Actualitat

Arbre de Peix pren el relleu a L'Alguer

El grup, format per músics experimentats de diverses bandes de la ciutat, guanya la primera edició de CantAlguer

L'Alguer vol cantar més en català

| 31/05/2022 a les 11:15h

Els algueresos Arbre de Peix
Els algueresos Arbre de Peix | Plataforma per la Llengua
"Mos resta sol la nit" és el nom de la cançó inèdita que ha donat el premi CantAlguerArbre de Peix. El que havia de ser la final del concurs finalment es va convertir en una gran festa musical en català que va omplir el teatre cívic Gaví Bal·lero de L'Alguer. El grup també va interpretar “Sant Miquel humanitzat”, versió del clàssic de Pino Piras.

Arbre de Peix és un quartet de pop-rock format per Michelangelo Corbia (guitarra), Andrea Donapai (veu i guitarra), Ignazio Caruso (baix) i Sergio Intelisano (bateria), quatre músics bregats als escenaris algueresos que s'han reunit per primer cop per cantar peces en alguerès. 

Com a guanyadors del certamen, Arbre de Peix enregistrarà un EP amb sis cançons a l'estudi The Chicken Coop de L'Alguer. A més, actuaran a la Festa dels Focs de Sant Joan a l'Alguer, a la Jornada Algueresa de la Universitat Catalana d’Estiu a Prada i a la festa de Les Maries, també a L'Alguer. A més, presentaran el disc en directe a Barcelona durant el BarnaSants 2023.
 

Arbre de Peix, premiats al primer CantAlguer Foto: Plataforma per la Llengua


A la festa s'hi van afegir Paolo DessìDavide Casu i Meritxell Gené, tres artistes que representen diferents generacions, que van cantar i van explicar les seves experiències musicals arreu dels Països Catalans. Malgrat la minsa quantitat de propostes participants, des de l'organització es valora molt positivament el resultat d'aquesta primera edició. D'una banda, es fa esment del nivell del grup guanyador i de l'altra, s'indica que molts joves creadors van assistir a la gala d'aquest diumenge i van demanar informació de futures edicions.

El Concurs CantAlguer està organitzat per Plataforma per la Llengua amb la col·laboració de l’Obra Cultural de L'Alguer, el Festival BarnaSants, la Universitat Catalana d’Estiu i la revista Enderrock, i té el patrocini del municipi de L’Alguer, la Fondazione Alghero i l’Ofici de L’Alguer de la Generalitat de Catalunya.
Especial: Actualitat
Arxivat a: Enderrock, Arbre de Peix, Pino Piras, Meritxell Gené, Davide Casu, Paolo Dessi, l'Alguer

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.