Obituari

Mor Frank Vila, guitarrista de Rockson

El músic figuerenc, actiu des de principis dels 80, havia editat dos treballs amb la banda de rock i quatre en solitari

| 29/12/2021 a les 17:20h

Frank Vila
Frank Vila | Arxiu Frank Vila
Frank Vila , músic, compositor i guitarrista de la banda figuerenca Rockson, ha mort a l'edat de 59 anys. Juntament amb el vocalista Joan Cardoner, el músic empordanès (Figueres, 1962 - Agullana, 2021) va fundar la banda de rock l'any 1979. Poc després, la banda va reclutar diversos membres més: el recordat baterista de Sangtraït Martín Rodríguez -desaparegut ara fa quasi dos anys- i el teclista Andreu Bassagañas. A la posició de baixista, la banda va comptar amb fins a tres músics: Cuco Lisicic -que posteriorment es va convertir en baixista de Sopa de Cabra-, Joan Gelis i Àngel Vázquez. El grup va arribar a publicar el maxi-senzill Herederos del rock (Picap, 1984). Poc després d'aquesta publicació, la banda es va dissoldre.


El 2003, coincidint amb la reedició que Picap va fer com a EP d'Herederos del Rock, Cardoner i Vila van decidir revitalitzar Rockson amb un treball de llarga durada, AM/FM (Picap, 2003). El disc va comptar de nou amb l'ajuda de Martín Rodríguez amb les baquetes i amb les noves incorporacions dels guitarristes d'Aleix Pujol i Ignasi Bosch i el baixista José Hernández.

Per la seva banda, Vila també desenvolupar una carrera en solitari força allunyada de la que havia creat amb Rockson. El 1989 va publicar amb el quartet de corda de l’Orquestra Ciutat de Barcelona Crepúsculo (Grabaciones Accidentales). Al segle XXI, el músic figuerenc va publicar tres treballs més: Lisboa (PAE, 2004), La meitat essencial (PAE, 2007) i El cercle complert (autoeditat, 2012), tots tres amb una mescla d'estils ben heterògènia que anava des del new age fins a la música clàssica passant per l'avantguarda i el rock.
Especial: Obituari
Arxivat a: Enderrock, obituari, actualitat, Frank Vila, Rockson

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.