festivals

El BarnaSants arrenca amb Brams i Roger Mas

La banda berguedana Brams donarà el tret de sortida del festival amb l'espectacle 'Baula rere baula'

Diumenge, el cantautor solsoní actuarà a L'Auditori de Barcelona mostrant a la ciutat 'Totes les flors'

| 21/01/2022 a les 17:30h

Brams 'Baula rera baula'
Brams 'Baula rera baula' | Juan Miguel Morales
El cicle de cançó d'autor BarnaSants arrenca aquest cap de setmana amb el concert inaugural del retorn de Brams. Serà un recital pensat per a les distàncies curtes, amb què Brams proposa un recorregut per tres dècades de música, història i compromís col·lectiu, amb convidats de luxe de tres generacions del panorama musical català.

El grup liderat per Francesc Ribera ‘Titot’ i el productor i músic David Rosell torna a l’escenari amb l'espectacle de rock de proximitat Baula rere baula, que arriba aquest dissabte al teatre Joventut de L'Hospitalet de Llobregat (20h; 22€), i al qual seguiran concerts a Amposta (26 de març) i Girona (2 d'abril), amb convidats de l'escena de cançó i del mestissatge.  

Han passat 30 anys, centenars de concerts i més de 13 discos, però l’esperit combatiu que va fer néixer Brams es manté intacte. L’any 1992 el grup berguedà va gravar el primer disc, Amb el rock a la faixa (Àudiovisuals de Sarrià). En aquell temps en què les institucions jugaven a ser olímpiques i bandejaven la Nova Cançó per ser massa incòmoda i fer pensar, va aparèixer una banda disposada a agafar el relleu de la protesta cantada per fer ballar, reflexionar i lluitar el jovent dels Països Catalans. Com va fer Ovidi4 en altres edicions del BarnaSants, aquest espectacle pretén girar per tot el territori, amb la mateixa actitud il·lusionada i combativa.
 

Roger Ma sen directe. Foto: Clara Orozco

 

Diumenge 23 (L'Auditori de Barcelona, 19h; 20€) serà el torn de la cançó d'autor del solsoní Roger Mas que presentarà el seu últim disc Totes les flors (Satélite K, 2021), àlbum amb què celebra els 25 anys de cançons al costat del pianista Xavier Guitó, el contrabaixista Arcadi Marcet i la multiinstrumentista Míriam EncinasTotes les flors és un treball lluminosament diferent, amb deu cançons noves. Passats 25 anys des de l'inici als escenaris, el solsoní Roger Mas ha gravat l’onzè disc en un moment de màxima creativitat en què ja té embastats altres projectes. L’artista s'aboca dolçament al vertigen de les emocions més explosives.

I LA SETMANA VINENT...
Els primers deu dies del BarnaSants 2022 també tindrà altres cantautors protagonistes, com l'ebrenc Arturo Gaya (dijous, 27, 20h, 15 €, auditori Barradas, L'Hospitalet de Llobregat), que presenta el primer disc en solitari —fora de la formació Quico el Celio i el Noi de Ferreries i després de 22 discos enregistrats—. Es tracta de Bonaire 12 (Discmedi, 2021), que mostrarà acompanyat de la guitarra de Sergi Trenzano.

Divendres 28 de gener, el cicle oferirà dues propostes: la cantautora mallorquina, que es mou entre el folk i la cançó, Mar Grimalt (Centre Artesà Tradicionàrius, 20h, 10€ anticipada/12€), guanyadora del Concurs Sons 2021. També hi tocarà la banda de L'Hospitalet de Llobregat amb nom de bosc gallec O val das mouras, que presenten a la sala Luz de Gas (21h; 15€/20€) el nou disc Bruixes i poetes (autoeditat, 2021), on musica poetes com Joana Raspall, Maria Mercè Marçal o Rosalia de Castro, amb gaites, flautes i pandeiro.

I de dissabte en vuit, serà l'ocasió de veure la protagonista de la portada d'Enderrock de gener. La cantautora penedesenca Marina Rossell presentarà, al teatre Joventut de L'Hospitalet de Llobregat (20h; 22€), el 25è àlbum de la seva carrera: 300 crits (Satélite K, 2021). En ell, a més d'incloure-hi temes propis, adapta al català grans noms de la chanson com Léo Ferré, Charles Trenet o Édith Piaf. El segon cap de setmana de BarnaSants el tancarà la cantautora madrilenya Julia León al Casinet d'Hostafrancs (18h; 15€/20€) al costat del seu fill també cantautor León Ruiz per celebrar la vida malgrat la pandèmia. 
Especial: Actualitat
Arxivat a: Enderrock, Roger Mas, festivals, actualitat, BarnaSants2022, barnasants, Brams

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.