Actualitat

​«La dansa del vestit»: la cançó preferida de Guillem Solé (Buhos)

El cantant de la banda de Calafell, Guillem Solé, admet que li hagués agradat escriure el tema de Txarango

Parlem amb el músic com a part d'una nova secció estiuenca amb més d'una cinquantena d'artistes

| 08/08/2021 a les 17:00h

Guillem Solé amb Buhos
Guillem Solé amb Buhos | Michal Novak
Aquest estiu hem volgut parlar amb tot un seguit d'artistes -Miki NúñezBethPupil·lesJoana Serrat, La QueencyMireia VivesJoan Reig o Ferran Palau, entre molts altres- per saber quins són els seus grans referents. Tots ells, escriuen i componen les seves pròpies cançons, ja sigui per als seus projectes en solitari o per al grup del qual formen part, però el que els hem volgut preguntar és quina cançó en català, d'un/a altre/a artista, és la seva favorita. Avui us expliquem la cançó que Guillem Solé (Buhos) hauria volgut escriure.

El cantant de Calafell ens ha respost gairebé sense pensar-ho, amb la contundència del convenciment: “La dansa del vestit”, de Txarango és el seu tema en català preferit. “És la cançó que tancava el primer disc de Txarango", escrita i cantada per Marcel Lázara (Marcel i Júlia). “La trobo dolça, tendra, bonica, ben feta… Musicalment és un caramelet. Ho té tot; és rodona. Si l’hagués escrita un ianqui, hauria fet la volta al món. M’agrada tot: la lletra, la música, l’acompanyament amb la guitarra…” El cantant té present la primera vegada que la va sentir: “Recordo que el primer cop que vaig escoltar el primer disc de Txarango, quan vaig arribar a aquesta cançó me la vaig posar quatre o cinc vegades seguides… Em va encantar i quan ens vam conèixer amb en Marcel, vaig veure que, a sobre, era un tio collonut. Ara soc fan de Marcel i Júlia. El Marcel escriu molt bé i és un dels artistes més potents que tenim”.


Buhos està girant aquest estiu amb mots bolos -aquest mateix dissabte a Ascó, i fins a finals de mes, visita Platja d'Aro, Cases d'Alcanar, Castellbisbal, Matadepera o Manresa-, sempre amb les mesures de seguretat establertes. “Tot i la pandèmia, no ens podem queixar. Tenim molts concerts. És una merda perquè s’han de fer amb mascareta i cadira, però quan em deprimeixo penso en una discoteca i em passa”, aclareix Solé.
Especial: Actualitat
Arxivat a: Enderrock, la cançó que m'hagués agradat escriure, actualitat, Guillem Solé, Txarango, Buhos

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.