Festivals

El Mercat més viu torna a farcir Vic de música en directe

El Mercat de Música Viva de Vic comptarà, des d'avui i fins dissabte, amb més d'una cinquantena d'actuacions presencials

Jansky donarà el tret de sortida d'aquesta nova edició avui a la tarda

Les actuacions estaran repartides en set escenaris diferents de tota la ciutat de Vic

El MMVV recupera la presencialitat

| 15/09/2021 a les 09:45h

El Petit de Cal Eril
El Petit de Cal Eril | Ray Molinari
La 33a edició del Mercat de Música Viva de Vic ja és aquí. Després de l'edició passada amb un format híbrid entre presencialitat i concerts en línia, aquest any el festival ha pogut reprendre el festival amb la gran majoria dels concerts de forma presencial. I ho fa amb l'objectiu d'esdevenir un punt de trobada per a dinamitzar el sector i reimpulsar la música en directe. El Petit de Cal ErilRoger Mas, Enric Montefusco o The Excitements són alguns de la vintena d'artistes que presentaran al mercat les últimes novetats per primer cop. Zoo, SuuOques GrassesCesk Freixas o Magalí Sare i Manel Fortià, també formen part del programa d'enguany. A continuació us deixem els artistes més destacats de la programació oberta per a tot públic:

DIMECRES 15
Jansky seran els encarregats de protagonitzar el concert inaugural del MMVV a les 19h al teatre de l'Atlàntida. El duet conformat per Laia Malo i Jaume Reus han obtingut enguany el guardó de la BBC 'Sound of the Year' per les gravacions dels insectes de les Illes Balears, un paisatge sonor que configura la base del seu últim treball, Insecta Dance Music: Insectasynth (autoeditat, 2021). A la mateixa ubicació, a les 22h, el guissonenc El Petit de Cal Eril presentarà per primer cop en directe el vuitè àlbum d'estudi, N.S.C.A.L.H. (Bankrobber, 2021). També passaran el dimecres per l¡envelat Atlàntida The Excitements (23h), els quals presentaran el nou treball Keepin' On (Satélite K, 2021), amb la novetat de Kissia San al micròfon. A més també es podrà gaudir de les actuacions de Theo Pascal - Quamundos2 ft. Carmen Souza (20h a l'Auditori), o de Lumi (18h) i Elkin Robinson (20h) a l'envelat Atlàntida.

DIJOUS 16
La cançó d'autor de Roger Mas tindrà un dels llocs més destacats del dijous al teatre de l'Atlàntida a les 21:15h. Amb la presentació en directe del nou treball Totes les flors (Satélite K, 2021), Mas celebrarà els 25 anys de trajectòria musical. Paral·lelament, a les 22:45h a l'escenari Groufone del Parc Bassa dels Germans Maristes, The Tyets aportarà una de les principals dosis de música urbana del mercat. Dijous també comptarà, entre altres, amb les actuacions de Kumbara (19:30h) i Lasta Sanco (21:30h), totes dues a l'escenari Groufone.
 

Josep Montero (Oques Grasses) Foto: Xevi Planas


DIVENDRES 17
Amb la fi de la rutina setmanal, el MMMV agafa embranzida amb un major nombre de concerts. Un dels plats més forts de la nit serà el concert d'Oques Grasses a l'escenari Estrella Damm a les 23h. El conjunt liderat per Josep Montero farà un petit viatge des de la seva Muntanyola natal per repassar els hits més destacats tant de l'últim A tope amb la vida (Halley Records, 2021) com de l'exitós Fans del Sol (Halley Records, 2018). Prèviament, també actuarà a les 21:30h, a la mateixa ubicació, Tribade, amb el feminisme, el rap i la crítica social com a gran estendard de les MCs barcelonines. A les 19:15h i a l'escenari Groufone, hi actuarà Flashy Ice Cream -guanyadors del Premi Enderrock 2021 a millor disc de música urbana-, on per primer cop revelarà el nou treball que just estan acabant d'ultimar a l'estudi. Posteriorment, pel mateix escenari hi passaran el mestissatge de músiques tradicionals de Balkan Paradise Orchestra (21:15h) i la tranquil·la però alhora reivindicativa cançó d'autor de Cesk Freixas (22:30h).

A l'envelat Atlàntida, Rodrigo Laviña (23:15h) tornarà a la càrrega interpretant el seu darrer àlbum, Rodrigo Laviña y su combo (Say It Loud, 2021), un treball ple de matisos i influències interpretat, ara, per una banda amb diferents figures de primer nivell del món jazzístic català. A les 20:15h, també hi actuarà el lleidatà Emlan, l'àlter ego d'Arnau Moreno, que presentarà el treball de debut en solitari, Nuestro plan (Calaverita Records, 2021), publicat just una setmana abans. Al teatre de l'Atlàntida, a les 19:15h s'hi podrà veure el nou espectacle interdisciplinari d'Enric Montefusco, que reflexiona al voltant la pèrdua de la identitat, de la raó i de la moral a través d'un viatge poètic i musical. Per la seva banda, a l'Auditori de l'Atlàntida, hi actuarà Germà Aire a les 22:15h, mentre que Crisbru, finalista de l'edició d'enguany del concurs Sona9, pujarà dalt de l'escenari de la plaça dels Màrtirs a les 23h.
 

Suu, en directe Foto: Joan Solé Oller


DISSABTE 18
L'escenari Estrella Damm tornarà a vibrar també dissabte amb dues actuacions de luxe: les de Zoo i Suu. La banda de Gandia portarà a les 23h els èxits assolits amb el darrer treball, Llepolies (Zoo Records, 2021), però sense oblidar alguns dels seus hits primerencs com "Vull" o "Corbelles". Una mica abans, a les 21:30h, la barcelonina Suu portarà el seu pop d'autor acompanyada de la seva banda habitual. A l'altra punta de Vic, a les 19h, Caïm Riba desplegarà el seu pop electrònic a l'Auditori de l'Atlàntida, mentre que a la Jazz Cava Magalí Sare & Manel Fortià uniran les arrels jazzístiques i el repertori tradicional català. A més, l'escenari Groufone acollirà les actuacions rockeres de la banda de punk vigatana Power Burkas (20h) i del duet empordanès Cala Vento (22h).

El mateix dissabte, durant bona part de la tarda, la plaça dels Màrtirs serà l'hoste d'un dels concerts de la gira dels guanyadors de la passada edició del concurs Sona9. El jove collbatoní Lles (Premi Èxit 2020) mostrarà el seu pop d'autor a les 18h; el quartet terrassenc de punk-rock feminista Les Buch (Premi Joventut 2020) actuarà a les 18:45; i el pop intimista de la banda manacorina Reïna (Premi Sona9 2020) tancarà a les 19:30h.

EL MERCAT PROFESSIONAL
L'activitat professional del certamen, batejada sota el nom de MMVV Pro Catalan Arts, s'estendrà des de dimecres fins divendres en els tres escenaris de l'Atlàntida. Amb una previsió de reunir al voltant d'uns 600 professionals del sector, l'entorn professional se centra en dos grans pilars: les presentacions d'espectacles en directe i activitats professionals com pitchings, reunions i conferències, que combinaran tant la presencialitat com l'opció telemàtica.

Entre els concerts en directe que podran gaudir avui els professionals s'hi troben els de Lauren Nine (14h) o Esther (16:30h) a l'Auditori, o Coloma Bertran (11h) i Sílvia Comes (12:30h) al teatre R. Montanyà. A més, a les 10h i en línia, es podran veure els directes de La Ludwig BandJoana Serrat & The Great Canyoners o The Penguins, entre altres. Anna Ferrer (11h) i Alanaire (14h) demà a l'Auditori, o Intana (14h) el divendres, seran un dels plats forts que esperen, al llarg dels pròxims dies, als professionals acreditats.
Especial: Festivals
Arxivat a: Enderrock, Mercat de Música Viva de Vic, Actualitat, festivals, MMVV

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.