Revista

Francesc Cassú, director de la SCCC, protagonitza la nova entrega de 440Clàssica&Jazz

El nou número descobreix l'alquímia que va portar la Simfònica de Cobla i Corda a unir cobla i simfonisme, i encarta en DVD el documental 'La parella (im)possible', que repassa la trajectòria de la formació

També s'endinsa en totes les singularitats que rodegen el drama litúrgic del 'Cant de la Sibil·la'

A més, s'entrevista el compositor reusenc Joan Magrané, i el músic Ramon Farran, Premi Enderrock d'Honor de la Música Balear

Així mateix es recull la tasca de l'Obra del Cançoner Popular de Catalunya, en motiu del seu centenari

| 03/12/2021 a les 12:00h

La revista 440Clàssica&Jazz de desembre i gener dedica la seva portada a Francesc Cassú, l'actual director de la Simfònica de Cobla i Corda de Catalunya. Aquest projecte, que va néixer de la iniciativa dels germans Narcís i Josep Lagares, tenia un objectiu molt clar: obtenir una alquímia única que aglutinés la sonoritat de la cobla i els matisos del simfonisme. 13 anys després de la seva creació, no només ha aconseguit l'objectiu, sinó que també ha publicat més d'una desena de treballs, ha actuat pels principals escenaris del país i ha assolit fins a quatre Premis Enderrock. Tota la trajectòria de la formació es repassa al documental La parella (im)possible, que s'encarta en DVD amb la revista d'aquest mes. Com sempre, el nou número de 400Clàssica&Jazz es pot adquirir a quioscos i llibreries, o en format digital a través de la plataforma iQuiosc.cat.

Un dels altres temes destacats d'aquest nou número és el reportatge que el musicòleg Oriol Pérez Treviño i el periodista Jordi Martí Fabra dediquen al drama litúrgic del Cant de la Sibil·la. Pérez fa un recorregut històric i bíblic per explicar la rellevància històrica d'aquest antiquíssim cant gregorià, mentre Martí i Fabra conversa amb diversos artistes dels Països Catalans que al llarg dels darrers anys ha reinterpretat aquesta tonada medieval: des de Maria Arnal fins a Maria del Mar Bonet passant per formacions com Tarta Relena.

Aquest número 66, tampoc no s'oblida del jazz. El guardonat enguany amb el Premi Enderrock d'Honor de la Música Balear, Ramon Farran, repassa extensament la seva dilatada trajectòria. Nascut a Barcelona el 1939, Farran ha estat un dels músics cabdals del jazz tant com a baterista com a percussionista. Ha compartit escenari amb figures mítiques del jazz internacional i va ser un dels principals impulsors de l'Indigo Jazz Club de Palma, centre neuràlgic del jazz a l'illa durant els anys 60. El músic veterà també ha participat en destacades gravacions com les de la cançó "Fiesta", d'Els Valldemosa, o l'àlbum El olivo (Bass Drums, 1977) de Robert Graves.

A més, entre les pàgines d'aquesta nova entrega de la revista, també s'hi pot llegir el reportatge dedicat al centenari de l'Obra del Cançoner Popular de Catalunya, recollint la seva tasca a l'hora de preservar bona part del patrimoni musical català; una entrevista amb el compositor reusenc Joan Magrané​; un repàs de les formacions de clàssica del Conservatori Superior del Liceu; o La Recepta Clàssica de Jaume Biarnés: un quartet de verdures saltades i all inspirades en Phillip Glass.
 

440 66 Foto: Juan Miguel Morales Disseny: Manuel Cuyàs

Especial: Actualitat
Arxivat a: 440Clàssica&Jazz, revista 440, Francesc Cassú, actutalitat, Ramon Farran, 440Clàssica&Jazz

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.