actualitat

Magrané estrena 'Quatre tankes de Felícia Fuster'

El recital serà aquest divendres 10 de setembre del 2021 a les 18.30 h a l'Ateneu Barcelonès, sala d’actes Oriol Bohigas

La Fàbrica de Lied i l’Ateneu Barcelonès encarreguen l’obra amb motiu del centenari del naixement de la poetessa i pintora barcelonina, coincidint amb l’acte de la Diada organitzat per l’entitat.

| 08/09/2021 a les 15:00h

Joan Magrané
Joan Magrané | Daniel Campbell
El concert de la Diada Nacional de Catalunya de l'Ateneu Barcelonès oferirà, per encàrrec de La Fàbrica de Lied, l'estrena mundial de les Quatre tankes de Felícia Fuster compostes per Joan Magrané Figuera per veu i arpa. El concert anirà precedit per una presentació de la comissària literària de l'Any Felícia Fuster i, alhora, vicepresidenta primera de l'Ateneu Barcelonès Lluïsa Julià.
 
El concert serà interpretat per la soprano Mireia Tarragó i l'arpista Esther Pinyol, que oferiran, també, el cicle Cançons de carrer d'Enric Morera amb poemes de Josep Maria de Sagarra seguit de la "Cançó de comiat" d'Eduard Toldrà amb poema de Tomàs Garcés que pertany "A l'ombra del lledoner". També, del compositor vilanoví, en sentirem tres cançons populars catalanes que va recollir ell mateix al poble de la seva muller, Cantallops (l'Alt Empordà), durant els anys 1925-1926 per encàrrec de l'Obra del Cançoner Popular de Catalunya que dirigia el mecenes Rafael Patxot.
 
El seguirà Mompou Dencause i Janés Olivé amb el lied del "Combat del somni: Jo et pressentia com la mar". Es desgranaran a continuació les Quatre tankes de Felícia Fuster: Horabaixa / Solament / Breu / Lluny, que el compositor de Reus, Joan Magrané, ha creat expressament per ser estrenades en primícia mundial en el seu estimat i admirat Ateneu Barcelonès. Alhora, celebrarem el centenari del naixement de Felícia Fuster (1921-2021), poeta, traductora i artista plàstica.
 

Joan Magrané Foto: Juan Miguel Morales


Esther Pinyol interpretarà, seguidament, la "Fantasia sobre Muntanyes regalades per a arpa sola" que ha compost i estrenat aquest darrer juliol a Riells del Montseny. Clourà el recital el compositor de La Garriga Manuel Blancafort, de qui n'escoltarem "L'hora de l'alba" del cicle Lírica catalana amb poema també de Garcés.
 
Aquest Concert de la Diada Nacional de Catalunya està coproduït per La Fàbrica de Lied i L’Ateneu Barcelonès i s’emmarca en el cicle La Casa de Compositors. L’obra de Magrané es podrà tornar a escoltar dins el XI Circuit de Lied del Montseny a Cabrils el proper diumenge 21 de novembre i a l’acte de l’Assemblea Catalana de Lied a Llinars del Vallès el 27 de novembre del 2021.
Especial: Actualitat
Arxivat a: 440Clàssica&Jazz, Felícia Fuster, Lied, actualitat, concerts, Joan Magrané

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.