actualitat

Finalment, Txarango se’n va sense acomiadar-se

El grup del Ripollès ha finalitzat ja la seva trajectòria i ha cancel·lat la gira de comiat que tenia pendent

 Així mateix, s'ha anul·lat la setena edició del Clownia, posposada des de 2019, amb Txarango com a únic artista confirmat

Txarango acomiada i omple la vida musical amb 'El gran ball' de 27 cançons i 52 artistes convidats

| 07/10/2021 a les 12:40h

Txarango
Txarango | Xavier Mercadé
“Avui, amb l’alegria de qui sap que ha pogut viure una aventura extraordinària, us comuniquem que ho deixem aquí”. Amb aquestes paraules, Txarango acaba d’anunciar la seva retirada definitiva de la música. Després d’anys amb una gira de comiat pendent, que s’ha anat posposant per la covid-19, la multiformació ha decidit cancel·lar-la i posar punt final a més d’una dècada de trajectòria. “Ens hauria encantat (...) acomiadar aquest viatge amb una gran festa; però la situació ho ha fet impossible”, lamenta el grup, que reconeix que “ens ha quedat pendent un comiat als escenaris; potser un dia el camí i les condicions ens deixen fer-lo”.

"Txarango ha durat deu anys, un terç de la nostra vida, i les coses s’han de saber acabar", comentava Alguer Miquel ara fa un any, coincidint amb la sortida del darrer disc amb noves cançons, De vent i ales (Halley Records, 2020). "Al principi anàvem tots molt coordinats però ara ens trobem en moments vitals molt diversos i cadascú viu Txarango amb una intensitat diferent. Hi ha qui vol conciliar més amb altres projectes, amb la família... En el món de la música moltes vegades entres en una roda que es va repetint: disc, gira, promoció, assajos... Ara ens fan més il·lusió altres projectes, i tenim la sensació que ja hem recorregut el terreny natural del grup, amb els festivals i les festes majors per Catalunya."
 
Així mateix, s’ha cancel·lat la setena edició del festival que la banda organitza, el Clownia, que després de posposar-se també durant dos anys, es veu “finalment conduït a cancel·lar l'edició pendent”. Així, les 5.000 persones que ja van adquirir l'entrada el 2019, rebran properament un correu per poder retornar el tiquet. La cancel·lació, però, no només ve de la impossibilitat de celebrar el festival en temps de pandèmia, sinó que també deriva de la decisió que ha pres Txarango, segons ha comunicat el cicle a Twitter, ja que la banda era l’únic artista confirmat fins ara del cartell.
 
 
Especial: Actualitat
Arxivat a: Enderrock, actualitat, Txarango, Clownia

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.