Premis Enderrock

Una vintena d'artistes estrenaran cançons a la gala dels Premis Enderrock 2022

Xarim Aresté, Blaumut, Els Catarres, Ginestà i Suu presentaran en directe els avançaments de la nova temporada

Marina Rossell compartirà un tema del seu nou disc amb Ferran Palau, Anna Andreu i la mallorquina Maria Hein

L'escena valenciana serà present a la gala amb Vienna i Auxili i es descobriran els projectes de Navet, Lal'Ba i Maruja Limón

El talent gironí i l'aposta emergent actuarà al Palau de Fires, on es reuniran sector musical, artistes i promotors

L’esdeveniment hissarà la bandera de la pau i la cultura en contra de la invasió russa d'Ucraïna

| 01/03/2022 a les 11:00h

Els artistes que actuaran a la gala dels Premis Enderrock 2022
Els artistes que actuaran a la gala dels Premis Enderrock 2022
La 24a edició de la gala dels PREMIS ENDERROCK 2022 - XXIV PREMIS DE LA MÚSICA CATALANA se celebrarà aquest dijous 3 de març a l’Auditori de Girona per reconèixer els millors artistes, discos, cançons i directes de tots els estils de la música catalana i també serà un gran aparador per a les estrenes en directe de les principals gires de la propera temporada. 
 
La cerimònia de la Nit dels Premis Enderrock vol ser el retorn a la normalitat de l’escena musical amb una vintena d'actuacions d'artistes dels Països Catalans incloses les intervencions que faran els membres de Falsterbo (Premi Enderrock d'Honor) i la Companyia Elèctrica Dharma (Premi Enderrock a la Trajectòria), amb el suport del sector musical, les institucions i la complicitat del festival Strenes de Girona, que enguany celebra el desè aniversari.
 
La gala s'obrirà amb la formació de rock simfònic Blaumut, que interpretarà la cançó "El que vull", un avanç del seu sisè àlbum, Olímpica i primavera (U98 Music, 2022), que es publicarà el 15 de març. El trio d'Aiguablava Els Catarres presentarà a la Nit Enderrock el senzill "Diamants", el tema que dona títol al seu cinquè treball, publicat aquest mes de febrer amb el segell Halley Records. I el duet de Sant Andreu Ginestà presentarà el tercer disc, Suposo que l’amor és això (Kasba Music, 2022), amb l'estrena en directe de la composició del conegut videoclip "L’Eva i la Jana", que ja s'ha fet viral a les xarxes. 
 
L'escenari de l'Auditori de Girona també oferirà al públic per primera vegada una de les cançons del nou disc de la popular cantant barcelonina Suu, que estrenarà "Tu a Menorca i jo a l'Escala", inclosa al seu tercer treball, previst per al mes d'abril amb el segell Halley. Per la seva banda, el bandautor flixanco Xarim Aresté serà l'encarregat de posar la banda sonora a un dels moments més emocionants de la cerimònia, el recordatori als músics que ens han deixat aquest darrer any, amb la cançó "Ja no hi ets", inclosa al seu nou treball Ses estranyes (RGB Suports, 2022), que es farà públic just l'endemà, 4 de març.
 
Durant la vetllada els espectadors seran testimonis de col·laboracions especials. És el cas de la participació de la veterana cantautora penedesenca Marina Rossell, que cantarà la peça "Morir d'un llamp", inclosa a la seva darrera referència discogràfica, 300 crits (Satélite K, 2021), que parla sobre l'aflicció i la buidor que sents quan et deixen d'estimar. La interpretació es farà de manera generosa i col·lectiva amb la veu de Collbató del pop metafísic de Ferran Palau i la cantautora revelació mallorquina Maria Hein –que ja van col·laborar a la gravació del disc–, a més de la cantant de Sant Quirze del Vallès Anna Andreu, que aquest març presentarà nou disc, La mida (Hidden Track Records, 2022). 
 
L'escena valenciana també serà present en el repertori dels Premis Enderrock amb l'actuació del grup alacantí de pop Vienna, liderat per Arturo Pérez i Pau Castillo. El quartet estrenarà el nou EP, Després d’un temps de bona relació, un dia vaig anar a sa casa (Delirics, 2022), amb la col·laboració especial de la cantant cardedeuenca Roserona, per interpretar "El bany". Completarà el cartell la banda de reggae de la vall d'Albaida Auxili que, després de dos anys de silenci, avançarà "Diga-li" del seu retorn discogràfic previst a la primavera amb Propaganda pel Fet!.
 
En el capítol de descobertes cal destacar la premier del nou projecte del reconegut trio barceloní de pop i electrònica The Pinker Tones, que sota el nom de Navet es presentarà per primer cop en directe. El seu debut als escenaris de la mà de Kasba Music serà amb el tema "Volem equivocar-nos", un tastet del treball de pop-rock en català que preparen els germans Rey a l'escenari i Àlex Llovet a la lírica i la imatge.
 
El quintet festiu femení Maruja Limón serà l'encarregat de fusionar ritmes llatins, música mediterrània i pop a través de l'emotiva interpretació del tema en català "Merceditas", inclòs al seu darrer treball Vidas (Satélite K, 2022) que van llançar el mes de gener i ara posaran en solfa en directe. I, finalment, l'aposta d'Enderrock pel talent emergent es farà visible amb l'actuació del grup de pop i músiques urbanes d'Olesa de Montserrat Lal'Ba, finalista de la darrera edició del concurs Sona9. La seva estrena es podrà ballar a ritme de "Foc" (PAM Records, 2022), el tema que demà estrenarem en primícia amb la col·laboració d'Adrià Salas, de La Pegatina.
 

TALENT EMERGENT I GIRONÍ

A més de les actuacions programades a la gala, el compromís establert entre el Grup Enderrock i l’Ajuntament de Girona permetrà que enguany, per primer cop, el Palau de Fires annex es converteixi, després de la cerimònia de lliurament dels guardons, en un segon escenari de la gala dels PREMIS ENDERROCK. 
 
El nou espai acollirà la festa postgala, en la qual es facilitarà la trobada entre el sector musical, artistes i promotors amb el showcase de quatre propostes artístiques emergents i amb presència gironina. El set inclourà la jove cantautora Tramma, que va debutar amb l'EP Voldria dir-te (Delirics, 2021), i el raper i activista del hip-hop Vinnie Kairos, qui unirà forces amb Mad PhiL'Home Estàtic en el nou espectacle ple d'energia: Llet condensada. A més, també intervindran en format MC i DJ el popular raper tarragoní Fetitxe 13 i el revolucionari duet barceloní de trap i dancehall Bounce Twice, que ja estan enllestint els respectius àlbums per aquest any.
Especial: Premis Enderrock
Arxivat a: Enderrock, Premis Enderrock, Bounce Twice, Premis Enderrock 2022, La Pegatina, VINNIE KAIROS​, Tramma, Fetitxe 13, Lal'Ba, Maruja Limón, navet, the pinker tones, auxili, Roserona, Vienna, anna andreu, maria hein, ferran palau, marina rossell, xarim aresté, Suu, Ginestà, Els Catarres, companyia elèctrica dharma, blaumut, Falsterbo, PremisEnderrock2022, Premis Enderrock

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.