en què descobrim a artistes que estan guanyant força com Queralt Lahoz, Las KarambaGuineuMaria Jaume, b1n0, ArioxIkram Bouloum o Tarta Relena. També entrevistem el cantautor Roger Mas, que celebra el seu 25è aniversari de carrera musical amb un onzè treball, Totes les flors (Satélite K, 2021); i la banda de pop-fusió Les Montses, que amb aquest tercer àlbum, Enlaire (Discmedi, 2021), aspiren a mantenir les seves cançons com hits radiofònics.

Així mateix, entre les pàgines de la revista també s'hi poden llegir entrevistes amb Alba Reche, que enguany ha descobert la Pequeña semilla (Universal, 2021), amb Pantaleó i el seu Afluents (Música Global, 2021), David Rosell i el seu debut en solitari amb Flor blanca (U98, 2021), Maisurt amb Ous amb cargols (EscenaMusic, 2021) i Amulet, que publica Un desert de colors (Blau, 2021).

Entre les darreres planes de la revista, es poden conèixer els cinc projectes seleccionats per a la fase final del concurs d'artistes i bandes emergents Sona9, així com els nous concerts que els guanyadors de l'edició de l'any passat -ReïnaLes Buch i Lles- oferiran aquesta tardor a les festes de Santa Tecla de Tarragona, les festes de la Mercè a Barcelona i el Mercat de Música Viva de Vic. Per últim, també es repassen dels festivals que marquen el final de l'estiu: el mateix MMVV i la Fira Mediterrània de Manresa.

A la secció Acords i Desacords opinen el músic Joan Reig (Els Pets) i la periodista Cati Moyà, i a la de Músics i Cellers convidem l'artista Joina al celler Espelt, a l'Alt Empordà, per conversar amb la seva enòloga, directora i propietària, Anna Espelt. Per la seva banda, l'EP homònim de Remei de Ca la Fresca (The Indian Runners, 2021) és considerat El disc del mes per Jordi Biancotto. I a Menrecordo, Joan Josep Isern rememora a través de la música de l'època, aquell moment de blancs i negres, a finals dels 60 i principis dels 70, en què a Catalunya tant es trobaven crítics com ingenus, fans d'Israel o desconsol per veure l'estimat partir a la guerra. 
 

Fotografies: Michal Novak. Disseny: Manuel Cuyàs.

Especial: Actualitat
Arxivat a: Enderrock, Pantaleó, Alba Reche, Enderrock 322, Roba Estesa, La Fúmiga, Xavier Mercadé, Roger Mas, Les Montses, revista, actualitat

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.