revista

La veu melodiosa de Marina Rossell arrenca l'Enderrock del 2022

La revista de gener té en portada la celebrada cantautora penedesenca, que acaba de publicar el 25è disc

El número 326 es complementa amb la revista oficial del BarnaSants, que protagonitza Brams, la del Tradicionàrius i la de les Decennals de Valls

En aquesta nova entrega, a més, es llisten els 100 millors discos de l'any segons Enderrock

 També es recorda Ramon Muntaner i s'entrevista Habla de Mí en Presente, Maruja Limón, miquel i Pol Bordas, entre altres

| 03/01/2022 a les 11:30h

La cantautora penedesenca Marina Rossell protagonitza el nou número de la revista impresa per parlar del seu 25è treball d'estudi: 300 crits (Satélite K, 2021), un disc que recull part del repertori que sonava durant l'ocupació nazi a França, adaptat al català, i que complementa amb temes propis. En una extensa entrevista, l'artista no només explica els detalls d'aquests 300 crits, sinó que també repassa tota una vida vinculada a la Cançó, al feminisme i a la poesia. La revista es pot adquirir com sempre a quioscos i llibreries, i en format digital a través de la plataforma iQuiosc.cat

El primer número de l'any també inclou la revista oficial del XXVII Barnasants, amb el veterà grup Brams en portada, que torna als escenaris aquest gener, en la inauguració del festival, per celebrar els 30 anys de trajectòria amb l'espectacle Baula rere baula. Així mateix, també s'inclouen les revistes oficials de les Festes Decennals de Valls i de la XXXV edició del festival Tradicionàrius.

La revista arrenca el 2022 acomiadant-se de l'any anterior i llistant-ne els 100 millors discos. A més, hi descobreix els Premis Enderrock 2022 de la Crítica, entre els quals s'hi troben els treballs de La Ludwig BandZooMaria Arnal i Marcel Bagés Oques Grasses, entre altres. Però no només això, sinó que també dona la benvinguda al nou any amb alguns dels discos més destacats que es publicaran en els propers mesos, com els d'Els PetsEls Catarres, RosaliaBlaumutGinestàSuuAntònia FontDoctor Prats, i molts més.

Així mateix, al nou número s'hi recorda el músic de Cornellà de Llobregat, Ramon Muntaner (1950-2021), que ens va deixar el passat mes de desembre. El cantant va ser pioner a bastir una obra magna només amb les paraules dels poetes, va ser director del Mercat de Música Viva de Vic per donar-li un nou impuls, i va assumir, fins al dia de la seva mort, el càrrec de delegat de la SGAE a Catalunya, Illes Balears i el País Valencià.

A més, entre les pàgines de la revista de gener s'hi troben diverses entrevistes, entre altres, amb el grup multicultural Habla de Mí en Presente, que està a punt de presentar el segon disc, Vivir más (Halley Records, 2021). També es conversa amb el cantant sabadellenc Sergio Dalma, que acaba de publicar Alegría (Sony, 2021); amb el quintet Maruja Limón, que comença l'any presentant Vidas (Satélite K, 2022); amb el jove igualadí miquel, que enguany ha debutat amb un àlbum conceptual i personal, ç (autoeditat, 2021) sobre el seu procés de dol davant la mort d'una persona estimada; amb el raper gironí Pol Bordas, guanyador del Premi Cases de la Música al concurs Sona9 2020, que acaba d'enregistrar el primer EP, El dia més curts de la setmana (Cases de la Música, 2021); i amb la cantautora barcelonina Júlia Blum, que aquest primer trimestre de 2022 mostrarà el seu pop de butxaca en un àlbum de debut.

A la secció Acords i Desacords hi opinen el cantautor i bateria d'Els PetsJoan Reig, i la periodista musical Cati Moyà, mentre que a la de Músics i Cellers convidem Meritxell Neddermann a Viladellops Vinícola, on ens rep el seu propietari Marcelo Desvalls. La foto del mes la protagonitza Toti Soler amb Pau Riba en el concert de comiat d'Ovidi 25 al teatre Atlàntida de Vic. A la secció Rockviu recordem el concert únic que Lluís Llach va oferir el 18 de desembre després de 14 anys allunyat dels escenaris, amb un minut a minut que repassa totes les actuacions de la nit, una crònica i diverses fotos a càrrec de Juan Miguel Morales. Així mateix, també hi recordem el concert de presentació del nou disc de Joan DausàHo tenim tot (PromoArts Music, 2021), al Palau de la Música; com va ser la nit dels IV Premis Enderrock de la Música Balear; i les trobades musicoliteràries que han tingut lloc dins el cicle Llibresons amb Ariox, Tarta Relena i La Ludwig Band, entre altres. I a Menrecordo, l'escriptor i crític literari Joan Josep Isern rememora l'extint Festival de la Cançó Mediterrània, celebrat a la dècada dels seixanta i que va presentar nous artistes provinents de Grècia, com Nana Mouskouri i Aleko Pandas.
 

Marina Rossell a la portada de l'Enderrock 326 Foto: Michal Novak. Disseny: Manuel Cuyàs

Especial: Actualitat
Arxivat a: Enderrock, Maruja Limón, Habla de Mí en Presente, Ramon Muntaner, BarnaSants, Brams, Marina Rosell, revista, actualitat, miquel nafría, Pol Bordas, Lluís Llach, Premis Enderrock 2022

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.