estrenes

El pop nocturn i surrealista de Marc Timón

El reconegut compositor s'estrena en el pop amb el disc 'Amàlia'

 Estrenem el primer avançament de l'àlbum, «Perfums de nit»

Sis músics catalans que triomfen a l'estranger

| 21/04/2022 a les 13:00h

Marc Timón
Marc Timón
El castelloní Marc Timón ha aconseguit el seu renom com a compositor, director d’orquestra i pianista. Actualment, és el compositor resident del Palau de la Música, però al llarg de la seva carrera ha assolit fites com dirigir una estrena mundial del nord-americà John Williams (compositor de les bandes sonores de Harry Potter, Star Wars, Tiburón o Indian Jones, entre altres) -a més de diverses orquestres a tot el món-, compondre un Magnificat per a la Sagrada Família, i crear desenes de bandes sonores -com la de la sèrie de Marvel Agent Carter-. Guardonat internacionalment, el músic ara s’aventura per primera vegada en el pop, amb un nou disc que aviat veurà la llum: Amàlia.
 
Amàlia és el primer llarga durada de pop de Timón, i duu per títol el nom de la seva àvia, a qui li dedica un disc de prop d’una hora, cantat en català, castellà, francès i anglès, amb ple de surrealisme i fantasia. Aquest dissabte 23 d'abril, el músic estrenarà en directe aquesta nova faceta pop al Teatre Municipal Jardí de Figueres a les 20h, però avui ens n'avancem i escoltem en exclusiva la primera pista de l'àlbum: “Perfums de nit”.
 

Aquest primer tema estableix les claus del que serà Amàlia. Un pop cuidat fins a l’últim detall -enregistrat al costat de Raúl Juan i Luis Robisco a les guitarres, Roger Pi a la bateria i Lluís Borrell al baix-, que se’n va l’essència del gènere, mentre desafia les tendències actuals quant a producció i duració -amb alguna peça de quasi 5 minuts-. Temàticament, “Perfums de nit” ens situa al principi d’un viatge que recorrerà tot l’àlbum, en un món de fantasia i surrealisme que apareix just “quan els homes cauen adormits”. Un món metafòric ple de màgia, nimfes nocturnes i monstres de l’ànima, que parla d'amors, pors i intimitats.
 
El videoclip que acompanya la peça ha estat realitzat per Clàudia Serra i Paula Serra i, de la mateixa manera que ho fan les noves cançons de Timón, mescla realitat i quotidianitat amb fantasia i surrealisme. Així, s’hi combinen les imatges de Timón i banda interpretant la peça, amb les de ballarines -Amelie Delaunay, Pernelle Ferré, Lisa Ribanneau i Mar Serra- emergint en la nit d’entre l’aigua, el fum i el bosc del Parc Natural del Montseny.
 

Marc Timón Foto: Isabel Archs

Especial: Estrenes
Arxivat a: Enderrock, estrenes, Marc Timón, actualitat

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.