Crònica

Amors, marges i ratolins: un cap de setmana a Vila-seca

Vila-seca ha celebrat aquest cap de setmana una nova edició de la FiM, la Fira de Música Emergent i Familiar

Hi van actuar, entre d'altres, Ginestà, Maio i The Tyets

Per a tots els públics

| 09/05/2022 a les 14:00h

Ginestà a la FiM de Vila-seca
Ginestà a la FiM de Vila-seca | Sara Aminiyan
Després de la bona resposta de la primera jornada del cicle, tant del públic com dels professionals, La Fira de Música Emergent i Familiar de Vila-seca (FiM) va continuar el 7 i 8 de maig, amb una vintena més de concerts de músics novells i de propostes per a tots els públics.
 

River Omelet Foto: Sara Aminiyan

 
El matí del dissabte feia olor d'estiu. A l'hora del vermut, després dels concerts matinals de La Curiosa, Orchestra Firleuche, Angeladorrrm i Creixendo, a l'escenari petit del Castell de Vila-seca va actuar la banda de folk d’arrel irlandesa, River Omelet, que va presentar el seu darrer disc Come in, you’ll see the flat (Right Here Right Now, 2020). Els assistents van estar receptius amb la proposta i van acollir càlidament els membres del barri de Gràcia. A més, River Omelet va interpretar per primera vegada en directe “Ladies & Gentlemen” amb la banda i el nou senzill “Spring, Goodbye” –que de moment, només està disponible a plataformes digitals–. 
 

Ginestà Foto: Sara Aminiyan
 

Quan va acabar l’actuació, els espectadors es van mobilitzar cap a l’altra banda del Castell de Vila-seca, on els esperaven els germans Serrasolsas, Ginestà. Encara que els germans van venir amb la seva banda -Andrea Puig a la guitarra i Cesc Valverde 'Xicu' a la bateria- es van excusar pel breu directe que van oferir –a causa de la multitud de propostes que hi havia programades a la fira, no es van poder permetre fer l'espectacle complet–. La formació hi va presentar el seu nou disc, Suposo que l’amor és això (Kasba Music, 2022), amb “Una cita”, “Ulls d’avellana” i l’”Eva i la Jana” –un tema que tracta la visibilitat lèsbica des d'una perspectiva desimbolta, natural i romàntica–. Tampoc no hi va faltar algun dels seus hits anteriors, com “Estimar-te com la terra”, de l’àlbum Ginestà (Kasba Music, 2019). Mentre actuava Ginestà, al Parc de la Formiga hi era Whale Trip, un grup de Barcelona que presentava la seva proposa de fusió de funk, jazz, hip-hop i electrònica.
 

Maio Foto: Sara Aminiyan

 
Després de dinar, gran part del públic es va situar a les terrasses del Parc de la Formiga, on feien un cafè a l’ombra, fugint del sol espetegant que lluïa i cremava, i esperaven que la cantautora Maio pugés a l’escenari. Així ho va fer a les 16:30 h, acompanyada de la banda, per mostrar el primer disc: Des dels marges (Propagande pel Fet!, 2022). Així, la jove artista va repassar cançons com “Márgenes”, “En este paisaje se ríe mejor” i “Progresso adequadament”, entre d’altres, a més del segon poemari de Zoe García (@Zoegrks) Entalpía (2022) i el 10è aniversari del duet Akelarre –que forma amb la seva germana Júlia Serrasolsas (Ginestà)-.
 
Durant la resta de la tarda, la FIM també va acollir actuacions de Doble & Hug Sound ft. Basement Band, Raquel Herreros, Maria Hein, Ariox i Galgo Lento, Pol Bordas i Sofía Gabbana, entre d’altres. Diumenge va ser el torn de KM.0, Clara Gispert i The Tyets, qui va tancar la 18a edició del festival.
 
 

UN FINAL ANIMAL 

Diumenge al matí a Vila-seca, la gent no es va quedar atrapada entre els llençols. Els assistents van fer l’últim esprint i a les 11 h, estaven preparats al Parc de la Formiga per rebre el grup novell KM.0. La banda, formada per membres del Camp de Tarragona i Barcelona, va mostrar els seus primers senzills al públic, a més de versions com “Cuando tú vas” de Chenoa, “Milionària” de Rosalia o “Ay mamá” de Rigoberta Bandini. Els temes propis més ben rebuts van ser “A tu” –el primer senzill que va publicar la banda a les plataformes digitals–, “El baile” i “Bruixes”. 
 

KM.0 Foto: Sara Aminiyan
 

Després, al mateix espai, va actuar la cantant de jazz Clara Gispert, que va presentar el seu darrer treball On and on (U98 Music, 2021) amb cançons com “Jo soc” o “Goog girl”. Amb Gispert es va crear un nou solapament: la gent que va voler veure l’espectacle familiar de l'Animalari urbà (Luup Records, 2021) de The Tyets, va haver de marxar amb antelació del directe de l'artista per dirigir-se a l'escenari gran del Castell de Vila-seca, on actuava el duet mataroní. Allà, els tres micos i els Tyets ja estaven buscant el ratolí, que s'havia escapat per la zona del Tarragonès. Els infants i joves van ser els qui més van ajudar a cercar-lo: perquè aquest tornés, The Tyets va interpretar temes com “El lleó”, “El gripau”, “La girafa” o “El ratolí” –la cançó amb què, per fi, l'animal va aparèixer entre el públic–. A més de repassar el disc que musica el poemari d'Enric Larreula, el duet també va interpretar els seus èxits “De l’1 al què” i “Hamaking”. 
 

The Tyets Foto: Sara Aminiyan
 

Així es va posar punt final a una nova edició de la FiM, des que l'any passat es recuperés després de 5 anys d'aturada. En total, la fira d'enguany ha acollit 9.000 persones i 400 professionals –una assistència major a la de l’edició anterior–, les quals han pogut gaudir de més d'una trentena de propostes musicals. El fet que les mascaretes no fossin obligatòries, que l’aforament dels espais fos més ampli i que la població tingués ganes de consumir cultura, així com la gran varietat de propostes musicals de qualitat que s'hi van presentar, van fer, de la fira, un èxit.
Especial: Cròniques
Arxivat a: Enderrock, FIM Vilaseca, River Omelet, R, Fim 2022, Ginestà, Whale Trip, maio, km.0, The Tyets, Clara Gispert, cròniques, Actualitat

COMENTARIS

🌞

Lorena, 09/05/2022 a les 23:40

Un dia genial! 🌞👏🏼👏🏼
Tots els grups brutals, pero vam descobrir els River Omelet i ens van enamorar molt❤

Repetirem segur🥳

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.