FESTIVALS

Quins festivals se celebren aquesta primavera i estiu?

Llistem els principals festivals que tindran lloc els pròxims mesos

| 29/03/2022 a les 17:00h

Imatge il·lustrativa
Xavier Mercadé
Amb l'esperança d'un estiu de normalitat prepandèmica, per als pròxims mesos es preparan centenars de concerts arreu dels Països Catalans repartits en desenes de festivals que retornen i cicles que tot just comencen. Us en fem un recull i fem cinc cèntims de totes les actuacions de les quals es podrà gaudir ens aquests mesos de sol, calor i retirada progressiva, amb sort, de les mesures sanitàries contra la covid-19.


BarnaSants
Arreu dels Països Catalans - En curs. Des del 22 de gener fins al 23 de juliol

La 27a edició del festival BarnaSants compta amb més de 70 estrenes, 10 produccions pròpies i un centenar de concerts per tots els Països Catalans. Entre els músics programats, s'hi troben noms referencials de la cançó d'autor, com Marina Rossell, Quimi Portet, Xarim Aresté, o el cubà Pablo Milanés, i també algunes noves veus com les de les artistes emergents Mar GrimaltGessamí Boada i Maria Hein. L'edició de 2022 es va inaugurar amb l'espectacle Baula rere baula, un homenatge a la banda berguedana Brams que enguany celebra 30 anys.


Guitar BCN
Barcelona - En curs Del 28 de gener fins al novembre
 
El festival barceloní té per endavant encara més d’una trentena d’actuacions programades, a més de la vintena que ja ha celebrat. Entre elles, hi haurà els concerts de Coque Malla; miquel; Judit Neddermann & Friends; Ciudad Jara, Manu Guix o Andrea Motis.


Strenes
Girona, Salt i Barcelona - En curs. Del 16 de març a l'1 de maig

La desena edició del festival Strenes va arrencar el passat dissabte a l'Auditori de Girona amb el retorn de Delafé y Las Flores Azules, que després de set anys separats s'han retrobat de nou per celebrar el seu vintè aniversari. Com a gran novetat d'enguany, el cicle no només se celebrarà a Girona, sinó que s'estén a Barcelona i Salt per commemorar aquests 10 anys de festival. Alguns dels artistes que hi actuaran, en el pròxim mes, són Marina Rossell, Brams, Lágrimas de Sangre, Els Pets, Sau30, Ginestà,  Suu, Maio, La Ludwig Band, Renaldo & Clara, Tesa o Lal’Ba, entre altres. A la nova franquícia de l’Strenes a la capital catalana s’hi podran gaudir, a més, dels concerts de Doctor Prats, Tribade i Magalí Sare.


Telecogresca
Barelona - 2 d'abril

Torna la festa universitària anual que organitza l'associació d'estudiants de l'Escola Tècnica Superior d'Enginyeria de Telecomunicacions de la Universitat Politècnica de Catalunya. Situada al Parc del Fòrum, enguany la festa tindrà dos escenaris en record de l'època pandèmica: l'Analògic i el Digital. En el primer, hi actuaran, des de les 18:30h, BeatneeksThe TyetsLa FúmigaStay Homas i Auxili. En l'altre, DJ TrapellaSanta SalutFlashy Ice Cream31FamMireia DG Lo Puto Cat.


Cruïlla primavera
Barcelona - En curs. Del 5 de febrer al 24 d’abril
 
Amb una desena de concerts ja fets, a l’edició primaveral del festival Cruïlla encara li queda quasi la meitat d’actuacions per celebrar i, a més, amb tres sold outs: Rita Payés i Elisabeth Roma (30 de març); Ginestà (31 de març) i Toteking (2 d’abril). El cicle també oferirà els directes J Dose, León Benavente, Els Catarres, Habla de Mí en Presente i Lágrimas de Sangre.


Portalblau
L'Escala / Empúries - Del 26 de març al 15 d'agost

Localitzat entre L'Escala i Empúries, el festival Portalblau arriba a la 15a edició, que comptarà no només amb música sinó també amb actuacions teatrals, de poesia i dansa, amb exposicions, xerrades i circ. Enguany el cicle se celebra a tres espais d'alt valor paisatgístic: l'Alfolí de la Sal, el Jardí Clos de Pastor i el Fòrum Romà d'Empúries. Al llarg del mes que dura el festival hi passaran noms com Anna Andreu, Stay Homas i Els Catarres.


Ítaca
Empordà - Del 16 d'abril al 3 de juliol

El cicle empordanès Ítaca, Cultura i Acció, compleix 10 anys en l'edició de 2022. La celebració començarà el dissabte 16 d'abril a L'Escala amb la 'Santa Gresca' -amb les actuacions de Buhos o La Fúmiga-, continuarà amb l'Ítaca Palafrugell -on tocaran Doctor Prats31 FAMTramma o The Penguins- i finalment l'Ítaca Sant Joan a l'Estartit amb una quinzena de bandes -entre les quals, ZooRigoberta BandiniThe TyetsRoba Estesa i Oques Grasses. A més, el festival també programa concerts a Corçà, Gualta i Torroella de Montgrí en una programació que combina bandes reconegudes del panorama, artistes emergents i grups de música familiar.


Fim Vila-Seca
Vila-Seca - Del 6 al 8 de maig

L'any 2021 la fira professional dedicada a la música emergent i als espectacles musicals familiars va renéixer en un moment de suport necessari a la música en viu. Enguany consolida la nova etapa apostat per la base de la cultura musical: la població infantil i jove, els músics emergents i les propostes innovadores i arriscades. Entre la programació d'aquesta primevara, hi ha artistes com Dan PeralboJoana DarkMaioMaria HeinMaria JaumeGinestàThe TyetsSofía GabannaPol BordasHabla de Mí en PresenteAriox i Galgo Lento, o La Tresca i la Verdesca, entre altres.

 
Roda de Ter - Del 12 al 15 de maig 
El cicle de petit format que promou la música d'autor, compleix 5 anys. Encanta Festival se celebrarà entre quatre escenaris de Roda de Ter (Osona), amb més de mitja dotzena de concerts. La programació d'enguany, amb noms com el d'El Petit de Cal ErilMireia Vives i Borja Penalba, Maria Hein o Sandra Monfort, compta amb una presència majoritàriament femenina. 


Fred Festival
Terrassa - Del 13 al 15 de maig 

Un any més, el festival de Terrassa oferirà un espai on els artistes emergents seran els protagonistes. En col·laboració amb Cases de la Música de Terrassa, el Fred acollirà, en format showcase, projectes com els de Ven'nusMassaviuSocunbohemio Roger Torné. A més, pujaran a l'escenari artistes com JulietaLa Ludwig BandDa Souza i Intana, entre d'altres. 

 
Vilassar de mar - Del 20 al 22 de maig
 
La primavera és temps de flors i de cultura. Amb aquest mateix esperit, la cantant Judit Neddermann ha impulsat la primera edició del festival Floral. La programació té una forta presència femenina, amb figures com Núria GrahamRita Payés i Elisabeth Roma o Clara PeyaSens dubte, la primavera a Vilassar de Mar tindrà nom de dona.

 
Xàtiva - Del 20 de maig al 3 de juny
 
La cançó d’autor tindrà a Xàtiva un magnífic espai per reivindicar-se. El festival, impulsat per Feliu Ventura, posa per bandera el títol d’un dels seus treballs discogràfics més destacats per oferir un cartell amb noms com els de Maria Arnal i Marcel BagésQuimi Portet, Neus Ferri Vicent Torrent


Ciutat Flamenco
Barcelona - Del 20 al 29 de maig

El festival celebra aquest mes la seva 29a edició amb un programa dedicat al cante flamenco -en motiu del centenari del I Concurs de Cante Jondo, a l'Alhambra (Granada)-. Al llarg del cicle hi ha 13 actuacions previstes que es desplegaran per tota la ciutat comtal, en set espais com la sala Luz de Gas, L'Auditori, Casa Seat, el Centre Artesà Tradicionàrius o el Tabalo de Flamenco Cordobés. Entre els artistes que formen part del cartell s'hi troba el reputat Chicuelo (27/05), Los Aurora (25/05) i Naike Ponce (20/05), que nominada a Millor Àlbum de Flamenco als Latin Grammys, inaugurarà el cicle. A més, i en el marc del festival, també se celebrarà el IV Congrés de Flamencologia i Pedagogia Flamenca, i la final del I Concurs de Cante Ciutat Flamenco.

 
Girona - 28 i 29 de maig
 
L’Auditori de Girona i el Parc de la Devesa acolliran una de les principals cites musicals per a totes les edats. Amb un cartell variat, que combina bandes de pop amb altres de música familiar, al Festivalot s’hi podran ballar les propostes de ManelThe TyetsGinestàDàmaris Gelabert o Lali BeGood.


Tarragona Music Festival
Tarragona - Del 28 de maig al 6 d’agost
 
Amb l’auditori Tarraco Arena com a gran feu, el Tarragona Music Festival omplirà la ciutat de música amb un cartell eclèctic que inclourà noms de diferents estils i llengües. ZooBad GyalTanxugueirasNil Moliner, Oques Grasses i Ayax y Prok són un bon exemple d’un cartell de primer ordre.


Primavera Sound Barcelona
Barcelona - Del 2 al 12 de juny

El festival Primavera Sound torna després de dos anys aturat per la pandèmia amb una versió estesa, que en comptes de limitar-se als habituals tres dies, se celebrarà els caps de setmana del 2 al 4 i del 9 a l’11 de juny. El cartell compta amb més de quatre-cents artistes entre els quals destaca l’aclamat retorn d’Antònia FontMaria del Mar BonetManelBad Gyal, Rigoberta BandiniTarta Relena o Renaldo & Clara, a més d’artistes internacionals com The StrokesTame ImpalaTyler, The CreatorGorillazJorja SmithThe National, Dua Lipa o Lorde, entre altres. Del 5 al 8 de juny, el Primavera a la Ciutat inundarà la ciutat de música amb més de 150 concerts per diferents sales de Barcelona.

 
Maçanet de la Selva - Del 3 al 5 de juny
 
Les dones han esdevingut un dels motors de l’escena musical del país. Per aquest motiu, el nou festival Dona Veu ha volgut posar en valor una programació exclusivament femenina. Al llarg de tres dies hi actuaran Beth Laura AndrésJudit Neddermann Natàlia Lacunza.


Jardins de Pedralbes
Barcelona - Del 7 de juny al 24 de juliol

El festival Jardins Pedralbes ha presentat avui el cartell de la desena edició, que es durà a terme entre el 7 de juny i el 24 de juliol de 2022. Després d'una edició marcada per la pandèmia i realitzada completament amb artistes nacionals, torna el festival Jardins de Pedralbes en la seva faceta més internacional amb noms com Crystal FightersJessie JDiana KrallPatti Smith o Jethro Tull. De l'escena musical en català hi actuaran Blaumut, el 10 de juny, i Els Amics de les Arts, el 17 de juny. El jardí del Palau Reial tornarà a omplir la zona ‘Village’ amb propostes gastronòmiques i artistes emergents.
 
Vic - Del 10 a l’11 de juny
 
L’exitosa primera edició del Cabró Rock ha fet que el certamen osonenc presenti enguany
la segona edició. El festival tindrà lloc el segon cap de setmana de juny amb un cartell amb ManelSopa de CabraOques GrassesDoctor Prats, La Fúmiga The Tyets, entre els noms més destacats.

Calaf - 16 i 17 de juny

La música d’arrel gaudirà un any més de la programació tradicional del Desfolca’t. Enguany, aquesta trobada emblemàtica que arriba a la trentena edició omplirà Calaf d’un ampli ventall de propostes del folk tant d’àmbit nacional com estatal, com ara l’homenatge al gran divulgador de la música popular del país, Jordi Fàbregas.


Sónar
Barcelona -  Del 16 al 18 de juny

Després de dues edicions cancel·lades per la crisi del coronavirus, el Sónar Barcelona torna els dies 16, 17 i 18 de juny de 2022. Com és habitual, el festival de música electrònica i experimental està dividit en dues parts: Sónar de Dia, que té lloc a Fira Montjuïc i el Sónar de Nit, que se celebra a la Fira Gran Via a L'Hospitalet de Llobregat. The Chemical BrothersThe BlazeArcaModeratC. Tangana o Nathy Peluso destaquen entre més d’un centenar d’actuacions que han programat.
 
Amposta - 18 de juny
 
Lo riu és vida i la vida és música. Amb aquesta premissa, Lo Riu Sona vol omplir el Passeig del Canal Marítim d’Amposta amb noms com ara Pepet i MarietaJoan RoviraLal’BaAuxiliRoba Estesa Doctor Prats. Deu hores de música ininterrompuda a la vora del riu Ebre.


Flames Festival
Manresa - Del 23 al 24 de juny

Amb el tancament i les cancel·lacions del 2020, l’Ajuntament de Manresa conjuntament amb Cases de la Música van presentar el Vibra Festival, que durant dos anys s’ha celebrat amb la voluntat de mantenir la música en directe. Amb les brases i les vibres de les dues primeres edicions han encès el foc del Festival Flames que durant dos dies omplirà el pati del Palau Firal de Manresa de diverses propostes del panorama musical català com Zoo, Xavi Sarrià, Lal’ba o Lágrimas de Sangre.


Calafell Beach
Calafell - Del 23 al 26 de juny
 
Calafell cremarà el cap de setmana de Sant Joan amb el Calafell Beach Festival. Ubicat al Pàrquing Pavelló Joan Ortoll, el cicle presentarà tant artistes de l’escena urbana estatal com Trueno i Paula Cendejas com noms catalans de la talla de The TyetsBuhos Habla de Mí en Presente. 


Festival de Rumba de Tossa
Tossa de Mar - 24 i 25 de juny

La 7a edició del Festival de Rumba i Música Catalana de Tossa de Mar se celebrarà en plena Festa Major d'estiu. Aviat s'anunciaran les propostes que ompliran de rumba el recinte emmurallat de la Vila Vella durant l'últim cap de setmana de juny.


(a)phònica
Banyoles - Del 24 al 26 de juny

El Pla de l'Estany acollirà a finals de juny la 18a edició del Festival de la Veu de Banyoles. La programació s'anunciarà pròximament.


Mallorca Live
Calvià - Del 24 al 26 de juny

Després de dues edicions afectades per la pandèmia, el Mallorca Live Festival torna el 2022 al seu format original amb Muse, Christina Aguilera i C. Tangana de caps de cartell. L’antic Aquapark de Calvià serà l’escenari d'artistes internacionals i nacionals com la barcelonina Rigoberta Bandini i el productor de Castelldefels Alizzz. El festival també ha programat grups locals com Reïna, Bisuri i Els Mossos, el quartet mallorquí Alanaire o el cantautor de Santa Maria del Camí Amulet. Paral·lelament, es manté el Mallorca Live Summer amb 12 concerts entre juliol i agost.


Poesia i +
Maresme - Del 28 de juny al 10 de juliol

Poesia i + és un festival dedicat al diàleg de la poesia amb les altres arts concebut pel poeta Josep Palau i Fabre ja fa més de quinze anys. El cicle se celebra majoritàriament en espais a l'aire lliure amb un aforament reduït i combina recitals de poesia, concerts de música, propostes escèniques i diverses accions artístiques que pròximament desvelaran.


Vida
Vilanova i la Geltrú - Del 30 de juny al 2 de juliol

El festival Vida 2022 se celebrará a La Daurada Beach Club, durant el dia, i es traslladarà a l'entorn verd i rural de La Masia d'en Cabanyes al vespre. Enguany, el Festival Internacional de Vilanova i la Geltrú recuperarà els artistes internacionals com The Avalanches, Alt-J, Black Pumas, Belle & Sebastian, Rhye o Parcels, ja que l'any passat es van veure reduïts a causa de la pandèmia. El cicle vilanoví no només vol ser sinònim de refinament artístic sinó que també fa gala de valors com el respecte de les persones, el medi ambient i l'economia social.


Notes al Parc
Girona - juliol i agost

Notes al Parc tornarà a portar enguany la música en directe als vespres d'estiu de Girona, en una versió ampliada que inclou els mesos de juliol i agost. Una invitació a gaudir de la música, clàssica i moderna, al parc de la Devesa amb una programació que anunciaran pròximament.


Sota la Palmera
Tarragona - De l’1 al 31 de juliol 

L'escena emergent del Camp de Tarragona es combina amb un atractiu cartell de propostes destacades i eclèctiques d'arreu dels Països Catalans al Festival Sota la Palmera. El cicle impulsat per Tarragona Jove ajuda a promocionar noves formacions de la ciutat, a través d'una convocatòria que ja està oberta, al costat de propostes artístiques de trajectòria contrastada en una programació que presentaran els propers dies.


Girona Music Festival
Girona - De l’1 al 10 de juliol

Una de les cites estivals que viurà la ciutat immortal serà el Girona Music Festival. Amb un cartell on predominaran artistes estatals com Trueno, La Oreja de Van Gogh, i Ayax y Prok, també hi haurà el trio barceloní Stay Homas o la maresmenca Bad Gyal.


Porta Ferrada
Sant Feliu de Guíxols - Del 2 de juliol al 18 d'agost

El festival de la Porta Ferrada celebra 60 anys amb 50 concerts amb tots els grans escenaris funcionant simultàniament –Espai Port i Guíxols Arena– i els espais dels inicis del festival –l’Església Monestir i el Teatre-Auditori–. Nascut a Sant Feliu de Guíxols el 1958, Porta Ferrada és un dels festivals d’estiu amb més tradició del país i encara aquesta celebració amb especial atenció a la música clàssica –origen del festival–, dansa, artistes emergents  –KM0 i Delicatessen–, jazz i música familiar. No hi faltaran grans noms de l’escena internacional com Iggy Pop, Nathy Peluso o Jamie Cullum; ni habituals del festival com Joan Manuel Serrat, Manolo Garcia, Sopa de Cabra o Els Catarres.


Canet Rock
Canet de Mar - 2 de juliol

El Pla d’en Sala es tornarà omplir aquest 2 de juliol amb el Canet Rock 2022, que albira una edició amb tota la seva plenitud. El cartell d'aquest any comptarà amb algunes de les cares més conegudes del panorama català com Doctor Prats, Oques Grasses, Ginestà o Els Catarres, a més de La Fúmiga, La Pegatina o Suu, entre d'altres.


Planestiueja't
Del 2 al 30 de juliol - Les Planes d'Hostoles

El festival de música i natura de les Planes d’Hostoles encara enguany la sisena edició amb noms com Joan Dausà, Manu Guix o Elena Gadel & Marta Robles. Inspirat en el Clownia, enguany presenten el festival familiar Harmonia, que el 30 de juliol reunirà a la Garrotxa circ, jocs, tallers i les actuacions d’Els Catarres i Buhos, entre altres.

 
Festival Cruïlla
Barcelona - Del 6 al 9 de juliol
 
L’edició del festival Cruïlla d’aquest any compta amb més d’una vintena de concerts, que es faran al Parc Fòrum de Barcelona durant el 6, 7, 8 i 9 de juliol. De moment, s’ha anunciat part del cartell, entre els quals hi ha grup calafellenc Buhos, la cantant barcelonina Rigoberta Bandini, l’artista de Santa Coloma de Gramenet Queralt Lahoz, el palmesà  Rels B o Delafé y Las Flores Azules, entre altres.
 
Cornellà del Terri - Del 6 al 15 de juliol
 
El projecte Càntut té com a objectiu principal treballar per a la preservació i difusió del
repertori de tradició oral. La tercera edició de l’Hostal Càntut explorarà el repertori de les tavernes a Cornellà del Terri, mentre que la sisena edició del festival Càntut es realitzarà del 18 al 20 de novembre a Cassà de la Selva.
 

Feslloc
Benlloc - Del 7 al 9 de juliol
 
El Feslloc és un dels grans pals de paller de promoció de la música en valencià. El ferm compromís amb la cultura l’ha convertit en un dels principals festivals d’estiu de referència de la música combativa. Enguany hi actuaran artistes valencians com El DiluviXavi SarriàAuxiliSmoking Souls Tesa, i altres artistes catalans com Ginestà Els Catarres.


Paupaterres
Tàrrega - 8 i 9 de juliol
 
Una de les cites clàssiques de l’estiu ponentí és sens dubte el festival Paupaterres de
Tàrrega, amb la recuperació del format prepandèmic i la secció infantil PaupaKids. En aquesta nova edició hi tocaran artistes com Sara RoyHuntzaCeltas CortosAuxili Itaca Band, entre molts altres.

 
Mataró - Del 9 de juliol al 25 d’agost
 
El cicle mataroní de proximitat NosaltresFest ha orientat la identitat del cartell sobre els
eixos de comunitat, sostenibilitat i cultura. Amb els pilars ben fonamentats, la iniciativa tornarà a establir-se al Pati de Can Marchal per programar tota mena de propostes
musicals locals i emergents. 


Acampada Jove
Sant Sadurní d’Anoia - Del 14 al 16 de juliol

La 25a edició de l'Acampada Jove ja té un lloc en el calendari -els dies 14, 15 i 16 de juliol de 2022-, i arribarà amb una sorpresa: un canvi d'ubicació. L'organització ha anunciat que el festival, celebrat a Montblanc durant 11 anys, es trasllada a Sant Sadurní d'Anoia. Amb el cartell complet per a anunciar, l’organització ja ha avançat que hi actuaran, entre altres, Ciudad Jara, Xavi Sarrià, Smoking Souls, Tribade, Jazzwoman, Buhos, Roba Estesa, Lildami, Ginestà, The Tyets, El Pony Pisador o Alérgicas al Polen.


Maleducats
Terrassa - 15 i 16 de juliol
 
El festival de música urbana Maleducats, després de dos anys des del seu naixement, es podrà celebrar enguany amb el format previst des d’un inici.Així, a l’escenari terrassenc de la masia d’Els Bellots s’hi trobaran diversos artistes de la cultura urbana local, com el raper terrassenc i impulsor del cicle, Lildami, o la jove barcelonina Julieta, i de l'escena internacional, com l’argentí Bizarrap


Pirineos Sur
Lanuza - Del 15 de juliol al 6 d’agost
 
A Osca, en el privilegiat entorn de la vall del Tena, s’hi tornaran a reunir enguany músics d’arreu. Hi participarà el duet de Cornellà de Llobregat Estopa; la banda barcelonina Balkan Paradise Orchestra; el quintet Maruja Limón; o el grup de Gandia Zoo. També s’hi aplegaran altres artistes com el violinista Ara Malikian, Crystal Fighters, La M.O.D.A., Residente, Rayden o Rozalén.
 
Begur - Del 22 de juliol al 14 d’agost
 
La 43a edició del Festival de Begur ja té a punt els preparatius. Enguany el cicle, que s’estendrà al llarg de tres setmanes, ha confeccionat una programació amb noms emergents de l’escena catalana com La Ludwig BandBucòlic Anthus, i altres de consolidats com Mishima Mazoni.

 
Cap Roig
Del 22 de juliol al 15 d’agost
 
El festival palafrugellenc ha anunciat ja prop d’una vinenta de dates per enguany, i fins i tot, ja n’ha exhaurit dues: la de Pablo Alborán (29 de juliol) i la de Rigoberta Bandini (15 d’agost). A més de tots dos artistes, també s’endinsaran als Jardins del Cap Roig grups com Stay Homas, Els Pets, Miki Núñez, Joan Dausà, Sergio Dalma o Xiula, i artistes de tall internacional com l’arxiconeguda diva Christina Aguilera, el britànicolibanès Mika o el reputat Sting (The Police).
 

Sons del Món
Roses - Del 23 de juliol al 7 d’agost
 
El cicle empordanès ha descobert ja cinc dels artistes que amenitzaran aquest estiu els vespres a la Ciutadella de Roses. Un d’ells serà el grup osonenc Oques Grasses, que actuarà el 31 de juliol, o el cantant barceloní Álvaro Soler (30/07), però també formen part del cartell artistes de tall nacional com Robe (Extremoduro), que acutarà el 6 d’agost, o els internacionals Ben Harper & The Innocent Criminals (23 de juliol) i Al McKay's Earth, Wind & Fire Experience (5 d’agost).


Canet Rock Mallorca
Alcúdia - 23 de juliol 

El festival Canet Rock vol comprovar si la sortida del sol d'Alcúdia és tan espectacular com la del Maresme. Per això aquest any presenten la primera edició del Canet Rock Mallorca que canviarà el mític Pla d'en Sala per Sa tanca de Can Domènech, sense perdre l'essència del festival de 12 hores de música en directe. Gairebé la meitat del cartell està format per artistes balears com Xanguito, Pèl de Gall, OR (O-Erra), els mallorquins Anegats i la cantautora de Marratxí MDMAR. Artistes del Principat i el País Valencià completen la programació, que es conforma per la banda de Gandia Zoo; l'osonenca Oques Grasses; el grup de Montcada i Reixach La Pegatina; el trio barceloní Stay Homas; el grup de Calafell Buhos, i el d'Aiguafreda Els Catarres. Per la seva banda, la barcelonina Suu i el grup de la Ribera Alta La Fúmiga faran doblet, ja que enguany actuaran tant al Canet Rock català com al mallorquí.
 
 
Falset - Del 23 de juliol al 14 d’agost
 
La segona edició de la Garbinada Pop consolida l’aposta per la música al Priorat. Com a gran reclam, el cicle ha programat Els Pets, que presentaran el nou disc 1963 (RGB Suports, 2022). A més també passaran per Falset artistes com El Petit de Cal ErilDonallopJoan Colomo Joana Serrat.


Dansàneu
Valls d’Àneu - Del 24 al 31 de juliol
 
Guanyador del Premi Nacional de Cultura l’any passat, el Festival de Cultures del Pirineu ja prepara les màquines per a l’edició d’enguany. De moment, n’ha desvelat ja tres actuacions. L’Orquestra de Músiques d’Arrel de Catalunya (OMAC) serà l’encarregada de l’espectacle inaugural, portant el seu Trencadís (Propaganda pel Fet!, 2022) a Esterri d’Àneu (24 de juliol). Tarta Relena també hi passarà, a Escalarre el dimarts 26, per presentar-hi Fiat Lux (The Indian Runners, 2021). La cloenda serà la farà el ballarí Joan Maya, que actuarà el 31 de juliol a Santa Maria d’Àneu.
 
 
Del Terres de l’Ebre - Del 25 al 28 de juliol
 
El Festival de les Arts Sonores de les Terres de l’Ebre encara una nova edició amb diverses seccions. El cap de setmana previ al festival, del 19 al 21 d’agost, el cicle escalfarà motors amb instal·lacions i actuacions especials, mentre que el cap de setmana següent tindrà lloc el gran volum de propostes musicals.


Petit Paradís
Tossa - Del 28 de juliol al 6 d’agost
 
El festival de petit format de Tossa -amb escenari principal a l’església vella de Sant Vicenç-, celebrarà enguany el seu segon any de vida. El cicle l’inaugurarà un espectacle fet expressament per al festival de Júlia Colom i Laura Andrés que repassa versions de dones sota el nom d’’El paradís d’Ava. Relats d’amor’. A més, també hi actuaran Queralt Lahoz, Sofía Gabanna, Guillem Roma, El Petit de Cal Eril o Marlango, entre altres.


Terramar
Sitges - Del 28 de juliol al 13 d’agost
 
El cicle sitgetà presenta enguany un cartell farcit de noms destacats del panorama català
i estatal. El festival arrencarà a final de juliol amb el santfeliuenc Joan Dausà i comptarà també amb Joan Manuel Serrat –amb la seva gira de comiat dels escenaris–, RosarioStay Homas Nil Moliner, entre altres artistes.
 
Cambrils - Del 29 de juliol al 7 d’agost
 
Cambrils es convertirà aquest estiu en un dels aparadors més destacats del panorama musical català i estatal. Al Parc Pinaret, hi actuaran el violinista d’ascendència armènia Ara Malikian, el raper mallorquí Rels B, el sabadellenc Sergio DalmaRaphaelNathy Peluso i Els Pets, entre d’altres.


Arts d’Estiu
Pineda de Mar - Agost
 
L’Espai Marítim ARTS d’Estiu de Pineda de Mar acollirà enguany l’onzena edició del festival. De moment, s’han anunciat ja mitja dotzena d’artistes que hi actuaran: el reputat barceloní Joan Manuel Serrat (12 d’agost), que hi celebrarà un dels seus concerts de la gira de comiat ‘El vici de cantar’; la celebrada banda de Sant Sebastià La Oreja de Van Gogh (16 d’agost); o el corejat músic malagueny Pablo Alboran (8 d’agost); a més de la proposta nord-americana Al McKay´s Earth Wind & Fire Experience (3 d’agost); els veterans Hombres G (4 d’agost); o el grup de dansa i percussió israelià Mayumana (5 d’agost). 
 
 
Tempo Girona
Girona -  Del 8 al 31 d’agost

El festival Tempo de Girona celebrarà la seva 14a edició aquest agost per gaudir d’experiències musicals i degustar vins i tasts en format pop-up a espais singulars del Barri Vell de Girona. Properament, anunciaran els artistes d’enguany amb grups del territori i també internacionals. Sota els arbres del passeig Arqueològic actuaran Dorian, MClan i Sofía Ellar, que es van posposar l’any passat a causa de la crisi sanitària.

Llívia - Del 10 al 20 d’agost
 
Després de la primera edició, el Cerdanya Music Festival es desplaça a la vila de Llívia. El cartell portarà a la comarca pirinenca FangoriaStay HomasJoan Dausà i la reputada banda nord-americana de funk Kool & The Gang i conclourà amb Loquillo.
 
 
Sitges - Del 12 al 15 d’agost
 
Barraques de Sitges eliminarà les restriccions pandèmiques però mantindrà la ubicació
a la Plana de Santa Bàrbara amb un format de 20 artistes repartits en quatre dies de cicle. Enguany el certamen ha potenciat artistes de l’escena valenciana, amb Samantha Vienna, i balear, com Xanguito Rudymentari.
 
 
Puigcerdà - Del 14 al 27 d’agost
 
Puigcerdà també tindrà el seu propi festival de música en directe de cara a aquest estiu.
El Summerfest Cerdanya oferirà diferents actuacions d’artistes reconeguts com ara Nil MolinerSergio DalmaEls PetsLola Indigo o Dani Martín (El Canto del Loco).


Som de Mar
Lloret de Mar - Del 19 al 27 d’agost
 
Per a aquesta tercera cita del festival lloretenc, que tindrà lloc entre el 19 i el 27 d'agost, l'organització ha començat a confeccionar un cartell variat que inclou artistes destacats tant del panorama català com de l'internacional i l'espanyol. Manel (19 d'agost), Dàmaris Gelabert (22 d'agost), Blaumut (22 d'agost), Rosario Flores (23 d'agost), Sergio Dalma (24 d'agost), Boney M amb Liz Mitchell, i Joan Dausà són les primeres confirmacions del cartell d'aquest 2022.


Bioritme
Torelló - Del 25 al 28 d’agost
 
Després de 2 anys sense poder-se celebrar a causa de la situació sanitària, torna el festival i ho fa amb un canvi d’ubicació. Enguany ja no se celebrarà a Vilanova de Sau, al peu del pantà, sinó que es farà a Torelló, a la vora del riu Ter. La programació ja s’ha descobert en la seva totalitat, i compta amb noms com Auxili, Xavi Sarrià, Adala, Roba Estesa, El Pony Pisador i Queralt Lahoz, entre altres.


MMVV
Vic - Del 14 al 17 de setembre 
La fira que omple Vic de música arriba a la seva 34a edició. Des del 17 de gener, i fins aquest dijous 31 de març, el mercat vigatà està rebent les propostes artístiques de la convocatòria d’enguany.


Fira B!
Palma - Del 29 de setembre al 2 d’octubre

El mercat musical mallorquí ha engegat ja motors per a l’edició d’enguany. De moment, han obert la convocatòria de recepció de propostes artístiques -de qualsevol estil musical- per a fer un showcase per a professionals. Els projectes es poden fer arribar a l’organització fins al 21 d’abril.


Fira Mediterrània de Manresa
Manresa - Del 6 al 9 d’octubre
 
La fira dedicada a la cultura popular i a les músiques del món celebra enguany un quart de segle el segon cap de setmana d’octubre. La programació d’aquesta 25a edició no s’ha fet pública encara, però en els propers mesos es desvelaran quines són les propostes artístiques -que van rebre fins a principis d’any, el 20 de gener- que participaran en el cicle aquesta tardor.
Especial: Festivals
Arxivat a: Enderrock, Festivals 2022, festivals d'estiu, Festivals, Actualitat

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.