Revista

Josep Carreras i Tete Montoliu són els grans protagonistes del doble número d'estiu de la 440Clàssica&Jazz

Es publiquen conjuntament els números 69 i 70 de la capçalera

El primer està dedicat als festivals d'estiu de música clàssica mentre el segon se centra en els cicles estivals de jazz

| 07/06/2022 a les 12:00h

L'estiu ja és a la cantonada i la revista 440Clàssica&Jazz presenta dos nous números amb totes les novetats musicals del món de la música clàssica i el jazz. D'una banda, el número 69 de la capçalera té en portada al reputat tenor català Josep Carreras, a qui s'entrevista extensament per repassar la seva dilatada i prolífica carrera artística. Per la seva banda, el número 70, posa l'atenció en la figura del pianista Tete Montoliu i el seu gran llegat en motiu del 25è aniversari de la seva mort. Les revistes, com sempre, es poden adquirir a quioscos i llibreries, i en format digital a través de la plataforma iQuiosc.cat.

En aquest número 69, dedicat exclusivament a la música clàssica, s'hi recullen, a través d'una entrevista i una detallada biografia, punts i moments transcendentals de la vida del tenor de Sants: el més rellevant és indubtablement el diagnòstic de leucèmia que va rebre el 1988, que lluny de posar el punt final a la seva trajectòria va acabar sent motor de lluita i donant sentit a la resta de la seva carrera, però també se'n detallen d'altres, com el seu gran vincle amb el Liceu o l'èxit d'Els Tres Tenors, al costat de Plácido Domingo i Luciano Pavarotti

També s'hi fa un repàs extens a tots els detalls de l'òpera The Fairy Queen de Henry Purcell, inspirada en la comèdia El somni d'una nit d'estiu de William Shakespeare. A través d'una retrospectiva històrica, s'hi ressenya una de les òperes cabdals de la música barroca, que enguany es reinterpreta al Festival Castell de Peralada amb una nova producció que compta amb personalitats de primer nivell, com el director d'escena Joan Anton Rechi, el contratenor Xavier Sabata o el director musical Dani Espasa.

A més, també es recorren els principals festivals d'estiu de música clàssica del país, com ara el ja citat Festival del Castell de Peralada, la Schubertíada, el Festival Mozart de l'Auditori de Barcelona, el cicle gironí Notes al Parc, el Festival Pau Casals del Vendrell, el Festival de Torroella de Mongrí, el Festival Internacional de Música de Cadaqués, el de Música Antiga de Peníscola, o el de Sant Fruitós de Bages, entre altres, a més de la programació estival de l'Orquestra Simfònica del Vallès. A la secció La Recepta Clàssica, dividida en aquesta ocasió entre els números 69 i 70, Jaume Biarnés proposa l'Earl's Adagio Cocktail, recordant el pianista Earl Rose.
 

440 Clàssica&Jazz 69 Foto: Disseny: Manuel Cuyàs


Pel que fa al número 70, centrat en el món jazzístic, s'hi llisten 25 claus que van marcar la vida de Tete Montoliu: la seva ceguesa, el seu pas pel conservatori, l'adquisició i el desenvolupament del llenguatge bebop, les seves gires internacionals o el seu vincle amb diferents sales com el Jamboree, la Zeleste o el Palau de la Música, entre d'altres. A més, també es fa una selecció acurada de 25+1 treballs destacats de la discografia de l'instrumentista barceloní.

A continuació, s'entrevista el pianista menorquí Marco Mezquida, qui explica totes les interioritats del seu darrer treball, Letter to Milos (autoeditat, 2022). Aquest àlbum, dedicat al seu fill d’un any i escaig, és un àlbum pensat com una evocació de la paternitat, una mirada rítmica, melodiosa, alegre i vitalista, a partir de la llibertat creativa sense cotilles.

Paral·lelament, també es fa una àmplia panoràmica dels diferents festivals de jazz del país, com el Festival de Jazz de Barcelona, el Vijazz del Penedès, el Festival Mas i Mas, el Talents Jazz a la Pedrera o les Nits de Jazz de Platja d'Aro, entre molts altres.
 

440 Clàssica&Jazz 70 Foto: Disseny: Manuel Cuyàs

Especial: Actualitat
Arxivat a: 440Clàssica&Jazz, revista, 440Clàssica&Jazz, Josep Carreras, Tete Montoliu

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.