actualitat

Manel Camp: de Minorisa a Carst, passant per la Filmoteca

La Filmoteca de Catalunya dedica un petit cicle a l'artista pel seu 75è aniversari

Manel Camp: «No és un autohomenatge; és una excusa»

| 31/08/2021 a les 18:30h

Manel Camp
Manel Camp | Robert Santamaria
Manel Camp és un dels noms majúsculs de la música i la cultura catalanes. No hi ha gènere, estil ni tendència on no hagi dit la seva -de la música progressiva al barroc, passant per la cançó, el jazz, el clàssic, el folklore, la tradició, la poesia, la dansa o el cinema- i hagi deixat la seva inequívoca empremta d'identitat. Enguany està celebrant els seus 75 anys amb el projecte De Minorisa a Carst, que aplega un total de 25 activitats fins al maig del 2022, un autèntic mostrari de les capacitats polivalents d'un músic que des del primer moment va saber captar la cadència del poble.

Una de les properes activitats d'aquest aniversari ve de la mà de la Filmoteca de Catalunya, on se li dedica un petit cicle. Així, a la plaça de Salvador Seguí de Barcelona s'hi podran visualitzar i escoltar, aquest setembre, dos dels films en què el músic va participar -L'última frontera de Manuel Cussó-Ferrer (1991), el dijous 2, i El complot dels anells de Francesc Bellmunt (1988) el dimecres 8-, a més d'assistir a una masterclass que el mateix Camp imparteix el dimecres 15.

I és que la interdisciplinarietat ha estat un punt clau en la carrera de Camp, com ell mateix reconeix: "Jo m'he sentit molt còmode en aquest territori, que m'ha permès viure experiències vitals enriquidores de les quals d'altra manera no hauria pogut gaudir. Als anys setanta una de les meves curulles va ser la tecnologia, encomanada per Martí Brunet, que em va portar a un món d'experimentació sonora amb el Mini Moog, el Mellotron, etc.", recorda.

El calendari de De Minorisa a Carst seguirà a l'octubre a la celebració del 25è aniversari de la seva dansa del "Canigó" en el marc de la Fira Mediterrània de Manresa, així com amb la seva participació en el festival de poesia Tocats de Lletra. Entre altres dates, al desembre serà a la sala manresana Stroika, on hi interpretarà un concert de nadales; al febrer a L'Auditori de Barcelona amb una extraordinària reunió pianística amb mestres, companys i deixebles de Camp, des de Marco Mezquizda fins a Agustí Fernàndez, passant per Carles CasesAlbert GuinovartClara Peya o Ludovica Mosca; i al mes d'abril serà al teatre Kursaal amb alguns dels grans noms de la Nova Cançó.
 
Especial: Actualitat
Arxivat a: 440Clàssica&Jazz, actualitat, Manel Camp

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.