entrevistes

Mushkaa: «Des que vaig començar a fer música, m’he desinteressat dels estudis»

Coneixem Irma Farelo, la jove trapera maresmenca que amb només tres senzills, ja està petant-ho

| 21/06/2022 a les 11:00h

Mushkaa
Mushkaa | Iván Cortés Candalija
Amb només 17 anys, la maresmenca Irma Farelo ja s’està llaurant una carrera amb molts seguidors i dates de concerts sota el nom de Mushkaa. El seu cognom -que comparteix amb Eduard Farelo i Alba Farelo (Bad Gyal)- ja ens avisa d'on ve la sang, i com el talent corre per les seves venes. Les seves cançons estan produïdes per Roots, músic i artista implicat en gran varietat de projectes del Maresme i Girona (The Tyets, Andana, Doble, Santa Salut, etc.). Ens trobem amb ells dos, després de la seva actuació al festival SantJu Trap, esdeveniment de música urbana de les comarques gironines on la cantant capitanejava el cap de cartell amb Baya Baye i altres propostes com Acros, Pol Bordas, Tramma, Entresol2na, Katta Lana, Daura Mangara, Spxxn P i Joe Pops.
 


D’on surt el nom artístic de Mushkaa?
Irma Farelo: Em dic Irma i a casa sempre m’han posat el sobrenom d’”Irmushka”. Quan em tracten amb afecte, em diuen Mushka, i quan s’enfaden, Irma [RIU].
 
El teu projecte musical no para de créixer, però encara estàs acabant d’estudiar batxillerat. Com ho gestiones?
I.F: Bé, si acabo el batxi... [RIU]. Des que vaig començar a fer música, m’he desinteressat ràpidament dels estudis. Estic intentant treure-me’ls de sobre per centrar-me l’any que ve plenament en el meu projecte.
Roots: Sempre penso que si estigués en la seva situació, estudiant batxillerat i creant cançons constantment, em decantaria per la música perquè no sabria com gestionar i portar una carrera musical i seguir estudiant.
 
 
Com ha estat que heu acabat treballant junts a la Kate i Basement Studio?
I.F: Ens coneixíem de l’institut. Ell era més gran, però jo sabia que era músic i el seguia a Instagram. Estava en un moment molt friqui amb els beats i ell va penjar un fragment d’una base que havia fet a històries d’Instagram i li vaig respondre per si me la podia passar.
R.: Sempre penjava històries dels meus beats per si enganxava a algú a qui li interessés. A l’Irma va atraure-la i va gravar el que acabaria sent “Res Kla” [que ja acumula 100.000 reproduccions a Spotify]. Aleshores, li vaig dir de venir un dia a la Kate a gravar-la bé... I la resta ja és història!

La teva mare, Irma, és qui està gestionant el teu management i booking. Tens un fort suport a casa teva?
I.F: Tinc complet suport a casa, sí, estem molt contents. La meva mare ens ajuda moltíssim: és qui s’encarrega de totes les gestions, ens recorda tot el que hem de fer i els bolos que ens surten.
 
 
Fa res vau debutar a Clap (Mataró), el 7 de juliol actueu al Trap Kids de Reus, i una setmana després al Maleducats. Acabes de començar i ja estàs de tour! Com ho vius?
I.F: És una bogeria! És molt fort el fet que ens estiguin sortint tantes oportunitats. Recordo un dia que acabava de sortir ratllada de l’institut per un trimestral que no m’havia anat bé, i de cop vaig veure que tenia un àudio de Lildami proposant-me formar part del seu festival!
 
De moment, hem escoltat 3 senzills de Mushkaa. Què vindrà ara?
R.: D’aquí a molt poc hi haurà una col·laboració amb gent del panorama català i estatal que és una bomba de foc!
I.F: Sí, ho presentarem aviat. Durant la Setmana Santa vam estar fent moltes cançons amb l’objectiu de fer un EP, però el so està canviant molt i estem treballant en una cosa molt fresca. Estem molt contents amb el que vindrà!

Especial: Entrevistes
Arxivat a: Enderrock, Mushkaa, entrevistes, actualitat

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.