VERKAMI

El Botó Màgic i la cultura inclusiva a Verkami

La plataforma de micromecenatge Verkami acull diversos projectes que busquen suport econòmic dels seus seguidors

El projecte inclusiu El Botó Màgic grava el seu primer disc

El duet d'acordió diatònic i pandereta Folk@Mitges prepara el seu primer treball

| 11/06/2022 a les 14:00h

El Botó Màgic
El Botó Màgic
Article patrocinat per Verkami.
 
La plataforma Verkami és una de les eines més conegudes de micromecenatge en el món de la música. Etimològicament, la paraula que anomena el projecte prové de la combinació de les termes en esperanto verko -que vol dir creació artística o científica- i ami - que s'apropa al castellà 'amo' i vol dir estimar o agradar. Des d'aquest amor cap a allò que fa del món un espai on poder crear, col·laborar i aprendre, una gran quantitat d'artistes inicien els seus projectes.
 
L'objectiu de la plataforma consisteix a recaptar diners, a través d'un micromecenatge -és a dir, d'aportacions de diferents inversors-, per poder dur a terme diferents projectes. En el cas de la música, és sovint usat per finançar la producció dels discos i/o les edicions físiques d'aquests, a més de videoclips, etc. Els projectes que realitzen una campanya amb Verkami ideen un sistema de recompenses per a tots aquells que fan aportacions econòmiques en línia amb la inversió feta.
 
Avui presentem una proposta nova que es troba en plena campanya a Verkami: el projecte inclusiu d'El Botó Màgic i el disc de debut de Folk@Mitges.


EL BOTÓ MÀGIC
La companyia de contes i cançons infantils El Boto Màgic de la fundació Aspasim, formada per persones amb discapacitat intel·lectual greu, va néixer el 2016 i des de llavors ja ha fet més de 150 actuacions en escoles, biblioteques i centres cívics d'arreu de Catalunya. Mitjançant contes populars i cançons, les persones amb discapacitat prenen el protagonisme i animen infants i adults a cantar. Ara preparen el primer disc amb la col·laboració de grups com Xiula, La Tresca i la Verdesca, Jordi Tonietti o Dàmaris Gelabert.


Per poder acabar de materialitzar aquest disc, El Botó Màgic ha engegat un Verkami. Els mecenes que hi col·laborin rebran, en relació a la quantitat aportada, el disc, el llibre o diverses peces de marxandatge.
 
FOLK@MITGES
El duet d'acordió diatònic i pandereta Folk@Mitges, format per Nando Taló i Héctor Beberide, vol crear el primer disc homònim amb composicions pròpies inspirades en formes d'arrel. El disc estarà format per dotze peces inspirades en formes i gèneres propis de la música tradicional d'orígens tan dispersos com una pamplonesa biribilketa, un pasdoble de muntanya, una masurca polonesa o una americana.


Per poder acabar l'enregistrament i edició del disc, el duet Folk@Mitges ha engegat un Verkami. Els mecenes que hi col·laborin rebran, segons la quantitat aportada, des del disc o partitures fins a classes de pandereta i acordió.
 
Especial: Verkami
Arxivat a: Enderrock, verkami, Folk@Mitges, actualitat, El Botó Màgic

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.