festivals

Amb la tardor comença una nova temporada de jazz a Barcelona

El Voll-Damm Festival de Jazz de Barcelona celebra la 53a edició del 20 d'octubre al 10 de març

Entre les actuacions programades, hi ha les de Pérez Cruz amb Molina, Maria del Mar Bonet, Marco Mezquida, Andrea Motis, Chucho Valdés o María José Llergo

El retrat d'artista del festival enguany serà de Joan Chamorro (Sant Andreu Jazz Band)

| 15/09/2021 a les 15:00h

Sílvia Pérez Cruz i Javier Colina al Festival de Jazz de Barcelona
Sílvia Pérez Cruz i Javier Colina al Festival de Jazz de Barcelona | Xavier Mercadé
El Voll-Damm Festival de Jazz de Barcelona, amb la veterania i experiència de 52 edicions a l’esquena, començarà d’aquí a un mes amb les actuacions d’enguany, que s’allargaran fins al març del 2022. La cinquantena de concerts programats es repartiran entre espais emblemàtics de l’àrea metropolitana com l’Apolo, la sala Barts, el Harlem Jazz Club, el Luz de Gas, L’Auditori, el Milano Jazz Club, el Palau de la Música Catalana, el Teatre-Auditori de Sant Cugat o el Conservatori del Liceu -que enguany rebrà la Medalla d’Or del festival-. La cantautora mallorquina Maria del Mar Bonet, acompanyada de la Big Band Begues, serà l’encarregada d’inaugurar l’edició d’enguany el 20 d’octubre al Palau de la Música.
 
Al cartell, replet d’artistes de renom, tant internacionals com estatals, s’hi ha afegit Sílvia Pérez Cruz (09/12), que celebra amb Javier Colina Trio una dècada del disc que van fer plegats: En la imaginación (ContraBaix, 2011); Andrea Motis (17/11), que presentarà a Barcelona l’espectacle Guitar Storm; La Locomotora Negra (27/11), que oferirà el seu darrer concert -inicialment previst pel passat gener-; i el pianista menorquí Marco Mezquida (10/03), que hi estrenarà un nou disc.
 
Completen la programació el sextet de Richard Bona i Alfredo Rodríguez; el cantant cubà Cimafunk; la proposta de l’estatunidenc José James, combinant jazz i hip-hop; la poderosa veu de la cantaora de Pozoblanco María José Llergo; l’expertesa i genialitat del pianista cubà Chucho Valdés; el trompetista israelià Avisahi Cohen, o les vocalistes nord-americanes Madeleine Peyroux i Cécile McLorin Slavant.
 
ARTISTES 'DE CAJÓN'
Dins del festival, també hi haurà noms del món del flamenc, en el cicle De Cajón!. Entre les actuacions que s’hi han programat hi ha les de Tomatito, amb l’espectacle Viviré, on comptarà amb Miguel Poveda; la d’Antonio Carmona, presentant nou directe; la d’Estrella Morente; Chano Domínguez-Diego Amador; Dorantes; Rafel Riqueni; o la producció pròpia del festival Una nit amb solera, amb Pepe Fernández, Jerónimo Maya i Rycardo Moreno.
 

Joan Chamorro Foto: Lili Bonmatí

  
EL RETRAT DE CHAMORRO
Com ja és habitual, el Barcelona Jazz Festival homenatja un/a músic i li dedica el ‘Retrat de l’artista’ a través de diverses actuacions, en diferents formats, al llarg del cicle. En els darrers anys, les protagonistes d’aquesta secció del festival han estat Andrea Motis i Sílvia Pérez Cruz, i enguany, ho és Joan Chamorro. A més de contrabaixista i saxofonista, Chamorro és reconegut per la seva labor com a fundador de la Sant Andreu Jazz Band, pedrera d’on han sortit músics com Eva Fernández, Andrea MotisRita PayésMagalí Datzira, entre altres. Així, seran quatre els concerts que Chamorro oferirà enguany al festival: el 29 d’octubre obrirà a la Barts amb l’espectacle Joan Chamorro Big Band Presenta; el 3 de desembre serà al Conservatori del Liceu amb el seu quartet, Scott Hamilton i Èlia Bastida; una setmana més tard, el 10 de desembre, serà al Palau de la Música celebrant els 15 anys de la Sant Andreu Jazz Band; i el 27 de gener serà de nou al Conservatori amb Alba Esteban i Scott Robinson.

MÚSICA I APRENENTATGE AL CONSERVATORI
Medalla d'Or d'enguany, després 10 anys de col·laboració amb el Festival de Jazz, el Conservatori del Liceu oferirà una sèrie de concerts i classes magristrals d'artistes com Chucho Valdés, Bill McHenry, Kenny Garrett o Melissa Aldana, entre altres. A més, es podran gaudir els concerts de cinc dels professors del Conservatori pel mòdic preu de 10€ per actuació gràcies a l'abonament Descoberta, per veure en directe Carme Canela (a duo amb Jurandir Santana), Gonzalo del Val Trio amb Benet Palet, Kevin Díaz Double Trio, Òscar Latorre i Marco Mezquida.
Especial: Actualitat
Arxivat a: Enderrock, actualitat, Festival de jazz de Barcelona, festivals, voll damm festival de jazz de barcelona

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.