festivals

El gran retorn de les Barraques de Sitges

El festival se celebra aquest mes d'agost, després d'haver hagut de cancel·lar l'edició de l'any passat

| 27/07/2021 a les 16:49h

Barraques de Sitges
Barraques de Sitges | Bernat Almirall
La covid-19 va impossibilitar la celebració de les Barraques de Sitges l'any passat. Enguany, tot i que adaptant-se a les noves mesures, ha estat dels primers esdeveniments del territori en mostrar la ferma voluntat de seguir programant, i retorna amb una vintena de propostes musicals repartides entre el 12 i el 16 d'agost (dos dies més de l'habitual, per tal de donar cabuda al màxim dels grups confirmats per a l’edició del 2020). Així, alguns dels artistes que trepitjaran l'escenari sitgetà són ZooJazzwomanSmoking SoulsCeltas CortosDoctor PratsOques Grasses o Suu. Per a tots aquells que hi vulgueu anar, sortegem una entrada doble per un dia escollir! Descobreix com participar-hi aquí sota.
 

Tot i que aquest any les Barraques es podran celebrar amb certa normalitat, són moltes les mesures que igualment s'han hagut d'adoptar per poder tirar endavant la programació d'enguany amb la màxima seguretat. Els concerts es faran per primera vegada en un recinte tancat però a l'aire lliure i amb aforament limitat, el públic haurà de gaudir-ne assegut, i els horaris -a causa de l'acabat de restablir confinament nocturn-, s'han avançat amb les primeres actuacions a quarts de set i les darreres al voltant de les 23h. A més, s'instal·larà una zona destinada al servei de barra i restauració, separada de l'àrea de concert, tal com indica la normativa. Com a darrera novetat de l'edició, i per tal de donar suport econòmic als i a les professionals del sector, per primera vegada l'entrada serà de cobrament.

ENTRE VALÈNCIA I EL GARRAF
El festival l'obrirà el dijous 12 d'agost, a les 18:15h, la proposta local K-liu, que portarà sobre l'escenari de Barraques la seva festa mestissa. La resta de la jornada, la protagonitzaran tres projectes del País Valencià. A les 19:30h pujarà sobre l'escenari la rapera d'Aldaia Jazzwoman -i Premi Enderrock a millor àlbum de música urbana del 2020 per votació popular per Maléfica (Propaganda pel Fet!)-. A les 21:15h serà El Diluvi qui interpretarà els seus temes més celebrats, a més d'algunes cançons del nou disc que ja prepara. Tancarà la primera nit del festival la reputada banda de Gandia, Zoo (23h), que presentarà a Sitges el seu grapat de Llepolies (ZOO Records, 2021).
 

Zoo Foto: Xavier Mercadé


La parella de PDs Tronkes de Felipa punxarà, divendres 13 a les 18h, i entre els diferents concerts de la vesprada, un repertori amb consciència de gènere i LGTBIQ+. A les 19:30h, des de València arribarà la proposta festiva de Mafalda, seguida de Ciudad Jara (21:20h), el nou camí musical de Pablo Sánchez (La Raíz). Tancarà la nit el grup valencià del 2020Smoking Souls (23:10h).

LA FESTA DEL CAP DE SETMANA
El tret de sortida del dissabte el donarà la banda sitgetana Ninot (18:30h) que presentarà el seu darrer àlbum, Núvol (Right Here Right Now, 2021). Una hora més tard la tarima la conquerirà la pianista i cantautora Meritxell Neddermann, per deixar pas a les 20:50h a la banda autora de temes emblemàtics com "20 de abril" o "Cuéntame un cuento": els de Vallalodid, Celtas Cortos. La nit l'arrodonirà a les 22:40h l'Orquestra Di-Versiones, que oferirà en directe els millors hits d'entre els anys 60 i l'actualitat.

Diumenge la festa l'amenitzarà Dj OGT, que punxarà a partir de les 18h i entre les diverses actuacions. A les 19:30h tocarà el grup vallesà Sense Sal -que ja prepara nous temes com "Com abans"-, seguit a les 21:10h de Doctor Prats -que ha tornat amb força després de l'aturada d'aquest darrer any amb "Massa bé"- i La Fúmiga (23.05h), que de ben segur repassarà els seus temes més emblemàtics, el seu darrer EP, Pròxima parada (Halley Supernova, 2021) i, potser, descobreixen algunes de les melodies del nou disc.
 

Josep Montero (Oques Grasses) Foto: Xevi Planas


LA TRACA FINAL
El cinqué dia d'aquesta edició ampliada de les barraques començarà amb el repertori festiu del reusà DJ Ceba (18h), seguirà amb els ja consolidadíssims Suu (19:30h) i Lildami (21:15h), i acabarà amb la festa assegurada d'Oques Grasses (23h) i el seu esperat últim disc: A tope amb la vida (Halley Recors, 2021) per dir "Bye Bye" a les Barraques de Sitges 2021.

EL COMPROMÍS ECOLÒGIC
Des de Barraques de Sitges, i "conscients de l'impacte mediambiental que generen els grans esdeveniments", fa temps que han pres un compromís ecològic que, enguany, els ha dut a fer un pas més. A banda de les mesures ja habituals d'utilitzar envasos reciclables, separar els residus de les barres i no utilitzar canyetes de plàstic, aquest any han volgut generar zero residus. Així, s'utilitzaran gots rígids i reutilitzables fets per una empresa del Garraf a partir d'arròs i polímers biodegradables, i polseres de cotó i paper reciclat d'una empresa sitgetana que contenen llavors per tal que un cop fetes servir es puguin plantar.

________
COM PUC PARTICIPAR AL SORTEIG?

Vols anar a les Barraques de Sitges? Sortegem una entrada doble per tot un dia del festival a la teva elecció. Per participar-hi només has de seguir els comptes d'Instagram de Barraques de Sitges (@barraquessitges) i del Grup Enderrock (@grupenderrock) i comentar en aquesta publicació d'Instagram esmentant a dos amics i dient-nos el dia que vols anar! Però no badis: el sorteig tancarà aquest dijous 29 de juliol a les 23:59. 
Especial: Actualitat
Arxivat a: Enderrock, actualitat, festivals, festivals d'estiu, Barraques de Sitges

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.