FESTIVALS

Les dones conquereixen els festivals

Sorgeixen nous cicles amb programacions exclusivament femenines, com Floral o 100% Girl Power

| 21/03/2022 a les 18:00h

Judit Neddermann en directe
Judit Neddermann en directe | Gerard Mercadé

Tot i que sembla que cada vegada la perspectiva de gènere està més present a diferents àmbits, encara queda molta feina per fer, i molts festivals amb cartells formats majoritàriament -o, fins i tot, exclusivament- per artistes homes. Per capgirar aquesta tendència i equilibrar la balança sorgeixen nous festivals amb concerts de dones, com el Floral, el 100% Girl Power, o l'espectacle 'Amor i Odi RadioShow' de Sit Back.
 

FESTIVAL FLORAL

La cantautora Judit Neddermann i el dramaturg Martí Sancliment han impulsat el festival Floral, un cicle de concerts que uneix Vilassar de Mar i Vilassar de Dalt a través del patrimoni històric i cultural, amb una mirada crítica i feminista. La programació musical se centra íntegrament en propostes liderades per dones que enllaçaran les dues poblacions del 20 al 22 de maig.

La vigatana Núria Graham obrirà el festival Floral el 20 de maig conjuntament amb la compositora i multiinstrumentista Clara Aguilar a la Torre d'en Nadal (Vilassar de Mar). L'endemà serà el torn de la vilassarenca Rita Payés i Elisabeth Roma que actuarà als Jardins de Can Rafart (Vilassar de Dalt). La pianista de Palafrugell Clara Peya tancarà el festival el 22 de maig al Teatre La Massa (Vilassar de Dalt), dia en què també es podrà gaudir d'un concert vermut a càrrec del quartet vocal Seasons als Jardins de Can Banús (Vilassar de Dalt).

El nom del festival fa referència a una de les principals activitats econòmiques i tradicionals de la zona, la floricultura, teixint ponts amb els vincles històrics, humans i naturals que comparteixen els dos municipis. Així mateix, el festival vol enllaçar també amb l'economia i comerç de proximitat tot comptant amb la col·laboració de productors locals.
 

100% GIRL POWER

L'emissora de ràdio CIBA On Air celebra el festival 100% Girl Power, amb un cartell format íntegrament per dones, així com l'equip de producció, tècniques de so i seguretat. Se celebrarà a l'espai de recursos per a dones, innovació i economia feminista de Santa Coloma de Gramenet La CIBA, el 26 de març i l'entrada és gratuïta amb inscripció prèvia.

Des de les 10h del matí, pujaran a l'escenari Amparo Sánchez 'Amparanoia' -que a més d'actuar, també hi presentarà el llibre La niña y el lobo-, Las Opinólogas, Jodie Cash, Suzanna, Bren, Mireia Inglés, Paula Piñero i Siamiss DJ's. També es projectaran documentals, hi haurà activitats d'animació intantil.
 

AMOR I ODI A L'AUDITORI

Per la seva banda, L'Auditori, en coproducció amb Hidden Track i Radio Primavera Sound, ha organitzat un espectacle protagonitzat exclusivament per dones artistes. La cita serà el 25 de març a la sala 2 Oriol Martorell de L'Auditori barceloní i explorarà l'amor tòxic: el leitmotiv de la programació d'enguany de L'Auditori. 

En l'espectacle Amor i odi RadioShow es podrà sentir en directe Núria GrahamQueralt Lahoz, Clara Viñals (Renaldo & Clara), Ikram Bouloum i The Sey Sisters posant veu a cançons sobre l'amor romàntic de Britney Spears, Lana del ReyLesley GoreCeciliaFrance GallThe Crystals i Tammy Wynnet. A més, les actuacions s'acompanyaran d'una banda formada també per dones músiques: Marina HerlopSandra Monfort i Andrea González Giráldez.
Especial: Festivals
Arxivat a: Enderrock, festivals, Actualitat, Festivals

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.