Actualitat

Quina serà la banda sonora de la tardor? (III)

Adrià Salas, Marina Rossell, Paula Grande, Marialluïsa, Intana, Paula Valls o Novembre Elèctric seran alguns dels artistes que publicaran treball abans de 2022

Quina serà la banda sonora de la tardor? (I)

| 31/08/2021 a les 08:30h

Adrià Salas (La Pegatina)
Adrià Salas (La Pegatina) | Ismael Boldú
L'estiu ja encara la seva recta final, però això no significa ni de bon tros que la música s'aturi. L'entrada a la tardor ve carregada d'un munt de novetats discogràfiques que ens acompanyaran aquests darrers mesos de 2021 i en formaran la banda sonora. En fem un recull de les més destacades, i en desvelem alguns noms i detalls. 

Juanjo Monserrat

Juanjo Monserrat ja té preparat el segon treball de llarga durada, Més que amics (Blau, 2021). Amb molts artistes convidats com Tomeu Penya, Vic Miralles o Saxophobia, el músic mallorquí donarà a conèixer la seva personal cançó d'autor amb permís per introduir altres estils diferents.



Mural Sonor

Acció cultural del País Valencià ha llençat un gran mural sonor amb la pretensió que constitueixi la gran antologia de la música popular escrita en valencià. Aquest treball recopilatori consta de 4 discs que repassaran els pilars més importants de la música valenciana: la música tradicional, la música festiva, la cançó i el pop-rock. Amb la col·laboració d'infinitat d'artistes de les diferents escenes musicals del País Valencià, la seva tasca serà revisitar les cançons més icòniques i destacades de cada àmbit. 

Adrià Salas

Amb les mil i una aventures de La Pegatina a les espatlles, i múltiples col·laboracions amb desenes d'artistes, Adrià Salas ha decidit prendre un nou rumb per a embarcar-se en un nou projecte en solitari. Sense deixar banda la seva carrera com a vocalista de la banda de Montcada i Reixac, el músic publicarà el seu primer disc aquesta tardor.


Glaucs

Amb més d'un quart de segle amunt i avall, Glaucs continua al peu del canó amb un nou treball que veurà la llum el mes d'octubre. El seu pop-rock enèrgic i positiu tindrà una sisena entrega, que comptarà amb la recent arribada del bateria de Lax'n'Busto Jimmy Piñol.

Marialluïsa

L'univers del pop metafísic dels igualadins s'ampliarà aquest octubre amb un tercer planeta: La vida és curta però ampla (Bankrobber, 2021). Guitarres i sintetitzadors eteris, una experiència atmosfèrica, i les reflexions existencials i transcendents de les lletres són les grans singularitats del conjunt.


Marina Rossell

La referencial cantautora penedesenca aquesta tardor sumarà un treball més a la seva dilatada trajectòria. Després d'acumular un èxit notable amb la trilogia que versionava el cantautor francès d'origen greco-egipci Georges Moustaki i el treball Cançons de resistència (Satélite K, 2015), Marina Rossell desvelarà aviat la incògnita del repertori escollit per aquesta ocasió.

Paula Grande

La gironina Paula Grande oferirà aquest octubre un nou treball en què el seu particular estil de fusió entre el jazz, el soul i el hip-hop tornarà a ser un dels principals reclams, juntament amb la seva mirada reivindicativa.

Paula Valls

Tres anys després del seu treball debut I am (Satélite K, 2018), Paula Valls presenta un nou treball. Arrelada a les músiques afroamericanes com el soul, el jazz i el blues, l'artista natural de Manlleu tornarà a oferir un conjunt de temes de composició pròpia amb un rang ampli de sonoritats.

Pol Batlle

L'univers filosòfic de Pol Batlle comptarà amb el seu primer àlbum d'estudi en solitari d'aquí a ben poc. Amb un esperit poètic, pausat i reflexiu, la proposta de Batlle expandirà els seus horitzons al ritme de les seves guitarres tranquil·les i les seves sonoritats atmosfèriques.


El disc de La Marató

Enguany, La Marató de TV3 celebra la seva 30a edició, dedica en aquesta ocasió a la salut mental. D'ençà de la primera edició que Televisió de Catalunya va organitzar per recollir fons contra la leucèmia el 1992, La Marató s'ha convertit en un dels majors esdeveniments solidaris del país. 

Intana

Núria Moliner és la gran ànima d'Intana. La cantant, que combina la faceta musical amb l'arquitectura i el disseny, tornarà a imprimir en aquesta tercera entrega un pop íntim i personal que reflexiona al voltant del món interior de cada persona.  
 
Júlia Blum

Havent iniciat la seva carrera musical cantant en anglès, la cantant barcelonina va estrenar-se a principis d'aquest any amb els primers temes propis en català. Aquest novembre, les cançons de Blum, que fluctuen entre la cançó d'autor i un pop tranquil i melòdic, veuran la llum en un primer treball.


Las Migas

El fervorós flamenc de Las Migas no s'atura i ja té a punt un cinquè treball. Des de la fundació del conjunt el 2004, la banda ha patit nombrosos canvis en la seva formació, però en cap moment ha dubtat de mantenir el flamenc com el seu gran eix central, el qual sovint fusionen amb un ventall ampli d'estils diferents. 

Mafalda

El còctel explosiu de Mafalda ja té nou nom i data: Les infelices (Maldito Records, 2021), previst per al 22 d'octubre. Combinant reggae, ska i hardcore, el conjunt valencià tornarà ple de les reivindicacions socials i combatives que sempre els han caracteritzat.

Novembre Elèctric

La banda valenciana presenta un projecte singular i col·laboratiu amb el nom de Memento (Primvera d'Hivern, 2021) en què ha volgut involucrar els seus seguidors des de l'inici: "Tenim un punt de partida i un grapat de cançons, res més -explica la banda-. La resta volem escriure-la al teu costat, compartint amb tu tot el procés creatiu que normalment queda reclòs en la intimitat de la banda". A través d'un micromecenatge, tothom qui hagi aportat una petita contribució econòmica tindrà accés a material exclusiu en primícia i a conèixer i col·laborar de tot el procés creatiu del treball.

Especial: Llistes
Arxivat a: Enderrock, Novembre Elèctric, Las Migas, Júlia Blum, Intana, llistes, novetats discogràfiques, Mural Sonor, Juanjo Montserrat, Adrià Salas, Glaucs, Marialluïsa, Paula Grande, Paula Valls, Pol Batlle, La Marató de TV3, Mafal

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.