Actualitat

Valtònyc no serà extradit a Espanya

El tribunal de Gant rebutja definitivament els delictes pels quals es va emetre l'euroordre espanyola

El raper és a l'exili des de 2018 i va acomiadar-se de la música a principis d'aquest any

Han condemnat Pablo Hasél i Valtònyc per les cançons?

| 28/12/2021 a les 19:00h

Fotografia de portada del disc 'EPD', el darrer treball de Valtònyc
Fotografia de portada del disc 'EPD', el darrer treball de Valtònyc
Josep Miquel Arenas, conegut artísticament com a Valtònyc, no serà extradit a Espanya. Així ho ha decidit el Tribunal d'Apel·lació de Gant, que ha desestimat definitivament l'euroordre que l'Estat espanyol havia interposat contra ell. La justícia espanyola havia condemnat el 2018 el raper a tres anys i mig de presó per tres delictes: el d'amenaces -que el tribunal belga ha rebutjat avui- i els de terrorisme i injúries contra la corona -revocats per la justícia belga anteriorment-.

Tal com explica l'advocat Tom Bardeny, Valtònyc va ser condemnat per les lletres dels seus temes. Però aquest no en va ser l'únic motiu. "Jo hi afegiria una persecució ideològica per les seves piulades, pels seus comentaris a les xarxes socials, per les seves intervencions… És a dir, per la seva comunicació pública", explica l'advocat.

Valtònyc va exiliar-se el maig del 2018 a Bèlgica, poc després que la justícia espanyola el condemnés. Des del seu exili a Bèlgica, el raper de Sa Pobla ha publicat un total de tres treballs discogràfics: Poemes per no tornar (autoeditat, 2018), Piet Hein (Homerecords.be, 2019) i EPD (autoeditat, 2021), un àlbum per acomiadar-se de la seva difunta mare. Precisament, aquest darrer treball també va ser el comiat musical de Valtònyc. Poc després de la publicació d'EPD, el cantant va explicar en una entrevista a Enderrock que aquell treball era "el comiat de Josep Miquel Arenas a l'àlter ego musical que l'havia acompanyat els darrers anys".
 
Especial: Actualitat
Arxivat a: Enderrock, Valtònyc, actualitat, exili

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.