Festivals

Rigoberta Bandini, Zoo i The Tyets seran l'Ítaca Sant Joan de 2022

El festival se celebrarà els dies 23, 24 i 25 de juny a la platja de l'Estartit

Buhos i La Fúmiga celebraran la 'Santa Gresca' de l'Ítaca a l'Escala

| 22/12/2021 a les 15:15h

Rigoberta Bandini
Rigoberta Bandini | Xavier Mercadé
El festival Ítaca ha anunciat el cartell de l'Ítaca Sant Joan quasi complet, que comptarà amb una quinzena de bandes els dies 23, 24 i 25 de juny a la platja de l'Estartit, amb un aforament de 21.000 espectadors. Zoo, Rigoberta Bandini, The Tyets i Roba Estesa són algunes de les noves confirmacions, que s'afegeixen a la ja anunciada Oques Grasses.

El programa del 23 de juny el capitaneja Zoo, habitual del festival, que hi portarà el tercer disc, Llepolies (Zoo Records, 2021). També passarà per l'escenari l'artista xilena Ana Tijoux, per presentar el proper àlbum, i el duet mataroní The Tyets, que hi mostrarà el directe de la nova gira. Tancarà la nit el grup internacional Asian Dub Foundation Sound System amb la seva fusió musical en una sessió electrònica contundent. 

El dia 24 de juny comptarà amb l'especial actuació d'Oques Grasses, dins l'exclusiva gira dels 10 anys del grup, que només compta amb una desena de concerts a Catalunya. També serà una nit on es presentaran en directe el pròxim disc de la barcelonina Suu i el darrer treball del grup combatiu Roba Estesa, Rosa permanent (Halley Records, 2021). Tampoc hi faltaran els ritmes llatins i festius de La Sra. Tomasa ni el projecte electrònic en euskera de Zetak.

L'esdeveniment organitzat per la productora gironina Link Produccions i l'Entitat Municipal Descentralizada (EMD) de l'Estartit encara no ha anunciat el cap de cartell de la nit del 25 de juny. Així i tot, ja ha confirmat l'actuació de la celebrada Rigoberta Bandini, que en l'últim any ha tret himnes com "Aviam què passa", la del duet d'indie rock empordanès Cala Vento, i el projecte de rock i dance Serial Killerz.

MÉS ÍTACA
A banda del cartell de l'Estartit, la desena edició del festival compta amb l'Ítaca L'Escala. Se celebrarà el dia 16 d'abril, i de moment ja s'hi han confirmat les actuacions de Buhos, La Fúmiga i un artista convidat, encara per desvelar. A més, i banda de totes dues programacions, l'organització ha anunciat diversos concerts: el 12 de maig, l'Auditori de Girona acollirà l'única actuació prevista a les comarques gironines del músic bosni Goran Bregovic; i el 28 de maig, a l'Espai Ter de Torroella de Montrgí, s'hi podrà escoltar en directe Maria Arnal i Marcel Bagés.
Especial: Actualitat
Arxivat a: Enderrock, festivals, Ítaca 2022, Zoo, Rigoberta Bandini, The Tyets, festival Itaca

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.