actualitat

Tot Barcelona s'omplirà de música per La Mercè

La Festa Major barcelonina ha programat un centenar de concerts entre 12 escenaris repartits per tota la ciutat

Entre les actuacions previstes, hi ha les d'Oques Grasses, Stay Homas, Judith Neddermann, Pau Vallvé, Clara Peya, Joana Serrat, Toti Soler o Gemma Humet, entre altres

| 06/09/2021 a les 14:45h

Josep Montero (Oques Grasses)
Josep Montero (Oques Grasses) | Xevi Planas
Barcelona ja es prepara per a les Festes de la Mercè, i avui se n'ha descobert el programa musical que hi haurà des de dijous 23 al diumenge 26 de setembre. Seguint amb el format establert l'any passat per mantenir la seguretat de públic i treballadors davant la pandèmia, els concerts es faran amb totes les mesures sanitàries, aforaments limitats i reserva prèvia. Entre el centenar d'artistes que hi actuaran, s'hi compten Núria GrahamGemma HumetStay HomasToti SolerJudith NeddermannClara PeyaCaïm RibaPau VallvéJoana SerratBuhos o Oques Grasses.

Enguany Barcelona s'omplirà de més música que mai durant el cap de setmana de La Mercè. Almenys en un sentit geogràfic, i és que les 114 actuacions programades es repartiran entre 12 escenaris establerts per tota la ciutat. Als espais habituals s'hi sumaran els nous de l'any passat -el Teatre Grec, els Jardins del Doctor Pla i Armengol i l'Estadi Olímpic-, i alguns encara per estrenar, com és el cas del Camp de futbol de la Vall d'Hebron o la Plataforma Marina del Fòrum, que s'incorporen a la festa.

La reserva d'entrades es podrà realitzar al web de La Mercè a partir del 14 de setembre, per a les actuacions del BAM i Acció Cultura Viva, i el 15, per Música Mercè. Enguany, com a novetat, les entrades s'adquiriran per trams horaris i espais, i no per actuacions (així, amb una única reserva, el públic podrà gaudir dels diversos concerts que s'ofereixin en un mateix escenari al llarg del dia). D'altra banda, i com ja es va fer l'any passat, alguns dels concerts es retransmetran en directe a Betevé i BcnCultura.

Els concerts
La primera jornada de concerts obrirà amb Sandra Monfort (a les 18:30h) al Moll de la Fusta. El mateix dia, i en el mateix espai, també hi tocarà Cariño a les 22:30h. Entre altres, el dijous 23 i com a part de la Música Mercè, es podrà escoltar també a Bikôkô (plaça Joan Corominas), 31 FAM o Queralt Lahoz (al Camp de Futbol de la Vall d'Hebron) i Maria HeinCarlota Flâneur i Núria Graham (als Jardins de Pla i Armengol), a més de la nit africana que es viurà al Fòrum, a l'escenari Mediterràniament. Des del Cultura Viva, s'oferiran actuacions de Raquel LúaClara Poch i Marçal Calvet, o White Solar Dog, entre altres. Paral·lelament, a l'Estadi Olímpic, Els40 faran la seva habitual festa amb Arc de TriomfMarcel i Júlia i Lildami.
 

Núria Graham a la Mercè 2020 Foto: Xavier Mercadé


El divendres 24, dia de la Mercè, seran els concerts del Sona9 qui estrenaran la jornada: a partir de les 12h, als Jardins de Pla Armengol es podrà veure en directe els guanyadors del concurs de l'any passat: LlesReïna i Les Buch. Al vespre, al mateix emplaçament, també s'hi podrà veure Iris DecoGessamí Boada o Gemma Humet. Al Fòrum hi tocaran The Crab ApplesSofia Gabanna i Stay Homas; al Teatre Grec, Aziza BrahimMariola Membrives i Carmen Linares, i a la Vall d'Hebron, Senior & El Cor Brutal o Los Enemigos. Nou Barris, com farà al llarg de la setmana, acollirà les actuacions de música simfònica, mentre que la plaça Reial donarà lloc a les noves promeses del Taller de Músics o del Cor Jove de l'Orfeó Atlàntida.

El BAM, per divendres, programa els concerts d'Hidrogenesse, Juicy BaeSanta Salut (Moll de la Fusta) i Viva Belgrado (Pl. Joan Corominas). Des del Cultura Viva, al Fabra i Coats, Flamenco QueerFera y Las Disidentes, Las Marikarmen i Suzanna. A l'Estadi Olímpic, que enguany acull la programació de les emissores, hi serà Cadena100 amb Sara RoyBeth i Miquel Abras.
 

Clara Peya en directe Foto: Ray Molinari


Dissabte, Música Mercè té previstos i programats els concerts de Las Karamba (Moll de la Fusta); Ulldeter i Lyzza + Kai Landre (Pl. Joan Coromines); Toti SolerJudit Neddermann i Clara Peya (Teatre Grec); Alison DarwinPower Burkas i Nueva Vulcano (al Camp de Futbol de la Vall d'Hebron), el sahrauí guanyador del concurs del festival Brot Samuet Nagati i els també concursants i veïns d'Horta, Quiròfan, així com Renaldo & ClaraCaïm Riba i Pau Vallvé (Jardins de Pla i Armengol), i Joana Serrat, Buhos i Oques Grasses (Fòrum). 

El BAM, entre el Moll de la Fusta i l'Antiga Fàbrica Estrella Damm ha preparat pel 25 de setembre els concerts de La HúngaraBea PeleaSamantha Hudson, Eterna Joventut o Lidia Damunt; i el Cultura Viva, a Fabra i Coats, els de La Prenda RojaAnna Colom - Cayana, Kenya o Lil Russia. A l'Estadi Olímpic, dissabte serà Europa FM qui prengui el control amb els concerts de MosaicRoba EstesaSense Sal i Pepet i Marieta.

El darrer dia de concerts, però, serà diumenge, amb Antonia Jimenez i Yndi a l'Antiga Fàbrica d'Estrella Damm, la Big Band de l'Escola de Música Jam Session i Vozes a Nou Barris, i l'actuació del Conservatori del Liceu a la plaça Reial. Paral·lelament, Rac105 serà a l'Estadi Olímpic amb Porto BelloSuu i La Fúmiga amb Samantha.
Especial: Actualitat
Arxivat a: Enderrock, La Mercè, actualitat, festivals, La Mercè 2021

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.