actualitat

Sopa de Cabra, triple disc de platí per «Ben endins»

L'històric disc en directe publicat el 1991 assoleix les 130.000 còpies venudes

Salvador Escribà, director de Salseta Discos, ha lliurat el guardó

| 24/12/2021 a les 11:55h

Sopa de Cabra amb el Triple Disc de Platí pel ‘Ben endins’
Sopa de Cabra amb el Triple Disc de Platí pel ‘Ben endins’ | Foto: Gemma Martz
Els gironins Sopa de Cabra han rebut de mans de Salvador Escribà, director de Salseta Discos, el Triple Disc de Platí que acredita les 130.000 unitats venudes del disc Ben endins (Salseta Discos, 1991). El disc es va enregistrar en directe a la sala Zeleste de Barcelona els dies 21 i 22 de febrer, i va ser produït per Marc Grau. El treball es va publicar el 10 de maig del 1991 en format de CD, doble LP, doble cassette i VHS; i s'ha reeditat aquest mateix any en un doble CD i triple LP que inclou cançons inèdites del concert original. La reedició d'aquest 2021 també inclou dues cançons enregistrades de nou: "Si et quedes amb mi" –amb les veus de Santi Balmes, Suu, Alguer Miquel, Judit Neddermann, Joan Dausà i Beth– i "El boig de la ciutat" –amb Álvaro Soler, Alfred García i Ramon Mirabet–.



Les 130.000 còpies acreditades del disc Ben endins el situen com el disc de pop-rock en català més venut de la història. Amb aquesta certificació, Sopa de Cabra entra a la llista restringida d’artistes que han superat els cent mil discos cantant en català. Ho han fet anteriorment Lluís Llach amb Gener del 76 (Moviplay, 1976) –300.000 còpies venudes– i Camp del Barça, 6 de juliol de 1985 (CBS, 1985) –150.000 còpies– i La Trinca amb Nou de Trinca (Ariola, 1981), amb també 300.000 discos venuts. El Triple Disc de Platí s'ha lliurat en el marc del programa És Nadal al món de RAC1

Actualment, Sopa de Cabra està enmig de la gira de commemoració del 30è aniversari de la publicació de Ben endins, que es tancarà el 26 de novembre de 2022 amb un concert al Palau Sant Jordi de Barcelona. El grup també va commemorar les tres dècades del seu disc més popular amb una exposició, titulada Per molts anys, malparits!, que es va poder veure a la Casa de Cultura de Girona el passat mes d'octubre. La mostra va ser comissariada pel Grup Enderrock.

La banda ha anunciat que després del concert al Palau Sant Jordi del novembre de 2022, farà una aturada indefinida per tal de poder preparar noves cançons.
Especial: Actualitat
Arxivat a: Enderrock, ben endins, salseta discos, disc de platí, Salvador Escribà, sopa de cabra

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.