actualitat

​‘Motomami’: el tercer disc de Rosalia arriba el 2022

L'exitosa artista ha anunciat a les seves xarxes socials la sortida d'un nou àlbum

El disc porta el mateix nom que l'empresa de management de la seva mare

| 03/11/2021 a les 10:00h

Rosalia
Rosalia
Rosalia ha tornat a revolucionar les xarxes una vegada més. En aquesta ocasió amb l’anunci del seu nou i esperat àlbum. Es dirà Motomami i està previst per al 2022. El títol del disc sembla provenir -segons s’endevina pel petit tràiler que ha compartit, i on se la sent cantar repetidament “Motomami”- d’una de les cançons de l’àlbum, i a més, pren el nom de l’empresa de management que van crear el 2019 amb la seva mare i mànager, Maria Pilar Tobella Aguilera.
 

L’anunci d’aquest nou àlbum arriba dies després que la cantant compartís a TikTok el que segons sembla és un dels seus nous senzills. En el vídeo, gravat en una casa, l’artista balla un fragment d’una cançó inèdita que comença versant “Es mala amante la fama...”. El tema conserva l’estil i el so inconfusible de Rosalia, amb la seva producció electrònica i l’ús de la seva veu samplejada, però canviant el flamenc per ritmes llatins.
 
@rosalia

 

♬ sonido original - La Rosalia

 
Ara ja fa 4 anys que la popular artista de Sant Esteve Sesrovires va debutar amb Los ángeles (Universal, 2017), al costat de Raul Refree. Només un any després, va tocar la fama amb els primers videoclips (“Malamente” o “Pienso en tu mirá”) que avançaven l’inici de la seva carrera discogràfica en solitari amb El mal querer (Sony Music, 2018). L’àlbum aviat va donar la volta al món i l’èxit de Rosalia es va fer global.
 
Des d’aleshores l’artista ha anat descobrint diversos senzills (com el tema en català “Milionària”, "Juro que" o “A palé"), molts d’ells amb col·laboracions d’artistes com Travis Scott -“TKN”-, The Weekend -“Blinding Lights (Remix)”- Billie Eilish –“Lo vas a olvidar”- o, la més recent, Tokischa –“Linda”-.

Èxit internacional

Sens dubte, Rosalia és una de les artistes més reconegudes i victorejades del moment. La seva música s'escolta arreu del món i les xarxes queden amatents cada vegada que anuncia una nova cançó. A Spotify, alguns dels seus temes voregen els sis-cents milions de reproduccions, i els seus clips, a YouTube, més de quatre-cents milions de visualitzacions. 

Ja el 2018 es va coronar amb dos Grammy Llatins -a millor cançó alternativa i a millor fusió / interpretació urbana, per "Malamente"-. El 2019, els mateixos premis li van atorgar fins a cinc guardons -a àlbum de l'any, a millor àlbum de pop, a millor enginyeria de gravació i a millor disseny per El mal querer, i a millor cançó urbana per "Con altura", amb J Balvin-. A principis de 2020 es va convertir en la primera catalana a guanyar un Grammy internacional -a millor àlbum llatí de rock, urbà i alternatiu-, i va tornar a guanyar diversos guardons a la versió llatina dels premis -a millor cançó urbana i a millor tema de fusió i interpretació de música urbana, per "Yo x ti, tu x mi"; i a millor vídeo de versió curta pel tema "TKN".
Especial: Actualitat
Arxivat a: Enderrock, Rosalia, actualitat

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.