Festivals

El Festival Mas i Mas impregnarà Barcelona de música i eclecticisme

El festival presenta la seva programació d'enguany, ple de propostes variades i diverses

El cicle s'iniciarà el 28 de juliol i acabarà el 10 de setembre

| 08/06/2022 a les 16:00h

Soul II Soul
Soul II Soul
Després de dos anys sense una programació normalitzada a causa de la situació sanitària, el festival barceloní Mas i Mas recuperarà la seva activitat prepandèmica entre el 28 de juliol i el 10 de setembre per diferents sales d'arreu de Barcelona com el Jamboree, el Mogg, el tablao de la sala Tarantos i el Palau de la Música Catalana.

El cartell d'aquesta edició manté el seu esperit eclèctic, amb gèneres com el jazz, el soul, el blues, el rhythm’n’blues, el flamenc, la música llatina i urbana i l’electrònica. Una bona prova d'això serà el concert inaugural del cicle, que se celebrarà al Palau de La Música el 28 de juliol i estarà coorganitzat amb Jazztrònica. El protagonitzarà Soul II Soul, un dels grans pilars de la música afrobritànica, que actuarà per primera vegada a la ciutat de Barcelona.

Pel que fa a la resta de la programació, bona part del gruix de la programació del festival es concentrarà a la sala Jamboree. El 29 de juliol pujarà sobre l'escenari Keith Lamar & Albert Marquès First Freedom, la iniciativa musical del pianista Albert Marquès en suport de Lamar, engarjolat des de fa 27 anys per un crim que assegura no haver comès. El dia 30 actuarà el saxofonista neerlandès Jasper Blom i el seu quintet; el 2 d'agost Joan Chamorro Quartet; el 4 d'agost aterrarà el pianista novaiorquès George Cables amb el seu quartet mentre el dia 5 compareixerà el reputat saxofonista Wayne Escoffery.

A més, el dia 10 actuarà Las de Barcelona, una proposta diversa que ajunta diferents jazzwoman com Rita Payés, Eva Fernández i Lucía Fumero, entre altres, a més d'un concert de Magalí Datzira; el 12 s'hi podrà gaudir de Migra, una iniciativa impulsada per Marta Garret i Irene Reig, i el 23 de la presentació d'Un udol (autoeditat, 2022) de Namina. A la recta final, al Jamboree s'hi podran veure altres grans noms de l'escena local i internacional del jazz com Jean Toussaint el dia 27 d'agost; Seamus Blake el dia 30; Raphael Wressling & The Soul Gift Band el dia 3 i 4 de setembre; el percussionista Jorge Rossy i el seu Aphorism Quartet el dia 6, o el quartet de Gorka Benítez, que tancarà el cicle el dia 10 de setembre.

Als Tarantos Tablao hi actuaran en diferents dates cantaors i companyies com Flamenco Dorao o Carmen Doorá; la Sala Moog s'impregnarà del techno d'artistes com Unhuman, Vendex o Svreca, mentre que la Sala 62 del Paral·lel acollirà un minicicle de cloenda entre l'1 i el 10 de setembre, fruit d’una col·laboració entre la promotora Mas i Mas i el cicle Jazztrònica. El dia 1 es podrà escoltar la proposta electrònica Iro Aka i Oma Totem, el dia 4 se celebrarà una gran festa de l'escena urbana local i el dia 7 hi haurà una jornada amb diferents propostes com les de Soweto Kinch Black Peril o Mamami Keita i Mike Ladd.
Especial: Festivals
Arxivat a: 440Clàssica&Jazz, 440Clàssica&Jazz, jazz, festivals, Mas i Mas Festival

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.