Festivals

El BarnaSants presenta la 27a edició

El cicle torna amb més de 70 estrenes, 10 produccions pròpies i un centenar de concerts pels Països Catalans

Joanjo Bosk, Quimi Portet i Meritxell Gené entre els artistes confirmats

Brams inaugurarà la 27a edició del BarnaSants

| 21/12/2021 a les 17:00h

Joanjo Brams
Joanjo Brams | Juan Miguel Morales
El projecte de cultura en xarxa BarnaSants ha anunciat avui el cartell de la 27a edició, que comptarà amb més de 70 estrenes, 10 produccions pròpies i un centenar de concerts per tots els Països Catalans. Entre els músics programats, s'hi troben noms referencials de la cançó d'autor, com Marina RossellQuimi PortetPau Riba i l’Orquestra  FirelucheXarim Aresté i Albert Pla, i també algunes noves veus com les de les artistes emergents Mar Grimalt i Maria Hein. El festival s'inaugurarà el 22 de gener al teatre Joventut de L’Hospitalet de Llobregat amb una producció pròpia en homenatge al grup berguedà Brams, que es reunirà de nou als escenaris, coincidint amb el 30è aniversari del primer disc del grup. 

Així mateix, el cicle commemorarà també el llegat i obra d'altres diversos artistes. Joanjo Bosk presentarà el 12 de febrer, al Casinet d’Hostafrancs, un espectacle amb motiu dels 10 anys de la publicació de Cançó per Elna (Música Intuïtiva, 2012), que es repetirà en diferents localitzacions dels Països Catalans. El 22 de febrer, al Teatre Municipal de Girona, es farà un homenatge al cantautor Santi Vendrell, que comptarà amb la participació de Gerard Quintana, Beth, Natxo Tarrés, Pep Sala, Valtònyc o Gemma Humet, entre molts altres. També es farà un tribut al centenari de la poetessa i pintora Felícia Fuster, a París i Manacor, a través del nou disc que Sílvia Comes va dedicar a la seva obra.
 

Joanjo Bosk Foto: Xavier Mercadé


El 4 de març, el cicle en col·laboració amb el Festival Tradicionàrius, celebrarà la cultura amazigh al Centre Artesà Tradiconàrius (CAT), amb Aziza Brahim i Cafè d'Alger. El 22 d'abril, Maria Farantouri presentarà un espectacle per recordar el compositor grec Mikis Theodorakis al teatre Joventut de L'Hospitalet. El 8 de maig a Tàrrega se celebrarà el centenari de Joan Fuster, en un espectacle dirigit per Pau Alabajos i el 20 de maig es clourà el festival amb una commemoració del poeta reusenc Gabriel Ferrater, a l'Auditori de Sant Cugat, de la mà de Meritxell Gené amb Jordi Busquets i Guillamino

L'edició, a més, comptarà amb quatre produccions pròpies. El cantautor Quimi Portet hi farà un concert antològic titulat Si plou ho farem al BarnaSants -autoreferenciant la cançó "Si plou, ho farem al pavelló" (2009)-, on repassarà els seus 25 anys de trajectòria. La Banda Obrera del Poble, formada per Enric Hernàez, VerdCel i Rusó Sala, hi presentarà un nou disc i espectacle; el duet de Joan Isaac & Sílvia Comes revisitaran el repertori de Luis Eduardo Aute i Silvio Rodríguez en la nova producció De Manila a l'Havana; i s'hi farà un viatge per la Nova Cançó occitana al costat de Carles Belda Marc Serrats (Xerramegu) i l'Ò.C. Brigada Internacional, que comptarà amb l'aranesa Alidé Sans i la rapera valenciana Tesa, entre molts altres.

A més dels espectacles ja esmentats, el BarnaSants 2022 comptarà amb més de setanta concerts d’artistes que presenten nous treballs, amb una programació formada majoritàriament per músics que canten en català o occità. Així doncs, el cicle comptarà amb artistes referencials de la cançó d'autor -així com amb noves promeses-, com són el solsoní Roger Mas, la reverenciada castellenca Marina Rossell, les emergents artistes de Felanitx Mar Grimalt i Maria Hein, la granollerina Ivette Nadal, el músic de Constantí Joan Reig (Els Pets), l'històric i compromès Vicent Torrent, l'eivissenc Miquel Serra, el flixanco Xarim Aresté, l'estimat artista polifacètic Pau Riba amb l’Orquestra  Fireluche, el duet valencià Mireia Vives & Borja Penalba i el cantautor barceloní Marc Parrot, entre altres. També aquesta edició ha programat un 45% d'artistes femenines, amb l'objectiu d'assolir aviat la paritat.

En la programació d'enguany també s'hi compten alguns artistes que no presenten cap novetat discogràfica ni cap espectacle, però que tot i així són artistes indespensables de la cançó d'autor actual, com és el cas d'Albert Pla, Pedro Pastor, Julia León o Ismael Serrano. Així mateix, en aquesta edició, el BarnaSants també s'ha compromès en l'aparició de músics en llengua aragonesa i gallega, amb el propòsit de promoure els lligams i intercanvis amb les llengües i cultures germanes i veïnes.


 
Especial: Festivals
Arxivat a: Enderrock, festivals, BarnaSants2022

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.