Actualitat

Quina serà la banda sonora de la tardor? (II)

Flashy Ice Cream, Juriol, Yung Rovelló, Maria Hein, Arc de Triomf o Tramma entre els artistes que publicaran treball en els propers mesos

Quina serà la banda sonora de la tardor? (I)

| 30/08/2021 a les 14:00h

Flashy Ice Cream
Flashy Ice Cream | Michal Novak
L'estiu ja entra a la seva recta final. Però això no significa ni de bon tros que la música s'aturi. L'entrada a la tardor ve carregada d'un munt de novetats discogràfiques que ens acompanyaran aquests darrers mesos de 2021 i en formaran la banda sonora. En fem un recull de les més destacades, i en desvelem alguns noms i detalls. 

Arc de Triomf

Els germans maresmencs Olek i Wojtek Burek són els líders d'aquesta proposta de música festiva. Amb grans dosis de 'bonrotllisme', alegria i melodies addictives de les seccions de vents, i un repertori per fer trempar en les festes majors d'arreu, la banda presentarà aquesta tardor el seu segon llarga durada.


Agnès Algueró

Després de passar per diverses formacions, la cantant garrotixna ha decidit endinsar-se en el seu projecte en solitari. Al juny, l'artista va avançar "Temps", el primer tema del treball, amb el qual ja anticipa que les reflexions i les lletres intimistes seran ben presents en aquest debut titulat Boscos endins (U98, 2021).


Flashy Ice Cream

Un any després de l'exitós Don Gelato (Delirics, 2020) -treball amb què van obtenir el Premi Enderrock 2021 a millor disc de músiques urbanes-, els sabadellencs tornen a la càrrega amb noves rimes en català en un disc que asseguren que serà "50% trap, dancehall i drill, i un altre 50% experimental", amb sonoritats més orgàniques.


Jules

10 maneres de viatjar sense bitllet (RHNH, 2021) és el nou treball del bandautor Jules. Amb un conjunt de cançons que es mouen entre el pop-rock i la cançó d'autor, el cantant barceloní abordarà la presència i l'absència d'un mateix i de la realitat que ens envolta. 


Juriol

La banda bagenca promet ser un bri d'aire fresc al panorama del rock català actual. Fixant-se amb el rock modern internacional, Juriol mostrarà en el seu debut T'he trobat (RGB, 2021) un estil directe i carregat de melodies plenes de força i lletres sobre l'amor, l'amistat o la nostàlgia.


La Sentina

La Sentina és sobretot singularitat. Al llarg de la seva trajectòria, la seva experimentació en les composicions i, en especial, en les sonoritats, l'han convertit en un dels grups de pop-rock més experimentals de l'àmbit català. De nou en tàndem, Albert Girons i Ildefonso Alonso presentaran aquesta tardor el seu quart treball d'estudi, Brutalismes (The Indian Runners, 2021).


Magí

Aquest setembre arriba Autoteràpia | Fase 3: Acceptació (autoeditat, 2021), l'última entrega de la trilogia discogràfica de Magí. Amb un viratge musical respecte als dos treballs antecessors cap al terreny del dance i el house, el raper mantindrà el seu ferm compromís de crítica i reivindicació social contra el sistema sociopolític actual.


Rally Ray

Ara fa un any, el traper igualadí va guanyar la primera edició del concurs Trapkids i signar amb el segell Delirics. Ara, després d'haver descobert la seva proposta amb tres senzills inèdits, Rally Ray és a punt de descobrir el seu disc de debut.


Siderland

La terra de les estrelles. Amb aquest nom que uneix sider ('estrella' en llatí) i land ('terra' en anglès), la banda presenta una fusió entre el pop-rock i la música dance passada pel seu sedàs personal, un estil que bategen com a 'pop nocturn'. Després d'haver presentat diversos senzills en els darrers anys, ara fan el salt al treball de llarga durada, que durà el nom de Totes les nits del món (U98, 2021). 


Tenda

No superen la vintena d'edat, però ja han publicat un llarga durada homònim que els va dur a guanyar el Premi Ovidi a grup revelació l'any 2019. Amb referents del seu País Valencià natal com Smoking Souls, Valira o Ciudad Jara, Tenda reflecteix la continuïtat del rock valencià a través del seu propi estil, que es consolida enguany amb un segon treball amb una gran gamma de sonoritats i temàtiques.


Victori Andreu

El cantautor Victori Andreu ja té a punt el seu primer EP, titulat amb l'evocatiu nom de Procés de neu i gel (SO-FI, 2021). Aquest treball debut de curta durada es compon de quatre cançons amb un rerefons reflexiu molt ampli i amb estètiques properes al folk i a l'indie lo-fi. 


Yung Rovelló

El maresmenc crea la seva pròpia sonoritat agafant la música catalana festiva que ha predominat a les festes majors d'arreu de Catalunya en els últims anys i incorporant-hi sonoritats urbanes properes al trap. En aquest primer àlbum d'estudi, Seny i rauxa (Delirics, 2021), però, no només hi veurem el costat més festiu de Yung Rovelló, sinó també el més i crític i reivindicatiu.


Boria

Deu anys han passat des que Estúpida Erikah, liderat per Lluís Bòria, va obtenir el Premi Enderrock a millor artista revelació. Ara, el terrassenc, embarcat en el seu projecte en solitari, publicarà Any Place But Now (Great Canyon Records, 2021), un treball que es mou entre l'indie i el folk.


Maria Hein

La jove cantautora felanitxera es dona a conèixer amb melodies i lletres singulars i pròpies. A través del seu intimisme magnètic, els dolços puntejos de les guitarres i les seves lletres personals, Maria Hein filarà el seu debut discogràfic de pop d'autor.


Marina Freixas

La cantautora igualadina Marina Freixas ja té a punt el primer treball discogràfic, Difumina (autoeditat, 2021). La seva veu singular, delicada i potent a parts iguals, basteix una cançó d'autor intimista que sovint acompanya ella mateixa al piano.


Mendra

El punk cacofònic de Mendra torna a la càrrega amb Hostal hostil (Bcore, 2021). Abandonant les punyents veus cridades per deixar pas a veus més netes i melòdiques, la banda manté el seu compromís honest amb les seves cançons sense abandonar les particulars guitarres ultrasaturades.


Tramma

Reggae, dancehall, hip hop o r'n'b són alguns dels principals estils que fusiona en les seves cançons Marta Romeu (Tramma). Ara, l'artista gironina s'aventura en el primer treball discogràfic, que publicat amb Delirics serà tot un amalgama de sonoritats i influències ben diverses.


Sergi Estella

L'home orquestra Sergi Estella torna a oferir una nova entrega discogràfica arrelada a les músiques tradicionals estatunidenques i el rock. Amb l'avançament del primer tema homònim de l'àlbum, "Blood Like Wine", el músic rubinenc ja evidencia la seva capacitat de sincronització per interpretar tant la veu, com la guitarra i la bateria.

Especial: Llistes
Arxivat a: Enderrock, Marina Freixas, Yung Rovelló, maria hein, Victori Andreu, Siderland, Tenda, Magí, Rally Ray, La Sentina, Jules, Juriol, Flashy Ice Cream, Agnès Algueró, Arc de Triomf, Tardor 2021, novetats discogràfiques, llistes, Boria, Tramma, Sergi Estella, Mendra

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.