Festivals

El festival Accents estrena avui l'escenari de la Casa Navàs amb Joan Colomo

L'actuació del músic santceloní serà la primera que el cicle oferirà al recinte modernista reusenc

El festival oferirà una programació àmplia i diversa que s'estendrà fins al 10 de desembre per diversos municipis del Baix Camp

Maria Arnal i Marcel Bagés, Xavi Sarrià o Ginestà, entre les primeres confirmacions del festival Accents

| 09/10/2021 a les 17:00h

Joan Colomo
Joan Colomo | Juan Miguel Morales
Inaugurat el passat 1 d'octubre amb el concert de Ricky Gil, el festival Accents, enfocat a la música pop, rock i folk, dinamitzarà un any més la programació musical en català de Reus i tota la comarca del Baix Camp amb més d'una vintena d'actuacions. Aquest any, el cicle ha seguit incorporant escenaris i avui, se n’estrena un de nou a un dels espais més emblemàtics de la ciutat: el recinte modernista de la Casa Navàs de Reus, amb el concert a les 20:30h de Joan Colomo. L'artista santceloní hi presentarà en directe el seu Disc trist (BCore Disc, 2021). Amb el seu característic estil fresc i desimbolt, el músic desplegarà una visió àcida i crítica del món actual i els successius desastres als quals es veu abocat. El mateix Colomo resumeix que en el món actual "tot va fatal, però no ens queda cap més opció que intentar gaudir".

A la mateixa Casa Navàs, també hi passarà, el 30 d'octubre, l'emblemàtic duet format pel contrabaixista Horacio Fumero i el guitarrista Pedro Javier González, que desplegarà la seva sàvia i lliure combinació de flamenc i jazz dins el cicle Som Flamencs. Una setmana més tard, al teatre Bartrina de Reus, la vigatana Joana Serrat presentarà el seu darrer treball, Hardcore from the Heart (Great Canyon Records, 2021), que va gravar a Texas i que ha despertat admiració i lloances arreu per la seva elegància i sensibilitat.

A les acaballes del festival, s'hi podrà gaudir de tres dels plats forts del certamen. El dia 27 de novembre, al teatre Fortuny de Reus, el valencià Xavi Sarrià repassarà l’espectacle No s’apaguen les estreles, un repertori aferrat a la història, la cultura popular i les lluites col·lectives. Una espigolada de cançons de diverses etapes de la seva trajectòria, tant en solitari com amb el grup Obrint Pas, i amb projeccions audiovisuals que arrodoniran una aposta carregada de fortes emocions.

L'endemà, els germans de Sant Andreu de Palomar Júlia i Pau Serrasolsas, que conformen Ginestà, protagonitzaran una de les sensacions del panorama dels darrers temps. Després de l’èxit del segon disc, Ginestà (Kasba Music, 2019), pel duet presentarà el nou material que ha de donar forma, el febrer de l’any vinent, a un nou àlbum. Per últim, el 10 de desembre, al teatre Fortuny, Maria Arnal i Marcel Bagés posaran punt final a l'edició d'enguany. Amb Clamor (Fina Estampa, 2021), el duet ha sofisticat la seva proposta de cançó d'autor amb la incorporació d'imponents sons electrònics i una posada en escena impactant.

L'Accents, a més, també comptarà en aquests dos mesos amb altres noms destacats del panorama català com Patricia Atzur, Los Aurora, Monkey Jane, Montse Castellà, Queralt Lahoz, Albert Pla, Pep Gimeno 'Botifarra', Lídia Pujol o Lia Sampai.
Especial: Festivals
Arxivat a: Enderrock, Actualitat, Festival Accents, joan colomo, Festivals

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.