Actualitat

L''Alegria' de Sergio Dalma

El cantant sabadellenc publica avui el seu 20è àlbum d'estudi

| 19/11/2021 a les 15:00h

Sergio Dalma
Sergio Dalma | Pedro Walter
Ara fa dos anys, Sergio Dalma celebrava els seus trenta anys de carrera amb 30... y tanto (Sony, 2019), un disc que recuperava, amb versions renovades, els èxits més destacats de la seva carrera. Després de presentar diversos senzills, com el de la cançó en català "La nit de Sant Joan", o la seva participació a la Marató de TV3 versionant la cançó de Miquel Abras "La vida", el cantant treu a la llum Alegría (Sony, 2021), un nou treball que destil·la optimisme i esperança, i que s'acompanya del videoclip de "Por amor al arte", estrenat també avui mateix.



Un bon exemple de la mirada esperançada de l'artista sabadellenc és la cançó homònima del disc, "Alegria": "És una cançó molt vital. Amb els moments actuals, penso que la gent estava esperant un missatge així. De fet, penso que aquest títol quadrava més amb els que haguéssim posat fa uns quants anys", explica Dalma. Un altre dels temes més destacats del treball és "La nit de Sant Joan",  que l'artista entona tant en català com en castellà. "Per mi les fogueres de Sant Joan són molt especials. Representen un espai on es crema tot allò dolent", recorda. Dalma també apunta que va decidir adaptar-la al català mantenint l'essència de la lletra i de la cançó. "Per altra banda, aquesta cançó també marca l'evolució de la meva música. Fa anys, hagués dubtat molt sobre cantar una rumba. I, en canvi, ara l'he cantada i he aconseguit no pedre la meva pròpia essència", conclou el cantant.


Dins d'aquest nou disc també hi trobem "La vida", una versió del tema de Miquel Abras que el cantant ja va avançar fa unes setmanes. De nou, d'aquesta cançó, Dalma també n'ha cantat una cançó en català, que no ha aparegut en aquest disc, però que es pot trobar en el nou disc de La Marató de TV3 d'enguany. "Hem d'aconseguir transmetre bon rotllo i optimisme. No necessitem cançons depressives. Amb 'La vida' del Miquel Abras, de la qual hem cedit la versió en català a La Marató, busquem transmetre tot això", argumenta Dalma.

Una de les cançons amb més personalitat del treball és el bonus-track "Maldita ironía", que Dalma reinterpreta en format acústic. "És de les primeres cançons que vam escriure del disc i s'assembla força més a la música que havíem fet fins ara", relata. El to íntim que pren el seu arranjament a guitarra, piano i veu contraposa l'esperit més enèrgic de la resta del disc. "Tanca el disc entrant a una altra dimensió", reconeix el cantant vallesà.


Sergio Dalma encara la gira d'aquest nou àlbum mentre acaba de tancar la gira, ajornada per la pandèmia, dels seus trenta anys de carrera. El cantant compta amb diverses dates per Catalunya en els propers mesos: el 26 de novembre al teatre Kursaal de Manresa, el 27 al Teatre de la Llotja de Lleida i el 9 de gener al Gran Teatre del Liceu de Barcelona. 
Especial: Actualitat
Arxivat a: Enderrock, actualitat, Sergio Dalma, Actualitat

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.