Festivals

La música d'improvisació es reuneix al festival MontMusic

El festival palautorderenc oferirà entre el 15 i el 17 d'octubre 16 propostes musicals de creació lliure i espontània

| 11/10/2021 a les 17:00h

Núria Andorrà, percussionista i directora artística del Festival MontMusic
Núria Andorrà, percussionista i directora artística del Festival MontMusic | Arxiu de l'artista
Les músiques d'improvisació i creació lliure tindran una cita aquesta setmana als peus del Montseny: des d'aquest divendres, i fins al diumenge, s'hi celebra la cinquena edició del festival MontMusic. Enguany el cicle té com a eix vertebrador la recerca de nous camins, que es basen en l'escolta i el diàleg entre intèrprets i públic. Com a gran novetat respecte a l'any passat, el festival amplia els seus espais i incorpora el teatre Pare Casals de Sant Esteve de Palautordera, a més de mantenir com a escenari habitual La Quadra de Santa Maria de Palautordera. També s'hi afegeixen diverses places de totes dues localitats i la col·laboració de la companyia local Circ Cric, que oferirà el seu envelat per a diverses actuacions.

El festival ha programat un total de 16 propostes musicals. El divendres 15, el certamen donarà el tret de sortida amb dos concerts pedagògics. Un d'ells serà L'ànima del bosc, en col·laboració amb l’Escola de Música Municipal Palau al parc Reguissol, on els alumnes oferiran una experiència sonora al costat del riu interactuant amb la naturalesa. L'altre, serà a càrrec del Quartet Traca, que explorarà diverses atmosferes i sonoritats. Per últim, aquell mateix dia l'envelat del Circ Cric acollirà el concert Electrònica Rural de l'artista local Laia Vallès, que explorarà la multiplicitat del món rural i la seva tímbrica a través d'un set de sintetitzadors modulars.

L'endemà, també obrirà el dia un altre concert pedagògic, titulat Sonolandia, en col·laboració amb l'Escola Municipal de Música Jaume Puig Arabia. El seguiran, a la tarda, un seguit de trobades entre alguns dels grans improvisadors de l'escena internacional, com són el baixista polonès Rafał Mazur i Agustí Fernández, el Duo-violoncel i dansa de Maria Mora i Joan Antoni Pich, la fusió de l'ensemble MontMusic amb el percussionista eslovè Zlatko Kaučič i el duet Inhumankind, que hi presentarà el seu últim treball, ple de fraseigs amorfs, riffs salvatges, polirítmies fora de tota lògica i melodies d'una bellesa sinistra i ardent.

El diumenge s'hi podran gaudir dues de les trobades més rellevants del cicle. Una serà la que protagonitzaran els percussionistes Zlatko Kaučič i Núria Andorrà, percussionista i directora artística del certamen; i l'altra serà la trobada entre l’artista convidat Rafał Mazur i el MontMusic Ensemble. Per tancar aquesta 5a edició, l'organització ha programat un vermut conjunt amb el taller vocal que oferirà la cantant estoniana Anne-Liis Poll. A més dels concerts, els tres artistes internacionals (Mazur, Kaučič i Poll) convidats oferiran un total de 3 tallers dirigits a músics professionals i es farà una col·laboració amb la xef local Núria Cuinetes, que oferirà una proposta gastronòmica basada en productes locals.
Especial: Festivals
Arxivat a: 440Clàssica&Jazz, Festival MontMusic, música d'improvisació, Festivals

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.